Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 7841 tot 7845
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 31 maart 2016

Dollar doet het in tijden niet meer zo slecht

De dollar daalde tot het laagste niveau in negen maanden tijd na commentaar van Federal Reserve’s voorzitter Janet Yellen die bezorgdheid uitte dat wereldwijde financiële en economische tegenwind de Amerikaanse economie zou kunnen schaden. Dit zorgt ervoor dat beleggers op de korte termijn een mindere kans zien van verhoging van de Amerikaanse rente.

De Amerikaanse munt kijkt tegen haar grootste maandelijkse verlies aan sinds September 2010 nadat de Fed-voorzitter dinsdag aangaf dat de centrale bank “voorzichtig zou moeten zijn” met het verhogen van de rente. De dollar breidde de verliezen uit na een rapport dat aantoonde dat er een stijging is in wekelijkse aanvragen voor werkloosheidsuitkeringen. Dit terwijl de overheid het werkgelegenheidsrapport voor haar maart pas morgen uit zal geven.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 31 maart 2016

Opnieuw rellen tijdens betogingen tegen hervorming arbeidsrecht in Frankrijk

Er zijn opnieuw rellen uitgebroken tijdens verschillende betogingen in Frankrijk tegen de hervorming van het arbeidsrecht.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 31 maart 2016

G20 zorgde voor lagere dollar en yuan

De officiële bijeenkomst eind februari in Sjanghai van de G20 ministers van Financiën en presidenten van verschillende centrale banken was geen geheim. Een onofficiële bijeenkomst van een G20 kerngroep bestaande uit de VS, Europa, Japan, China en het IMF – dat samen meer dan 70% van het wereldwijde BBP vertegenwoordigt – was dat echter wel, aldus James Rickards.

Uitkomst volgens Rickards is een van de grootste dollar devaluatie operaties sinds het Plaza-akkoord van 1985 en de belangrijkste financiële ontwikkeling van 2016, met potentieel enorme gevolgen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 31 maart 2016

Top 10 bedrijven met sterkste reputatie ter wereld

Een reputatie is nog iets anders als een merknaam. Coca-Cola heeft bijvoorbeeld een van de sterkste merknamen ter wereld, maar staat niet in de top-10 van sterkste reputaties. Facebook staat zelfs niet in de top 100. Volkswagen viel vorig jaar, niet geheel tegen de verwachtingen in, terug van plaats 14 naar … 123.

Zoals Warren Buffett zegt, “Het duurt 20 jaar om een reputatie op te bouwen, maar het duurt 5 minuten om hem af te breken.”.

Reputaties worden opgebouwd aan de hand van 7 factoren: [1 - 7] + [10 - 1]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 31 maart 2016

Wereldleiders bespreken toekomst van ons geldsysteem in Parijs

Financiële bobo’s van de G-20 komen vandaag, donderdag 31 maart, in Parijs samen om de toekomst van het globale geldsysteem te bespreken. Ze zullen bespreken hoe ze de wereld zo goed mogelijk kunnen beschermen tegen een nieuwe crisis.

Onder de beleidsmakers bevinden zich de President van de Chinese centrale bank Zhou Xiaochuan, Duits Minister van Financiën Wolfgang Schaeuble, Brits afgevaardigde George Osborne, IMF voorzitster Christine Lagarde en OESO Secretatis Generaal Angel Gurria.

De vergadering kwam er op vraag van China. China wil zijn argumenten voor een verandering van het globale monetaire systeem verder doorvoeren en kracht bijzetten. Sinds de financiële crisis ijvert China al voor een nieuw systeem dat niet enkel gebaseerd is op nationale valutareserves zoals de Amerikaanse dollar.