Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 7821 tot 7825
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 31 maart 2016

Dit zijn de 7 duurste leugens die we aan onszelf vertellen

Als het op je persoonlijke financiën aankomt, is het heel belangrijk om eerlijk te zijn. Je moet eerlijk zijn tegen je bank, je verzekeringsmaatschappij, je familie maar vooral tegenover jezelf. Mensen geraken dikwijls in financiële problemen omdat ze niet eerlijk zijn tegen zichzelf.

Dit is een lijst met de meeste (en dus duurste) leugens die we onszelf durven vertellen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 31 maart 2016

De Fed doet Japan enorm veel pijn

Gisteren wisten de Europese en Amerikaanse beurzen te profiteren van de woorden van Janet Yellen. De Europese beurzen wisten uiteindelijk flink hoger te sluiten en dit had vooral te maken met de hoopgevende woorden van Janet Yellen. Op dinsdag liet de voorzitter van de Amerikaanse centrale bank doorschemeren dat de Fed rustig aan zal doen met het optrekken van de rente.

Uiteraard vielen deze woorden goed bij de beleggers. Toch wisten niet alle beurzen te profiteren van deze feestvreugde. De stemming op de Japanse beurs was op woensdag immers een stuk minder optimistisch. De Nikkei index sloot uiteindelijk meer dan een procent lager en dit had met name te maken met de duurder geworden Yen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 31 maart 2016

Zweden verlaagt maximale looptijd woonkrediet tot 105 jaar!

Als je denkt dat je alles al gezien hebt in de woningmarkt, dan stoot je weer op nieuwe alarmerende feiten. Deze keer komt het nieuws uit Zweden, een van de meest oververhitte woningmarkten ter wereld…

Zo oververhit dat de gemiddelde woninglening wordt afbetaald op 140 jaar!

Dat is geen typefout, hoewel 40 jaar ook al een lange looptijd zou zijn, gaat het hier wel degelijk om 140 jaar.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 31 maart 2016

Euro boven de 1,14 dollar

De euro steeg donderdag verder in waarde ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Voor het eerst sinds oktober vorig jaar tikte de Europese eenheidsmunt een koers aan boven de 1,14 dollar.

In de laatste maanden van 2015 zakte de euro ver weg ten opzichte van de dollar. Dat had te maken met het vooruitzicht dat de Federal Reserve, de Amerikaanse koepel van centrale banken, de rente zou gaan verhogen terwijl de Europese Centrale Bank (ECB) juist een ruimer monetair beleid voert.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 31 maart 2016

Hoewel IJsland als enige bankiers heeft veroordeeld, blijft de vrees voor nieuwe fraude

Voor Nederlandse gedupeerden van de kredietcrisis begon het verhaal niet zelden met IJsland. Tegenwoordig is het Scandinavische eiland de enige plek waar veroordeelde bankiers in de cel zitten. Maar er is nieuwe vrees.

De IJslandse fraudebank Icesave domineerde maandenlang het nieuws in Nederland. Een fors aantal landgenoten had spaargeld gestald in IJsland, dat zich in de jaren daarvoor had ontwikkeld tot een financieel centrum. De geschiedenis is bekend: de schuldenberg groeide de IJslandse banken boven het hoofd en ze vielen om. Leningen in euro’s en ponden werden onbetaalbaar voor consumenten en persoonlijke faillissementen waren geen uitzondering in het IJsland van 2008 en 2009.