Nieuws / Artikelen met het woord

57630 artikelen gevonden. Artikel 7856 tot 7860
Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 30 maart 2016

Dow Jones eindigt op hoogste punt dit jaar door uitspraken Fed-voorzitter

De Amerikaanse beurzen hebben positief gereageerd op de uitspraken van Fed-voorzitter Janet Yellen. De Dow Jones-index sloot 0,56 procent hoger, met 17.633,11 punten, nadat ze eerder op de dag nog gezakt was tot 17.434 punten, en eindigde zo op de hoogste stand sinds het begin van 2016.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 30 maart 2016

1 grafiek laat zien waarom de goudprijs (even) stagneert

De goudprijs stagneert al enkele weken. Dit is het signaal voor sceptische marktwaarnemers om de opmars van goud af te doen als een tijdelijk fenomeen. Nochtans is dit een normaal seizoen voor de goudprijs om minder goed te presteren. Hedge Funds manager Dan Tapiero verwacht zelfs dat de comeback van het gele edelmetaal kan duren tot $3.000.

De laatste 40 jaar, sinds goud terug legaal werd, is de maand maart gemiddeld de zwakste maand van het jaar. Na een stijging van 20% op 9 weken is het ook niet onbegrijpelijk dat even de voet van het gaspedaal wordt genomen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 30 maart 2016

Spaar stap voor stap €100.000

De eerste €100.000 is het moeilijkste, daarna gaat alles vanzelf – dat zegt meester belegger Charlie Munger. En daar zit eigenlijk een grote waarheid in. Maar hoe geraak je aan €100.000? Dat is natuurlijk de belangrijkste vraag want op zich is €100.000 sparen niet zo moeilijk.

Geld sparen is 80% mentaliteit en 20% kennis, zegt Munger. Voor veel mensen lijkt €100.000 dan ook een onmogelijk getal om bij elkaar te sparen. Moneyunder30 legt je echter uit hoe je op enkele jaren tijd €100.000 kunt sparen zonder te leven als een monnik.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: dinsdag 29 maart 2016

Chinese beleggers duiken op goudbaren en munten

De stijging van de goudprijs sinds het begin van dit jaar valt voor een belangrijk deel toe te schrijven aan een nieuwe opleving van de Chinese goudmarkt. En het zijn dit keer geen sieraden waarvoor men in de rij staat, maar de in groot volume geproduceerde goudbaren en gouden munten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 29 maart 2016

Jim Rickards “Wereldgeld is op komst bij de volgende crisis”

Voor de vaste lezers van GoudPortal en Slim Beleggen moeten we Jim Rickards niet meer voorstellen. Hij is een fondsenbeheerder, overheidsadviseur en vooral de laatste jaren bekend als besteller auteur van diverse boeken over het monetaire systeem. Volgens Jim Rickards is de wereld nu op weg naar … wereldgeld.

Epoch Times had een interview met Rickards naar aanleiding van zijn nieuwste boek “The New Case for Gold” over de aanstaande hervormingen van het monetaire systeem en de rol die China daarin zal spelen.

Volgens Rickards hebben de centrale banken ten tijde van de financiële crisis alles gedaan wat nodig was. Zonder interventie zouden we een herhaling van de Grote Depressie hebben gezien, misschien zelfs erger. Maar het probleem nu is dat de situatie nog steeds niet genormaliseerd werd.