Nieuws / Artikelen met het woord

57876 artikelen gevonden. Artikel 7831 tot 7835
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 13 april 2016

De stille revolutie binnen OPEC: op naar een nieuw regionaal conflict in het Midden-Oosten?

Twee maanden geleden gaf Iran te kennen dat het haar olie niet zou verhandelen in dollars. Sinds deze week heeft Iran die belofte nagekomen.

Sinds deze week aanvaardt Iran van top-afnemer India enkel betalingen in euro’s, lezen we in Sputnik.

Iraanse olie is big business sinds de sancties zijn opgeheven. Om de Saoedi’s/soennieten een hak te zetten breekt Iran met de petro-dollar en kiest resoluut voor een petro-euro.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 13 april 2016

Wordt deze woestijnstaat het nieuwe Californië?

Californië is het kloppend hart van de Amerikaanse high tech industry. Sillicon Valley en de Bay Area in Noord-Californië is de meest innovatieve regio te wereld, met een enorme densiteit aan kapitaal en ROI.

Maar als het succes van Tesla robuust blijkt (en het bedrijf eindelijk eens winst begint te maken) kan zich mogelijk een nieuwe economische hotspot ontwikkelingen: de woestijnstaat Nevada.

Deze week kon je bij ons lezen dat lithium big business is. Het metaal wordt gebruikt in de ionenbatterijen van Tesla en de monsterorders die Elon Musk plaatst hebben de prijs van de grondstof en de aandelen van de lithiumdelvers naar ongekende hoogten gestuurd.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 13 april 2016

Waarom hield de Federal Reserve op 11 april een geheime meeting?

Volgens Mike Maloney is er iets goed mis in de Verenigde Staten. Op 11 april hield Janet Yellen een behoorlijk geheime meeting met President Barack Obama. Sterker nog, er staan nog 7 dergelijke meetings op het programma deze maand, iets wat Mike Maloney al in decennia niet meer heeft gezien.

Het Witte Huis gaf een zeer korte persverklaring over de meeting tussen Yellen en Obama met de officiële mededeling dat Yellen goed bezig is. Maar er lijkt veel meer aan de hand. De Amerikaanse economie heeft het moeilijk terwijl de Amerikaanse aandelenmarkt uitzonderlijk duur is. Een beurscrash kan Obama missen als kiespijn in een verkiezingsjaar.

Een groot aantal vergaderingen tussen het Witte Huis en de Federal Reserve kan er alleen maar op wijzen dat er serieuze economische problemen zijn. De groei van de Amerikaanse economie werd al van +2% bijgesteld naar 0% en economen gaan zelfs uit van een krimp tot mogelijk -0,7%.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 13 april 2016

HSBC: “Koop goud”

De gedachten over de kansen binnen de goudsector lijken de afgelopen maanden wel 180 graden gedraaid te zijn. Terwijl de meeste zakenbanken vorig jaar nog van mening waren dat de goudsector vermeden moest worden, zien we op dit moment dat juist zakenbanken koopposities beginnen aan te raden.

Deze complete draai heeft vooral te maken met de overtuigende opwaartse beweging die de goudprijs in gang heeft gezet. De afgelopen weken hebben we te maken gehad met de nodige consolidatie, maar de kans is groot dat we ook in de nabije toekomst verder in waarde zullen gaan stijgen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 13 april 2016

Voor goudbeleggers is 2016 een feestje dat nog lang niet voorbij is

Voor goudbeleggers is 2016 een feestje. En er zit meer in de kluis, zo verwachten analisten.

De rente blijft langer laag dan gedacht, beleggers zijn onzeker, donkere wolken pakken zich samen boven het cijferseizoen dat deze week is begonnen en vanuit Azië is veel vraag naar het edelmetaal. De goldrush onder beleggers kan aanhouden, schrijft beurssite Marketwatch.