Nieuws / Artikelen met het woord

57321 artikelen gevonden. Artikel 7866 tot 7870
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 9 maart 2016

Zijn centrale banken olie aan het kopen?

De olieprijs zette de laatste paar weken een indrukwekkende prestatie neer. Van ongeveer 26 dollar ging het naar $38 vandaag. Wat zijn de redenen en is dit niveau houdbaar?

Een stijging van 46% in slechts 17 handelsdagen, dan weet je dat sommige handelaars er grof geld tegenaan smijten.

Enkele experts beweren dat het gaat om interventies van centrale banken. De oliecrash heeft immers drastische gevolgen op de economie.

Een heleboel oliemaatschappijen dreigen hun leningen niet terug te betalen indien de olieprijs op dit niveau blijft hangen.

Bron: Huizenmarkt-Zeepbel.nl
Geplaatst: woensdag 9 maart 2016

CPB: Jongeren zien hun inkomen verdwijnen in pensioenpremies en hypotheken

In de beschouwingen bij de ramingen van de Nederlandse economie stelt  het CPB dat het verplicht sparen in een pensioenregeling, de hypotheekrenteaftrek en het aflossen van de hypotheek, wat ongelukkig getimed zijn. “Veel huishoudens, en dan vooral die in de hogere inkomenscategorieën, zijn op jonge leeftijd een aanzienlijk deel van hun inkomen kwijt aan pensioenpremies en hun hypotheek. Deze timing lijkt onhandig in het licht van de verwachte stijging in hun toekomstige inkomen en de kosten van kinderen die vooral bij jongeren (zeg dertigers en veertigers) voor minder individuele consumptiemogelijkheden zorgen.”

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 9 maart 2016

Deze grafieken verhogen de druk op Mario Draghi

Alle ogen zijn deze week gericht op de Europese centrale bank. Het rentbesluit van de ECB staat donderdag op de planning en veel beleggers rekenen op een nieuw wondermiddel van Mario Draghi. De president van de Europese centrale bank heeft immers al eerder aangegeven dat hij er alles aan zal doen om de Europese economie boven water te houden.

En dat de Europese economie op dit moment een zetje in de goede richting nodig heeft kunnen we onder andere zien op de bovenstaande grafiek. Op deze grafiek kunnen we zien dat zowel de productie- als de dienstensector het op dit moment moeilijk heeft.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 9 maart 2016

Bank voor Internationale Betalingen trekt aan de alarmbel

Bij de Europese Centrale Bank doen ze nog steeds alsof er geen vuiltje aan de lucht is. Mario Draghi zal in de tweede helft van deze week – hoogst waarschijnlijk – een verdere uitbreiding van de monetaire versoepeling aankondigen. Als gevolg zullen de intresten nog verder onder nul zakken.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 9 maart 2016

"Spaarders verloren voorbije jaar 2 miljard euro aan koopkracht"

De grootste slachtoffers van de lage rentevoeten zijn niet de banken, noch de staat, maar wel de spaarders. Zij verloren de afgelopen maanden door het verschil tussen de geboden spaarrente en het inflatieniveau zowat 2 miljard euro aan koopkracht. Dat berekende consumentenorganisatie Test-Aankoop.