Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 7896 tot 7900
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 28 maart 2016

Olieprijs begint te wegen op Saoedi-Arabië

De olieproducerende landen in het Midden-Oosten hebben de prijzen van olie sterk laten dalen in de jongste twee jaren.

Sinds de tweede helft van 2014 zakte de prijs voor een vat ruwe olie van rond de 100 dollar naar amper 35 dollar. Een sterke toename van het aanbod, en problemen met de vraag (door onder andere de economische achteruitgang van Azië) lagen hieraan ten grondslag.

De OPEC-landen verzuimden echter aanhoudend om de productie terug te schroeven. De lage olieprijs werd namelijk aangewend om alternatieve energieproducten uit de markt te prijzen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 28 maart 2016

Waarom Amerikaanse bedrijven steeds groter en rijker worden

Winsten van bedrijven zijn in veel welvarende landen de afgelopen tien jaar gestegen, maar de stijging is nergens zo groot als in Amerika. Samen met de toenemende concentratie van eigenaren betekent dit slecht nieuws voor de economische groei in het land, schrijft The Economist.

Het is dat er het afgelopen jaar een lichte dip te zien is door de dure dollar en het effect van de lage olieprijs, maar anders zouden de winsten van Amerikaanse bedrijven een recordniveau bereikt hebben.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 28 maart 2016

Is een bevolkingsexplosie de redding voor uw pensioen?

De Belgische regeringspartijen mogen, zowel op het Federale als Vlaamse bestuursniveau, nog zoveel moeite blijven doen om de begroting – via doorzichtige constructies – op te smukken, vroeg of laat moet de rekening betaald worden.

Hetzelfde geldt voor de pensioenen en de vergrijzingskosten in de gezondheidszorg. Ook die rekening komt in de komende jaren verder op ons af. Dit, terwijl we economisch blijven verder zwalpen.

Het aantal geboortes neemt in België, Nederland, Duitsland enz. al geruime tijd af. De geboortepiek (Babyboomers 1945-1960) ligt al ver achter ons.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 28 maart 2016

Goud: Goldman Sachs lijkt gelijk te krijgen

Goldman Sachs lijkt gelijk te krijgen. Goud heeft te lijden onder een oplevende dollar, de prijs van het edelmetaal daalde afgelopen week 3,1 procent en staat op haar laagste niveau in meer dan een maand tijd. De sterkere dollar zorgt voor een flinke deuk in het vertrouwen in het edelmetaal dat met een stijging van 14 procent in 2016 nog steeds een van de best presterende activa is van 2016.

Goud voor onmiddellijke levering daalde 0,7 procent tot $1,208.38 per ounce vannacht, het laagste niveau sinds 23 februari. De 3,1 procent daling van vorige week is de grootste wekelijkse daling sinds november en goud is op weg om deze maand negatief af te sluiten, na een stijging vorige maand van 11 procent.

De zwakke goudprijs is in lijn met de vooruitzichten van Goldman Sachs, die op 7 maart aangaf dat goud op de korte termijn terug zou vallen tot $1100 dollar. Reden hiervan voor de bank was dat de Amerikaanse economie weer aantrekt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 28 maart 2016

ESA maakt plannen bekend voor permanente maanbasis met project voor ontginning grondstoffen

De Europese ruimtevaartorganisatie ESA kondigde deze week aan dat het concrete plannen wil uitrollen om een dorp te bouwen op de maan. In wezen een eerder wetenschappelijke missie welke evenwel ook zal gebruikt worden om onderzoek te doen naar mogelijke ontginning van grondstoffen. Iets waar tal van mijngiganten eveneens volop naar toe aan het werken zijn.

Het hoofd van de ESA, Johann-Dietrich Woerner, maakt dit nieuws deze week bekend waarbij vermeld werd dat de hoofddoelen van deze aankomende missie “wetenschap, handel, toerisme en ontginning” zijn. Duidelijk geen zuiver wetenschappelijke missie met andere woorden.