Nieuws / Artikelen met het woord

57876 artikelen gevonden. Artikel 7876 tot 7880
Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 11 april 2016

Goldman Sachs treft miljardenschikking in zaak herverpakte hypotheken

Goldman Sachs heeft een schikking getroffen in een zaak die draaide om de verkoop van herverpakte woninghypotheken. 

De bank betaalt ruim 5 miljard dollar (4,4 miljard euro), maakte het Amerikaanse ministerie van Justitie maandag bekend.

Goldman Sachs verkocht tussen 2005 en 2007 op grote schaal schuldpapier dat gebaseerd was op te makkelijk verstrekte hypotheken. Dat leidde tot problemen toen in 2007 de Amerikaanse woningmarkt in zwaar weer terecht kwam en aflossingen op de onderliggende leningen opdroogden.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 11 april 2016

IMF-topvrouw Lagarde zet in op voorkomen van crises

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) kan zich de komende jaren hopelijk meer richten op het voorkomen van crises, in plaats van het blussen van economische brandhaarden.

Dat zegt IMF-topvrouw Christine Lagarde in een maandag gepubliceerd interview met persbureau Bloomberg.

Lagarde werd onlangs voor een nieuwe periode van vijf jaar benoemd als leider van het IMF. In die periode hoopt ze meer de rol te kunnen spelen van ''architect'', dan die van brandweervrouw.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 11 april 2016

De echte reden waarom de goudprijs wordt gemanipuleerd, is simpel

Een barbaars relikwie als goud heeft achter de schermen zo veel macht dat een manipulatie van de goudprijs niet uitzonderlijk is. De goudprijs wordt in verschillende vormen al decennia lang gemanipuleerd. Nu manipuleert vooral China de goudprijs, onder het toeziend oog van de Verenigde Staten.

In eerste instantie lijkt het bizar, maar de Verenigde Staten laat toe dat het goud van west naar oost vloeit. China manipuleert de goudprijs om zo goedkoop mogelijk goud in te slaan en de Verenigde Staten laat dit oogluikend toe. (maar of dit zal blijven met Donald Trump als President, is nog maar de vraag)

De VS laat dit toe omdat China voldoende ‘chips’ aan de (poker)tafel moet hebben wanneer de onderhandelingen over een nieuw monetair systeem starten. Historisch gezien zal men deze onderhandelingen uitstellen tot het monetaire systeem in elkaar klapt en een hervorming onvermijdelijk is. Tot die dag moet China aan zo veel mogelijk goud zien te geraken.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 11 april 2016

Duitse spaarders boos op ECB en 5 andere dingen die je moet weten

De Duitse minister van Financiën Wolgang Schäuble kapittelt de lage rentes van de Europese Centrale Bank. Terecht? Analist Arne Petimezas van AFS Group praat je bij vanaf de beursvloer in Amsterdam.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 11 april 2016

De aan(deel)houder wint… fors!

We waarschuwen er al weken voor: het klimaat voor aandelen is niet gezond. De belangrijkste indices lieten in de voorbije week procenten liggen, en hadden de slechtste beursweek in maanden. Hierdoor dikten de jaarverliezen aan. In Europa noteren de belangrijkste aandelenmarkten met verliezen van 10% in 2016!

De enige sterkhouder lijkt de Nederlandse AEX-index (met -1,7%).

Voor de reden hoef je niet ver te zoeken. Vandaag kan Nederland het verlies fors beperken vanwege Royal Dutch Shell… inderdaad, vanwege olie!