Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 7866 tot 7870
Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 11 april 2016

Column Kees de Kort | Scheurtjes in het front

De Duitse kritiek op met name het negatieve rentebeleid van de ECB zwelt verder aan. Volgens macro-econoom Kees de Kort vrezen de Duitsers dat ze de rekening moeten betalen voor alles wat er nog gaat gebeuren.

En als het belangrijkste land in de eurozone hardop begint te morren, nemen ook de onzekerheid en de twijfel toe. Ook het IMF kwam met een studie op de proppen over de negatieve rente. Wonder boven wonder wist Lagarde cs. er nog een plusje uit te wringen. "Dus ondanks sparen, pensioenen, verzekeringen en banken zegt het IMF dat de markten wat meer liquide zijn en dat de beleggers iets meer vertrouwen hebben. Maar de risico's beginnen wel toe te nemen, aan alle kanten."

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 11 april 2016

Wat zijn de Panama Papers echt? Uitleg zodat een 5-jarige het begrijpt

De Panama Papers is het nieuwste financiële schandaal dat over de wereld raast. Met 11,3 miljoen documenten, 2,6 terabyte aan data en 100 mediapartners is dit het grootste financiële lek uit de geschiedenis. We worden dus overspoeld met informatie, maar waar gaat het nu precies om?

Op Reddit is een groep genaamd /r/ExplainLikeImFive (ELI5) die, zoals de naam al zegt, alles probeert uit te leggen zodat een kind van 5 jaar het ook begrijpt. Na 1 week staat de post over de Panama Papers al op de 3e plaats van meest gelezen artikels… ooit.

Zo leg je dus aan een 5-jarige uit waar de Panama Papers eigenlijk over gaan:

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 11 april 2016

OESO ziet stabiele groei in eurozone

De economische groei in de eurozone lijkt de komende tijd te stabiliseren. 

Dat zegt de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) op basis van haar maandelijkse overzicht van de belangrijkste economische indicatoren.

Die wijzen gemiddeld op een stabiele groei in de eurolanden. Onderling lopen de ontwikkelingen echter uiteen. Zo is er onder de grotere economieën vooral in Frankrijk sprake van een stabilisering. In Duitsland zwakt de groei wat af. De economie ging daar de afgelopen tijd wel beduidend sterker vooruit dan in Frankrijk.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 11 april 2016

Opletten met deze grondstofbubbel

Het (relatieve) succes van Tesla Motors heeft de prijs van lithium aardig de hoogte in gestuwd.

In februari schoten aandelen van Lithium X Energy Corp maar liefst 1200% de hoogte in. In maart werd de verwachtingen ruimschoots overtroffen toen het aandeel eind maart afklokte op 1.20 USD en op 5 april afsloot op 1.61 USD.

Ter vergelijking: begin februari gingen de aandelen nog voor 7 dollarcent van de hand.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 11 april 2016

Olieproductie Irak naar recordhoogte

De Iraakse olieproductie is in maart met 4,55 miljoen vaten (159 liter) per dag naar een recordhoogte gestegen. In februari kwam de dagelijkse productie uit op 4,46 miljoen vaten.  

Dat maakt de Iraakse overheid bekend, schrijft persbureau Bloomberg maandag.

De informatie komt aan de vooravond van een bijeenkomst van de Organisatie van olie-exporterende landen (OPEC) op 17 april in Qatar. Dan wordt besproken of het productieniveau van de landen die zijn aangesloten bij het kartel wordt bevroren.