Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 7891 tot 7895
Bron: Marketupdate
Geplaatst: zaterdag 5 maart 2016

Duitse spaarbank wil boeterente ECB ontwijken met contant geld?

Een Duitse spaarbank uit Beieren overweegt haar reserves niet langer bij de ECB te parkeren, zo schrijft Der Spiegel. In plaats van de reserves tegen een boeterente van -0,3% bij de centrale bank te parkeren opperen zij het idee om overtollige reserves in de vorm van contant geld aan te houden. De spaarbank rekende uit dat de verzekerde opslag van contant geld ongeveer 0,18% zou kosten, veel minder dan de boeterente van 0,3% die de ECB in rekening brengt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 4 maart 2016

Op pensioen gaan met €1 miljoen: 7 Tips

Wanneer je aan je pensioen denkt, waar denk je dan aan? Een afgelegen paradijs? Iedere dag je hobby beoefenen? Een wereldreis maken? … of iedere maand je geld tellen om rond te komen? Veel mensen zitten in de laatste situatie omdat ze zich tijdens hun actieve carrière niet bezig hielden met hun pensioen.

Het is gemakkelijk om je niet bezig te houden met je pensioen dat misschien 10, 20 of zelfs 30 jaar in de toekomst ligt. Maar op pensioen met €1 miljoen is geen utopie, het is zelfs een must. Als er iets is dat je niet wilt, is het oud zijn en geen geld hebben.

Daarom deze 7 tips voor een pensioen van €1 miljoen:

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 4 maart 2016

Dubai smijt met geld: megapretpark moet Indiërs trekken

Een reusachtig pretpark van 2,6 miljard euro moet dé nieuwe trekpleister van Dubai worden. Met een enorme keuze aan amusement moet dit park in 2020 al 20 miljoen bezoekers trekken.

Dubai Parks & Resorts krijgt onder andere een groot theater dat lijkt op de Taj-Mahal, een pretpark dat lijkt op Legoland, een waterpark en nog veel meer. Dit alles moet ervoor zorgen dat het voormalige vissersdorpje aan de kust van de Verenigde Arabische Emiraten de grootste trekpleister blijft in de regio.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 4 maart 2016

De 3 stappen naar rijkdom die iedere miljonair kent

Waarom zijn de meeste mensen niet rijk? Omdat ze er niet in slagen de juiste stappen te volgen. Veel mensen willen miljonair worden. Maar ze willen dat nu, onmiddellijk en liefst nog zonder veel moeite te doen. Maar rijkdom komt zelden vanzelf, daar moet je 3 stappen voor doorlopen.

Mensen die plots rijk worden door bijvoorbeeld een erfenis of door de lotto te winnen, blijven zelden rijk. Dit komt omdat ze niet begrijpen hoe de wereld van geld echt werkt. Wil je blijvende rijkdom, moet je 3 stappen doorlopen: learn – earn –return met andere woorden: leer, verdien en begin opnieuw.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 4 maart 2016

Spanning loopt op voor ECB-besluit en 5 andere dingen die je moet weten

Stemmingmakerij voorafgaand aan het rentebesluit van de Europese Centrale Bank volgende week. Analist Arne Petimezas van beursmakelaar AFS Group praat je bij vanaf de beursvloer in Amsterdam.

1. Volgens de Frankfurter Allgemeine Zeitung overwegen een aantal Beierse spaarbanken hun rekening bij de ECB leeg te trekken en de contanten vervolgens op te slaan in een kluis. De kosten om een kluis met cash te verzekeren zou 0,1785 procent bedragen. Het artikel vermeldt niet wat transport en opslag kost.