Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 7836 tot 7840
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 9 maart 2016

Deze grafieken verhogen de druk op Mario Draghi

Alle ogen zijn deze week gericht op de Europese centrale bank. Het rentbesluit van de ECB staat donderdag op de planning en veel beleggers rekenen op een nieuw wondermiddel van Mario Draghi. De president van de Europese centrale bank heeft immers al eerder aangegeven dat hij er alles aan zal doen om de Europese economie boven water te houden.

En dat de Europese economie op dit moment een zetje in de goede richting nodig heeft kunnen we onder andere zien op de bovenstaande grafiek. Op deze grafiek kunnen we zien dat zowel de productie- als de dienstensector het op dit moment moeilijk heeft.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 9 maart 2016

Bank voor Internationale Betalingen trekt aan de alarmbel

Bij de Europese Centrale Bank doen ze nog steeds alsof er geen vuiltje aan de lucht is. Mario Draghi zal in de tweede helft van deze week – hoogst waarschijnlijk – een verdere uitbreiding van de monetaire versoepeling aankondigen. Als gevolg zullen de intresten nog verder onder nul zakken.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 9 maart 2016

"Spaarders verloren voorbije jaar 2 miljard euro aan koopkracht"

De grootste slachtoffers van de lage rentevoeten zijn niet de banken, noch de staat, maar wel de spaarders. Zij verloren de afgelopen maanden door het verschil tussen de geboden spaarrente en het inflatieniveau zowat 2 miljard euro aan koopkracht. Dat berekende consumentenorganisatie Test-Aankoop.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 9 maart 2016

Europese Commissie bezorgd over Franse en Italiaanse economie

Frankrijk en Italië moeten hun economie aanpakken en ingrijpende maatregelen nemen om uit de problemen te komen.

Ook Portugal, Kroatië en Bulgarije moeten aan de slag, concludeert de Europese Commissie in een dinsdag gepubliceerde analyse van de economie in achttien EU-lidstaten.

De commissie keek naar zogeheten macro-economische onevenwichtigheden. Zo zijn het concurrentievermogen, de schuldpositie en de wisselwerking met de financiële sector in een land onderzocht.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 9 maart 2016

Jongste miljardaire ter wereld heeft donker geheim

Ze prijkt met haar vermogen tussen de rijksten der aarde. Alexandra is 19 en sinds vorige week de jongste miljardaire ter wereld. De Noorse schone draagt wel een donker geheim met zich mee.