Nieuws / Artikelen met het woord

58123 artikelen gevonden. Artikel 7881 tot 7885
Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 26 april 2016

China stevent af op crisis zoals die van 2008

Cijfers van de Bank for International Settlements laten zien dat de totale schulden in de tweede grootste economie ter wereld sinds 2008 explosief zijn toegenomen, van 150 naar 250 procent van het bbp. Een snelle stijging van de schulden is vaak de voorbode van een crisis.

Bron: CD Fund.com
Geplaatst: dinsdag 26 april 2016

Bestuurswisseling: Alle aandelen naar Willem Middelkoop

Medeoprichter Edwin Bergshoeff heeft besloten om zich volledig te gaan richten op het beheer van zijn eigen vermogen. Om die reden heeft hij, in goed overleg, besloten om zijn 50% aandelenbelang in Commodity Discovery Management B.V., de beheerder van het fonds, aan Willem Middelkoop aan te bieden en per 1 juni a.s. te vertrekken.

Op 1 mei a.s zal Dr. Andor Lips in dienst treden om Edwin’s positie in de directie over te nemen. Andor was sinds 2010 medeverantwoordelijk voor financieringen t.w.v. honderden miljoenen euro’s in nieuwe mijnbouwprojecten door ING in Amsterdam. Doordat hij zowel een zeer ervaren geoloog is en de financieel-economische aspecten van mijnbouwprojecten van binnenuit kent, was het al langer onze wens om hem aan ons team toe te voegen.

Daarnaast zal ook researcher Terence van der Hout als bestuurder en mede-beleidsbepaler toetreden tot de directie. De rol van Willem Middelkoop, als voorzitter binnen het nieuwe bestuur, blijft in principe ongewijzigd.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 25 april 2016

Saoedi's bereiden zich voor op toekomst na olietijdperk

Saoedi-Arabië bereidt zich voor op een toekomst waarbij het minder afhankelijk is van oliedollars. In dat kader gaat het land een stuk, minder dan 5 procent, van het staatsoliebedrijf Aramco verkopen op de beurs. Het bedrijf zal ook diversifiëren, kondigde de Saoedische prins Mohammed bin Salman aan.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 25 april 2016

Saudi-Arabië wil minder afhankelijk zijn van inkomsten uit olie

Saudi-Arabië wil minder afhankelijk worden van inkomsten uit olie. Het land is van plan de komende jaren fors te investeren in bedrijven en technologieën in andere sectoren.

Die moeten op termijn in staat zijn om tegenvallende inkomsten vanuit de olie-industrie op te vangen. De ambitieuze plannen werden maandag gepresenteerd.

Onder meer wordt het kapitaal van het openbare investeringsfonds verhoogd naar 2 biljoen dollar, tegenover de 160 miljard dollar die er nu in zit. Ook brengt Saudi-Arabië staatsbedrijven naar de beurs. Zo wordt onder meer 5 procent van de aandelen in oliegigant Aramco van de hand gedaan.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 25 april 2016

Don’t miss the next oil (stocks) super cycle

More often than not, investors make things to complicated. They can’t wait to buy when the price is high and they avoid everything that’s cheap. We saw this with gold and silver stocks and we see this again today, oil.

The price of oil had one of his biggest bear markets in history. Oil plunged from around $110 until around $25, a level not seen in decades. Meanwhile the price of oil recovered, made higher highs and higher lows. So normally you should react in a way like this: