Nieuws / Artikelen met het woord

57875 artikelen gevonden. Artikel 7801 tot 7805
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 14 april 2016

De PetroYuan vervangt binnenkort de PetroDollar

Je leest of hoort er weinig over in de gewone media, waarschijnlijk omdat het hen gewoon niet opvalt. Maar de PetroDollar kent een trage dood. Uit de assen van het dollarmechanisme dat de Verenigde Staten decennia lang ‘incontournable’ maakte, herrijst nu de PetroYuan.

Olie-exporterende landen recycleren hun Amerikaanse dollars die ze ontvangen bij de verkoop van hun olie door USD-activa te kopen. Hiermee versterken ze de kracht van de wereldreservemunt waardoor nog meer investeerders Amerikaanse dollars kopen. Dit stelt de Federal Reserve in staat om zo veel geld te printen als ze willen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 14 april 2016

646.000 Belgen leven in zware armoede

Het aantal Belgen dat de eindjes niet meer aan elkaar kan knopen is vorig jaar licht afgenomen, tot zowat 646.000 of 5,8 procent van de bevolking. Een jaar eerder ging het nog om 5,9 procent, blijkt uit cijfers van Eurostat. Voor de hele EU gaat het voor 2015 om ruim 41 miljoen mensen, of 8,2 procent van de populatie. In 2014 was dat nog 9 procent.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 14 april 2016

Is de globale metltdown begonnen?

Volgens Research Dynamics is de Dollar/Yen verhouding de meest voorspelbare indicator dat de centrale banken de financiële markten manipuleren. Maar vreemd genoeg doet de yen niet meer wat ze zou moeten doen: dalen ten opzichte van de dollar. Het zou dus kunnen dat de centrale banken de controle verliezen en dat de globale meltdown begonnen is.

Sinds augustus vorig jaar begint de Japanse yen terrein te winnen ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Sinds Abenomics daalde de yen alleen maar. Nu stijgt de yen aan het snelste tempo sinds oktober 2012. Sinds augustus 2015 bevinden de Amerikaanse aandelen zich ook in een storm. Toeval?

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 14 april 2016

Hedgefondsen verliezen hun vertrouwen in de dollar

Uit onderzoek van Bloomberg blijkt dat steeds minder Amerikaanse hedgefondsen vertrouwen hebben in een waardestijging bij de dollar. Sinds het begin van dit jaar toont de dollar al de nodige zwakte en dit heeft ook gevolgen gehad voor het aantal koopposities op de dollar.

Op de bovenstaande grafiek kunnen we zien dat sinds november 2015 het aantal koopposities op de dollar in een rap tempo is afgenomen. Deze daling vertegenwoordigt overigens alleen het aantal koopposities van de Amerikaanse hedgefondsen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 14 april 2016

"50 grootste Amerikaanse bedrijven parkeerden 1.400 miljard dollar in fiscale paradijzen"

De vijftig grootste Amerikaanse bedrijven, waaronder Apple, Wal-Mart en General Electric, hebben tussen 2008 en 2014 zowat 1.400 miljard dollar geparkeerd in fiscale paradijzen om belastingen te ontwijken. Dat blijkt uit een studie van Oxfam-USA.