EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 7841 tot 7845 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: woensdag 13 juli 2016

Een nieuwe vastgoedzeepbel is in de maak

De meeste beleggers onder ons hebben de uitbraak van de financiële crisis nog scherp op hun netvlies staan. Deze dramatische gebeurtenis had niet alleen grote gevolgen op de Amerikaanse huizenmarkt, als gevolg van de verpakte hypotheken werd immers iedereen het slachtoffer van het wanbeleid gevoerd door de Amerikaanse banken.

Maar, volgens Thomas Curry, een bekende in Amerika, kunnen we wellicht op dit moment opnieuw te maken hebben met een vastgoedzeepbel. Zo is op de bovenstaande grafiek zichtbaar dat de ‘Price Index’ de afgelopen vijf jaar hard in waarde is gestegen. Curry benadrukt dat de huidige situatie behoorlijk zorgwekkend te noemen is. Zo is de prijsindex van de kantoorruimtes in vijf jaar tijd gestegen van 70 naar 120 procent.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 13 juli 2016

660 renteverlagingen sinds 2008: met welk resultaat?

Sinds het failliet van de Lehman Brothers bank in september 2008 zijn er wereldwijd 660 renteverlagingen doorgevoerd, blijkt uit cijfers van het Internationaal Muntfonds (IMF). En met welk resultaat? De globale groei blijft met 3.1% ver onder de 5,1% van voor de crisis, merkt de Saxo Bank in haar dagelijkse nieuwsbrief op.

‘Toch wordt met de dag duidelijker dat de centrale banken beseffen dat de monetaire politiek niet de oplossing is tegen deflatie en de zwakke economische groei. De laatste speeches van FED-voorzitter Janet Yellen hebben dat perfect aangetoond. Keer op keer herhaalt ze dat de uitdagingen voor de Amerikaanse economie ook gelinkt zijn aan structurele veranderingen die enkel kunnen worden bestreden met budgettaire politiek.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: woensdag 13 juli 2016

Kaboutereconomie: de Ierse economie groeide met 26,3%

Ierland heeft vorig jaar een economische groei gekend van 26,3 procent. Dat heeft het statistische bureau van het land bekend gemaakt. Elke economische sector kende vooruitgang, maar toch kon vooral de bouwsector uitstekende prestaties melden. Waarnemers waarschuwen echter dat deze succes-scores met de nodige voorzichtigheid moeten worden bekeken.

De cijfers zijn opmerkelijk, want daaruit zou blijken dat de economie van het land de grootste groei in verscheidene decennia heeft gekend en een gigantische sprong wordt gemaakt tegenover de vooruitzichten van vorig jaar, toen een stijging met 7,8 procent werd gemeld.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: woensdag 13 juli 2016

Amerika weer groot maken? Niet echt …

Het lijkt vandaag vrij onwaarschijnlijk dat Donald Trump wordt gekozen. In feite is het zeer goed mogelijk dat de ‘delegates’ op de Republikeinse conventie van deze maand als daad van rebellie een andere kandidaat voor het Witte Huis nomineren. Zelfs als Trump wordt genomineerd, dan zou het door de negatieve publieke opinie – en structurele demografische voordelen voor de kandidaat van de Democraten – heel erg moeilijk worden om Hillary Clinton te verslaan. Maar sinds de uitslag van het brexitreferendum weten we dat goed voorbereide beleggers zich moeten opmaken voor uiteenlopende scenario’s, en rekening moeten houden met de meest onwaarschijnlijke resultaten en de mogelijke gevolgen daarvan.

Het is extreem moeilijk om te voorspellen wat voor een impact de verkiezing van Trump op de economie zou hebben, aangezien zijn beleidsstandpunten met de dag veranderen. Verder is het niet zeker dat zijn standpunten ook daadwerkelijk door het Amerikaanse Congres zouden worden ingevoerd. 

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: woensdag 13 juli 2016

De economie van Ierland groeide in 2015 met … 26%!

Ze konden het zelf amper geloven maar de groeicijfers van de Ierse economie van 2015 zijn op zijn minst gezegd indrukwekkend te noemen. Ierland, een van de meest getroffen landen door de financiële crisis in Europa, groeide vorig jaar met maar liefst 26%.

Ze konden het zelf amper geloven maar de groeicijfers van de Ierse economie van 2015 zijn op zijn minst gezegd indrukwekkend te noemen. Ierland, een van de meest getroffen landen door de financiële crisis in Europa, groeide vorig jaar met maar liefst 26%.

Economen hadden op een groei van 7,8% gerekend. Wanneer men in China met groeicijfers van 26% op de proppen komt, zou niemand het geloven. Waarom moeten we het dan wel geloven van Ierland?

Het immense cijfer komt door de open Ierse economie. Het land heeft een vennootschapsbelasting van slechts 12,5% en dit trekt natuurlijk veel buitenlandse bedrijven aan.

Lees verder op SlimBeleggen.net
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs