Nieuws / Artikelen met het woord

57285 artikelen gevonden. Artikel 7821 tot 7825
Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 9 maart 2016

Column Kees de Kort | Supertanker

Uit cijfers van de OESO blijkt dat het met de wereldeconomie langzaam de verkeerde kant op gaat, ziet BNR-macro-econoom Kees de Kort.

"Er zijn heel veel plaatsen waar het gewoon iets minder gaat en een paar plaatsen waar het ongeveer hetzelfde gaat. En er zijn ongeveer geen plaatsen waar het beter gaat", zegt De Kort.

Hij somt op: "Amerika: wat minder, China: wat minder, Canada: wat minder, Brazilië: wat minder, Rusland: wat minder..."

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 9 maart 2016

Deze 4.000 jaar oude financiële indicator voorspelt een nieuwe crisis

Zo’n 4.000 jaar geleden tijdens het bewind van Argon de Grote over het Akkadische Rijk betaalde men 8 eenheden zilver voor 1 eenheid goud. Pas in de moderne geschiedenis steeg de verhouding tussen zilver en goud naar een veel hogere ratio, maar een piek in de ratio voorspelde in het verleden steeds een nieuwe crisis, net als vandaag.

In het Akkadische Rijk gebruikte men goud en zilver als een ruilmiddel. Pas duizenden jaren later zouden de Turken munten gebruiken. Maar de verhouding tussen goud en zilver is overal ter wereld ongeveer het zelfde gebleven … behalve in tijden van crisis.

In het oude Babylon lag de verhouding op 6:1, in Egypte varieerde de ratio van 13:1 tot 2:1 en in Rome lag de verhouding voor de manipulatie van de Romeinse Keizers op 12:1.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 9 maart 2016

Column: Waarom negatieve rente zo gevaarlijk is

De negatieve rente maakt lenen goedkoper, maar dat haalt niets uit als er simpelweg geen vraag is naar krediet. De meeste mensen zitten al vrij diep in de schulden en hebben niet de behoefte om nog meer geld te lenen. Is het beleid van negatieve rente dan nog wel te rechtvaardigen?

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 9 maart 2016

Grote schulden in mijnbouw en energiesector nog altijd een tikkende tijdbom

Even was daar de opluchting in de grondstoffenwereld. De plotselinge stijging van olie, goud, koper en andere commodities zorgde voor een rally in olie- en mijnbouwbedrijven. Maar beleggers die denken dat de problemen nu snel zullen verdwijnen, zullen van een koude kermis thuiskomen. De schulden in de energiesector en mijnbouw zijn nog altijd een tikkende tijdbom.

Veel bedrijven zijn vorig jaar dan wel begonnen om hun schuldposities te verkleinen, maar de lage grondstoffenprijzen zorgen ervoor dat de schulden niet zijn afgenomen. Een graadmeter die het schuldniveau meet van bedrijven in de mijnbouw, energie en agricultuur, is in het vierde kwartaal van 2015 verdubbeld ten opzichte van een jaar geleden.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 9 maart 2016

Waarvan de rijkste man ter wereld 's nachts wakker ligt

Bill Gates is met een door Forbes geschat fortuin van zo'n 79,2 miljard dollar opnieuw de rijkste man ter wereld. Dat wil niet zeggen dat de medeoprichter van Microsoft vrijgesteld is van dagelijkse beslommeringen. In zijn vierde 'Vraag-mij-alles-sessie' op Reddit laat de 60-jarige filantroop een beetje in zijn ziel kijken. Gewichtig en luchtig: van wat hij 's middags eet tot waarvan hij 's nachts wakker ligt. En waarom is hij eigenlijk geen presidentskandidaat?