Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 7816 tot 7820
Bron: The BIG RESET
Geplaatst: vrijdag 1 april 2016

Willem Middelkoop - China wants more SDR’s: 'monetary system is too reliant on the dollar'

China wants a ‘gradual increase in world-wide use of the IMF’s SDR’ and use both the U.S. dollar and the SDR’s to report the country’s reserves of foreign currencies. China will also consider issuing bonds denominated in SDR, People’s Bank of China Governor Zhou Xiaochuan explained in a transcript published on the PBoC’s website, according to the WSJ.

His remarks were made at a special meeting, named “Nanjing II,” held in France, March 31. A similar conference was held in Nanjing on the same date in 2011.

German Finance Minister Wolfgang Schaeuble and U.K. Chancellor of the Exchequer George Osborne, together with IMF Managing Director Christine Lagarde discussed the world’s financial architecture together with China, without any senior US official present. According to Bloomberg the event gave China an opportunity to argue ‘the global monetary system is too reliant on the dollar’, an idea China has been pushing since the 2008 global financial crisis.

Bloomberg reported:

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 1 april 2016

Europese periferie heeft sterk te lijden onder brain-drain naar Noordelijke landen

Sinds de financiële crisis in 2007-2008 is de werkloosheid in de Eurozone sterk gestegen. In de Noordelijke landen is deze sinds enige tijd terug genormaliseerd met positieve uitschieters als Duitsland welke de crisis volledig verteerd hebben. In enkele andere landen zoals Spanje en Portugal is werkloosheid nog steeds belangrijke probleem waarbij er sinds kort wel enige beweging merkbaar lijkt.

De algemene cijfers omtrent de werkloosheid in de Eurozone ogen jaren na de financiële crisis nog steeds slechts. Met een gemiddelde van 10,3 % is dit sinds jaren een groot verschil met andere economische regio’s. Al moet hierbij wel de kanttekening gemaakt worden dat dit cijfer veel lager ligt in de beter presterende landen van de Eurozone. Logischerwijze is het omgekeerde echter waar voor enkele Zuiderse landen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 31 maart 2016

De 4 belangrijkste indicatoren in beeld gebracht

Veel mensen vragen zich vandaag de dag af hoe het nou daadwerkelijk met de wereldeconomie gaat. We hebben de afgelopen tijd immers veel tegenstrijdige berichten ontvangen over de groei van de wereldeconomie. Terwijl de ene econoom waarschuwt voor een crisis, is de andere econoom van mening dat de groei zal gaan voortzetten.

Als we ons richten op de Amerikaanse economie dan is het belangrijk om de vier belangrijkste indicatoren uit te lichten. We hebben het hierbij over de banensector, de industriële productie, de detailhandelsverkopen en het reële inkomen.

De 4 belangrijkste Amerikaanse indicatoren...

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 31 maart 2016

Hoe helikopterbedrijven lijden onder de lage olieprijs

[...] Maar er zijn ook minder voor de hand liggende slachtoffers van de huidige malaise in de oliesector, als gevolg van de forse daling van olieprijzen. Helikopterbedrijven worden bijvoorbeeld ook geraakt, signaleert zakenkrant The Wall Street Journal.

Als je er even bij stilstaat, is het verband tussen olie en helikopters niet ingewikkeld: helikopters worden grootschalig ingezet om personeel van en naar boor- en productieplatforms op zee te vervoeren.

Van de pakweg 1.900 helikopters die wereldwijd worden ingezet voor de olie- en gasindustrie, wordt momenteel ongeveer een vijfde niet of beperkt gebruikt. En die overcapaciteit neemt voorlopig alleen maar toe, zo stellen industrie-experts tegenover de WSJ.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 31 maart 2016

Kort interview kost gewezen topman Deutsche Bank 3,2 miljoen euro

Rolf Breuer, de vroegere CEO van Deutsche Bank, gaat 3,2 miljoen euro betalen aan zijn vroegere werkgever. Die betaling komt er na een omstreden tv-interview dat tot de ondergang van het mediaconcern van Leo Kirch zou hebben geleid.