Nieuws / Artikelen met het woord

57591 artikelen gevonden. Artikel 7891 tot 7895
Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 24 maart 2016

Zo kunnen Amerikaanse babyboomers een beurscrash veroorzaken

De pensionering van eerste golf Amerikaanse babyboomers dit jaar zal een beurscrash veroorzaken, volgens een Amerikaanse beursgoeroe.

Amerikaanse babyboomers zijn een groot risico voor de beurs, zegt Robert Kiyosaki in een interview met website MarketWatch.

De Amerikaanse multimiljonair is auteur van het in 1997 verschenen Rich Dad Poor Dad, met 26 miljoen verkochte exemplaren in 106 landen en 51 talen een bestseller op het gebied van personal finance.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 24 maart 2016

In 7 stappen miljonair

Droom jij ervan om miljonair te worden? Veel mensen wel. Ze dromen ervan om rond te rijden in de nieuwste Porsche, galadiners bij te wonen in de chicste kleren en ieder jaar 4 keer op vakantie te gaan in een luxehotel. Dat is dan ook ineens de reden waarom ze geen miljonair worden; de verwachtingen liggen veel te hoog.

Wanneer de verwachtingen veel te hoog liggen, is iedere tegenvaller, ieder obstakel een excuus om toch maar gewoon verder te doen. De meeste mensen willen dan ook geen miljonair worden, ze willen een miljoen uitgeven.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 23 maart 2016

Uitgebreid Panamakanaal eind juni geopend na tien jaar

Het Panamakanaal is een van de belangrijkste waterwegen in de wereld. Elk jaar passeren er ongeveer 14.000 schepen, die goed zijn voor ongeveer 6 procent van de wereldhandel. Na de uitbreiding van het sluizencomplex en het kanaal kunnen er schepen door met een capaciteit van 14.500 containers.

Na een bouwtijd van meer dan acht jaar en vele vertragingen zal het uitgebreide Panamakanaal op 26 juni officieel worden geopend.

De uitbreiding kostte ongeveer 5,25 miljard dollar.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 23 maart 2016

Centrale bank China stuurt paniekmail naar Fed

Dat centrale banken bestuurd worden door mensen die niet weten wat ze juist doen wordt dag na dag duidelijker. De centrale bank die nu weer in een negatief daglicht komt is die van China.

Via uitgelekte emails blijkt nu dat de centrale bank hulp vroeg aan de Fed nadat hun aandelenmarkten kelderden in de zomer van vorig jaar.

In korte tijd verloor de beurs er 30%, waarvan 8,5% in één enkele dag.

De Chinezen wisten niet wat te doen en stuurden een paniekmail naar de Federal Reserve.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 23 maart 2016

Handelaar 'flash crash' mag uitgeleverd worden aan VS

De Britse beurshandelaar die wordt verdacht van betrokkenheid bij de zogenoemde flash crash op Wall Street in 2010 mag worden uitgeleverd aan de Verenigde Staten. Dat heeft een Britse rechter bepaald. 

Navinder Sarao gaat in beroep tegen de beslissing, laat zijn advocaat weten.

Op 6 mei 2010 ging de Dow-Jonesindex in een paar minuten tijd zeer sterk omlaag, waarna de index weer snel flink herstel liet zien.