Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 7856 tot 7860
Bron: The BIG RESET
Geplaatst: zondag 6 maart 2016

Chinese central bank has a program called ‘Storing gold by the people’.

Rumours about this had been running for a number of years. We already knew China wanted the build the ‘largest gold reserves, in the shortest possible time’. But now we know ‘storing gold by the people’ is part of their strategy. Proof of this we found on the website the People’s Bank of China in an interesting Q&A regarding China’s gold strategy. But when we revisited the page recently to write this blog the text has disappeared. Here the most interesting part of the Q&A which we have filed fortunately.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 6 maart 2016

Economen halen één van steunpilaren kapitalisme onderuit

Opnieuw waarschuwt een CEO met een enorm investeringsbedrag omtrent een aankomende recessie in de Verenigde Staten (en in navolging wereldwijd). Deze maal gaat het over Jim Rogers, CEO bij het Amerikaanse Rogers Holding.

Jim Rogers waarschuwde dit weekend ervoor dat de Amerikaanse economie 100% zeker in een recessie zal belanden binnen het jaar. Een uitspraak gebaseerd op zowel macro-economische data als op de gebeurtenissen die nu reeds gaande zijn. Afgaande op historische data is het nu bijna 7-8 jaar geleden dat de laatste recessie plaats vond in de Verenigde Staten. Grote recessies vinden normaal gemiddeld elke 7-8 jaar plaats, kleinere elke 4 jaar.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: zaterdag 5 maart 2016

Import Zilver India stijgt 20%

India importeerde in 2015 20% meer zilver. De geimporteerde hoeveelheid zilver is goed voor maar lieft 34% van de......

Bron: Cassandraclub
Geplaatst: zaterdag 5 maart 2016

Elektriciteitsverbruik in Nederland sinds 2008 niet meer gegroeid

Het CBS houdt het elektriciteitsverbruik in Nederland nauwgezet bij. Je kunt terugzoeken hoeveel elektriciteit er vroeger werd verbruikt. In het eerste kwartaal van 1995 werd er in Nederland 85 PJ(Petajoule) aan elektriciteit verbruikt.

Het elektriciteitsverbruik steeg de afgelopen decennia: in het eerste kwartaal van 2008 lag het verbruik op 119 PJ, 40% meer dan in 1995. Maar in 2008 kwam er een eind aan die toename. In het eerste kwartaal van afgelopen jaar was het verbruik afgenomen tot 112 PJ.

In de onderstaande grafiek is het verbruik per kwartaal uitgezet. De dunne paarse lijn is het voortschrijdend gemiddelde over vier kwartalen. Die lijn geeft het voor seizoensinvloeden gecorrigeerde verbruik weer.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 5 maart 2016

Poetin’s paradepaardje creëerde een put van 20 miljard dollar

De Vnesheconombank (VEB) werd oorspronkelijk opgericht om de export van de USSR met derde, niet-communistische landen te regelen.

Begin jaren 2000 werd de bank omgevormd naar een soort “Generale Maatschappij”, die zowel binnenlands als buitenlands kapitaal moest alloceren naar strategische sectoren in de Russische economie, om die zo snel en zo efficiënt mogelijk te diversifiëren.

Tussen 2005 en 2006 verdubbelden de activa en passiva van de VEB van 6 naar 12 miljard dollar, en stegen de inkomsten van 239 naar ruim 300 miljoen euro.

In de economische crisis van 2008-09 moest de VEB van Poetin twee failliete banken overeind houden, en de Russische economie overspoelen met cash.