Nieuws / Artikelen met het woord

57264 artikelen gevonden. Artikel 7841 tot 7845
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 7 maart 2016

Goudmijnaandelen: +71%… en dit is nog maar het begin!

De markten herstellen, en plots neemt het gevoel van hoop weer toe. Blijkbaar kijken nog heel wat beleggers uit naar nieuwe beursrecords. Dit terwijl ze het echte spektakel in de financiële markten –de goudmijnaandelen – weer compleet mislopen. Tja, zo gaat het nu eenmaal altijd met de meeste beleggers: hoopvol bij de top, terughoudend op de bodem. En toch moet u precies het tegenovergestelde doen om een succesvol belegger te kunnen worden.

Het eeuwige dilemma!

Om maar even in te zoomen op de aandelenmarkten, daar bereikte de S&P 500 opnieuw het niveau van 2.000 punten. Beleggers trekken zich weer op aan het minst positieve geluid. Zo waren de nieuwste banencijfers in de VS voldoende om de kar te trekken. Maar wie goed naar deze cijfers keek, die zag een stevige daling van het gemiddelde loon…

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 7 maart 2016

Nederlandse economie bereikt 2 procent groei pas in 2017

De Nederlandse economie zal dit jaar de kaap van 2 procent groei nog niet bereiken. Het Centraal Planbureau (CPB) verwacht een economische groei van 1,8 procent, terwijl het in december nog een groei van 2,1 procent vooropstelde. In 2017 zou de economische groei wel aantrekken tot 2,0 procent.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 7 maart 2016

Spaarders komen in beweging bij negatieve rente

De Tijd heeft een onderzoek gedaan komt tot de conclusie dat spaarders massaal in actie dreigen te komen bij een negatieve rente.

Vier spaarders op vijf komen in beweging wanneer ze effectief moeten betalen om hun eigen centen aan de bank uit te lenen.

Aangezien er meer dan 260 miljard euro op spaarrekeningen geparkeerd staat, komt er hier straks een kapitaalverschuiving zoals we die nooit eerder gezien hebben.

Een groot deel van de spaarders wil zijn geld gewoon cash thuis (32%) of in een kluis (23%) aanhouden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 7 maart 2016

Jim Rogers: “Kans op Amerikaanse recessie binnen een jaar is 100 procent”

De Amerikaanse economie presteert al een lange periode beter dan andere Westerse economieën. Grondstoffengoeroe Jim Rogers is echter niet bijster positief over de nabije toekomst. Sterker nog, hij zegt in een interview met Bloomberg dat de Amerikaanse economie binnen een jaar in een recessie terecht komt.

De voorzitter van Rogers Holding is zeker van zijn zaak: “Het is 7 tot 8 jaar geleden dat we de laatste recessie in de VS hebben gezien. Wanneer we kijken naar de geschiedenis, dan zien we dat een recessie iedere 4 tot 7 jaar terugkeert, om welke reden dan ook. Zo is het altijd gegaan.”

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 7 maart 2016

BIS: Markt verliest het vertrouwen in centrale banken

De financiële markten verliezen langzaam maar zeker het vertrouwen in centrale banken, zo concludeert de Bank for International Settlements in het nieuwe kwartaalrapport dat afgelopen zondag naar buiten werd gebracht. In het rapport spreekt de ‘bank der centrale banken’ ook haar zorgen uit over de negatieve rente en de situatie in de opkomende markten.