EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 7866 tot 7870 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: woensdag 8 juni 2016

Bilderbergconferentie gaat dit jaar over ‘het precariaat’

Op de volgende Bilderberg Meeting, georganiseerd op een geheime locatie in de buurt van de Duitse stad Dresden, zal door de deelnemers, bestaande uit hoge politici en zakenlui, onder meer het probleem van het precariaat worden besproken, naast onderwerpen zoals China, migratie of cybersecurity.

Het precariaat werd voor de eerste keer omschreven door de Britse econoom Guy Standing, die getuigde geconfronteerd te worden met een groeiende bevolkingsklasse die zich steeds meer onzeker voelt in zijn tewerkstelling, zijn gemeenschap en in het leven in het algemeen.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: woensdag 8 juni 2016

Chinese overnamegolf

Er wordt vaak gesproken worden over de neergang van China. Inderdaad de groeicijfers gaan achteruit en worden deels opgesmukt door de overheid. De loonkosten stijgen, waardoor Chinese producten stilaan minder interessant worden voor andere landen. De kosten lopen op, de afzetmarkten voor de Chinezen worden kleiner.

China moet zich, zo wordt vaak gezegd, omvormen tot een consumptie-economie. Een samenleving die niet langer inzet op goedkope export, maar die – door de groeiende middenklasse – focust op de binnenmarkt.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: woensdag 8 juni 2016

ECB koopt vanaf vandaag bedrijfsobligaties

De Europese Centrale Bank is nog lang niet uitgeraasd. De kwantitatieve versoepeling van het monetaire beleid gaat vandaag nog een versnelling hoger. Vanaf nu zijn bedrijfsobligaties aan de beurt.

De Europese Centrale Bank is nog lang niet uitgeraasd. De kwantitatieve versoepeling van het monetaire beleid gaat vandaag nog een versnelling hoger. Vanaf nu zijn bedrijfsobligaties aan de beurt.

In de vorige jaren heeft de ECB al waarlijk alles geprobeerd om de economie en de inflatie te doen heropleven. Eerst waren een goedkope leningverschaffingen, zoals de LTRO-operaties. Die bleken geen succes.

Vervolgens ging de ECB van start met het massaal opkopen van staatsschulden. Dit mag volgens de verdragen van Maastricht niet rechtstreeks, dus gebeurde dit via omwegen. Onrechtstreeks werd de staatsschuld opgekocht door massaal overheidsobligaties, met vaak rommelstatus, in te kopen. In ruil verschafte de ECB aan landen dan vers geld.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: woensdag 8 juni 2016

Belgische centrale bank probeert bankrun Optima Bank te voorkomen

De Belgische centrale bank heeft bankrekeningen bij Optima Bank geblokkeerd om een bankrun te voorkomen.

De Belgische centrale bank heeft bankrekeningen bij Optima Bank geblokkeerd om een bankrun te voorkomen.

De beslissing van de Nationale Bank van België (NBB) hangt samen met "de publicatie van berichten in de media over de situatie bij Optima Bank". Zo meldt NBB woensdag in een persverklaring.

De blokkering blijft van kracht tot de nodige procedures zijn opgestart om de bankactiviteiten definitief af te wikkelen.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: woensdag 8 juni 2016

Hoogleraar ontdekt een nieuw probleem in China

De problemen in China stapelen zich op. Dat er teveel geld het land uitgaat was al bekend. Nu blijkt ook dat er te weinig geld het land binnen komt. Dit stelt Christopher Balding, hoogleraar aan de Universiteit van Peking. “Met man en macht probeert de Chinese regering dit tegen te gaan”, aldus de Balding.

De geldinvoer is momenteel op aan het drogen en is dit jaar al 40% minder dan vorig jaar om deze tijd. Volgens Balding zet deze ontwikkeling, naast een omvangrijke gelduitvoer, nog meer druk op de RMB (yuan). Om de wisselkoers te bepalen moeten deze twee zaken tegen elkaar worden afgewogen.

Lees verder op SlimBeleggen.net
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs