Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 7816 tot 7820
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 9 maart 2016

Klaar voor de volgende beweging van de goudprijs … naar beneden?

Vorige week vrijdag eindigde de zegereeks van de goudprijs. Goudkevers verwachten nu een tussentijdse consolidatie, maar AG Thorson van Gold-Eagle verwacht dat goud een top neerzette en dat het gele edelmetaal zich nu mag opmaken voor de (laatste) rit naar beneden.

AG Thorson zag in de bewegingen van goud en zilver afgelopen vrijdag hetzelfde patroon als begin 2014 wanneer de goudprijs van januari tot maart steeg met 18% om daarna terug te vallen tot een nieuw dieptepunt. De goudprijs steeg parabolisch door terwijl de zilverprijs faalde een nieuw top te bereiken. Hetzelfde patroon zien we ook in 2016. (klik grafiek om te vergroten)

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: woensdag 9 maart 2016

Goud/zilver ratio naar hoogste niveau sinds val Lehman

Zilver is sinds de val van Lehman Brothers in 2008 niet meer zo goedkoop geweest ten opzichte van goud als nu. Voor de prijs van een troy ounce goud koop je vandaag de dag maar liefst 82 troy ounce zilver, waarmee het grijze edelmetaal in historisch perspectief relatief goedkoop is.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 9 maart 2016

Willem Middelkoop: “China bereidt zich voor op de volgende monetaire fase”

Willem Middelkoop spreekt in onderstaand interview met Max Keiser over de toekomst van het globale monetaire systeem. Middelkoop ziet een afkeer van de Amerikaanse dollar en een terugkeer van goud. Maar dit is een traag proces dat waarschijnlijk nog 10,20 of zelfs 30 jaar kan duren.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 9 maart 2016

Column Kees de Kort | Supertanker

Uit cijfers van de OESO blijkt dat het met de wereldeconomie langzaam de verkeerde kant op gaat, ziet BNR-macro-econoom Kees de Kort.

"Er zijn heel veel plaatsen waar het gewoon iets minder gaat en een paar plaatsen waar het ongeveer hetzelfde gaat. En er zijn ongeveer geen plaatsen waar het beter gaat", zegt De Kort.

Hij somt op: "Amerika: wat minder, China: wat minder, Canada: wat minder, Brazilië: wat minder, Rusland: wat minder..."

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 9 maart 2016

Deze 4.000 jaar oude financiële indicator voorspelt een nieuwe crisis

Zo’n 4.000 jaar geleden tijdens het bewind van Argon de Grote over het Akkadische Rijk betaalde men 8 eenheden zilver voor 1 eenheid goud. Pas in de moderne geschiedenis steeg de verhouding tussen zilver en goud naar een veel hogere ratio, maar een piek in de ratio voorspelde in het verleden steeds een nieuwe crisis, net als vandaag.

In het Akkadische Rijk gebruikte men goud en zilver als een ruilmiddel. Pas duizenden jaren later zouden de Turken munten gebruiken. Maar de verhouding tussen goud en zilver is overal ter wereld ongeveer het zelfde gebleven … behalve in tijden van crisis.

In het oude Babylon lag de verhouding op 6:1, in Egypte varieerde de ratio van 13:1 tot 2:1 en in Rome lag de verhouding voor de manipulatie van de Romeinse Keizers op 12:1.