Nieuws / Artikelen met het woord

57280 artikelen gevonden. Artikel 7846 tot 7850
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 8 maart 2016

Is het Chinese groeidoel van 6,5% realiseerbaar?

Het afgelopen weekend sprak de Chinese premier Li over de Chinese groeivertraging. Volgens Li moeten de markten wennen aan het feit dat China niet meer groeit aan een tempo van ongeveer 7 procent. Daarbij verlaagde hij de groeiverwachting voor dit jaar naar 6,5-7 procent.

Wel benadrukte Li dat hij een aantal positieve componenten ziet binnen de Chinese economie. Zo verwees hij onder andere naar het werkloosheidspercentage van slechts 4,5%. Daarnaast benadrukte Li dat de Chinese overheid dit jaar nog miljoenen nieuwe banen wil gaan creëren.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 8 maart 2016

Hoe een Duitse energiereus techniek achter Bitcoin wil inzetten om auto’s op te laden

Het Duitse energiebedrijf RWE gaat samenwerken met een bedrijf in ‘slimme contracten’ om het opladen van elektrische auto’s te vergemakkelijken en eerlijker te maken. Daarbij maken ze gebruik van de blockchain-technologie, de drijvende kracht achter virtuele munten als Bitcoin.

Als je nu je elektrische auto wil opladen, moet je een contract afsluiten voor de tijd die je wagen bij het oplaadpunt doorbrengt. Twee onverwachte bedrijven willen daar een einde aan gaan maken, schrijft Coindesk. Het gaat om het reusachtige Duitse energieconcern RWE en aanbieder van ‘slimme’ digitale contracten Slock.it.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 8 maart 2016

BlackRock heeft teveel aandelen GLD uitgegeven

Vermogensbeheerder BlackRock heeft de afgelopen weken meer aandelen GLD uitgegeven dan was toegestaan, zo bericht Bloomberg. De vermogensbeheerder gaf in de periode van 19 februari t/m 3 maart in totaal 24,9 miljoen meer aandelen uit dan ze had laten registreren bij de Securities and Exchange Commission (SEC).

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 8 maart 2016

Grafiek: Italiaanse banken nog steeds in de problemen

Aandelen van Italiaanse banken als Monte Dei Paschi en Banca Carige hebben de afgelopen twaalf maanden ongeveer driekwart van hun waarde op de beurs verloren, terwijl de index van Europese bankaandelen in dezelfde periode ‘slechts’ met een kwart gedaald is. De ECB maakt zich zorgen over de buffers van Italiaanse banken, omdat deze relatief veel slechte leningen op de balans hebben staan.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: maandag 7 maart 2016

Goudreserves China stijgen verder

China heeft afgelopen maand voor ruim $400 miljoen goud gekocht. De Centrale Bank kocht.....