Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 7791 tot 7795
Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 10 maart 2016

Mario Draghi, ECB: “Rente blijft nog heel lang heel laag”

De rente in de eurozone blijft nog heel lang heel laag. Dat zei Mario Draghi, de president van de Europese Centrale Bank (ECB), donderdag in een toelichting op de onverwachte renteverlaging die de ECB eerder op de middag doorvoerde.

De rente blijft nog “geruime tijd” op het huidige lage niveau of op een nog lager peil, zei Draghi. Hij voegde daaraan toe dat die periode zeker aanzienlijk langer zal duren dan de periode waarin de ECB obligaties opkoopt bij banken. Dat programma loopt vooralsnog tot maart volgend jaar.

Met de verlaging van donderdag lijkt de rente voorlopig het dieptepunt te hebben bereikt, gaf Draghi verder aan. “Op basis van de huidige inschattingen voorzien we geen verdere verlagingen”, stelde hij. De ECB zal zich, zo nodig, meer richten op andere maatregelen om de inflatie en de economische groei te stimuleren. Daarmee staat echter niet vast dat het huidige niveau de ondergrens is, aldus de Italiaan.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 10 maart 2016

OESO: "Grieken moeten iets doen aan armoede"

Griekenland moet de sinds de financiële crisis groeiende armoede en ongelijkheid dringend tackelen. Dat adviseert de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) in een vandaag verschenen rapport.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 10 maart 2016

Hoe hoog kan Bitcoin stijgen?

De spanning op de markten loopt weer op, nu blijkt dat de groei in China niet voldoet aan de (hoge) verwachtingen. Tja, het loopt niet meer van een leien dakje op de beurs, en dan drukken we ons eerder voorzichtig uit. In een dergelijk klimaat kan je aandelen best mijden. Of je tenminste terughoudend opstellen, tot de figuurlijk lucht is opgeklaard. Vandaag wil je averechts handelen, wars van de beurs.

Je moet opzoek naar activa met een lage of zelfs negatieve correlatie met aandelen. In eerste instantie denk je als belegger dan aan obligaties, grondstoffen, goud, zilver, …

En dat klopt ook allemaal in minder of grote mate (buiten de prijs van olie dan tegenwoordig gerekend). Maar toch zijn kapitaalmarkten tegenwoordig meer met mekaar verweven dan iedereen denkt. Als je ergens aan een touwtje trekt, dan beweegt de hele poppenkast.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 10 maart 2016

Ikea-oprichter is miljardair, maar koopt toch al zijn kleren op de vlooienmarkt

Dat iemand rijk is, hoeft niet per definitie te betekenen dat hij of zij ook veel geld uitgeeft. Ikea-oprichter en miljardair Ingvar Kamprad (89) is daar het levende bewijs van.

Kamprad koopt zijn kleding op vlooienmarkten om geld te besparen. Deze openbaring doet hij in een Zweedse documentaire, schrijft The Guardian. Kamprad heeft een geschat vermogen van zo 65,5 miljard euro.

“Volgens mij draag ik niks dat niet op een vlooienmarkt is gekocht,” zegt Kamprad in de documentaire. “Ik wil hiermee het goede voorbeeld geven.” Zijn “zuinigheid” verklaart hij zelf door zijn afkomst. Kamprad werd geboren in Småland, de zuidelijke landbouwregio in Zweden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 10 maart 2016

Voormalig Fed bestuurder: “We spoten cocaïne én heroïne in het systeem”

Voormalig Federal Reserve bestuurder Dick Fisher geeft toe dat de Federal Reserve in 2009 enorm veel geld in de markt pompte om een welvaartseffect te creëren. Door de aandelenmarkt kunstmatig op te drijven moest de economie terug aantrekken. Overheden hebben deze kans echter gemist om van deze injectie gebruik te maken.

Fischer noemt QE zelf een injectie van cocaïne en heroïne in het financieel systeem, nu wordt het systeem onderhouden door Ritalin. Hijzelf stemde tegen QE3 omdat het effect minder sterk was dan eerst gedacht en omdat het langer duurde dan geanticipeerd.