EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
65
kliks
34
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 7896 tot 7900
Geplaatst op: maandag 16 mei 2016

Olieprijs op hoogste peil in zes maanden

De olieprijs stond maandagochtend op het hoogste niveau in zes maanden. Een rapport van de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs, waarin werd gesteld dat er een einde lijkt te zijn gekomen aan het langdurige overaanbod van olie, gaf de prijs een zetje.

Volgens de analisten van Goldman Sachs is het langdurige overaanbod inmiddels gekanteld naar een tekort in mei, door verschillende verstoringen in de productie- en opslagketen en een robuuste vraag uit onder meer China. Dat weegt volgens de kenners op tegen de hoger dan verwachte productieniveaus van Iran en Irak.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: maandag 16 mei 2016

ECB had vergadering met Goldman Sachs vlak voor extra stimulus in maart

In hun drang naar extra transparantie maakt de ECB tegenwoordig bekend welke vergaderingen de ECB-leden hebben, zij het met een vertraging van 3 maanden. Daaruit blijkt nu dat leden van de Europese Centrale Bank een vergadering hadden met Goldman Sachs vlak voor de aankondiging van extra stimulus in maart.

En Goldman Sachs is niet de enige bank die mogelijk een iets betere informatiestroom krijgt, ook BlackRock Inc., Credit Suisse Group AG en Moore Europe Capital Management hadden vergaderingen met ECB-leden in de periode februari – maart.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 16 mei 2016

Deze eenvoudige gewoonte maakt ‘s werelds gelukkigste mensen zo gelukkig

Wie gelukkig wil worden is verplicht dankbaarheid te tonen voor wat hij heeft. Tot die conclusie komen een reeks auteurs van boeken over geluk, waaronder Dr. Niven David, Ed Diener en Gretchen Rubin. Het inzicht dat appreciatie tonen, genieten van het hier en nu en geluk in de toekomst anticiperen je gelukkig maakt is enigszins cliché, maar enkel omdat het keer op keer terugkomt als een cruciale pijler van levensgeluk.

Mensen die de tijd nemen om de schoonheid rondom hen te appreciëren zijn gelukkiger (volgens onderzoek van Dr. David zelfs 12% gelukkiger) dan mensen die er geen moment bij stilstaan en alles tegelijk proberen te doen.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: maandag 16 mei 2016

Is dit de “black swan” die zal zorgen voor een nieuwe recessie binnenkort?

We zitten momenteel in een vertragende wereldeconomie waarbij de eerste dominostenen van een nieuwe recessie reeds beginnen te vallen. Dit scenario is volgens economen helaas geen doemscenario meer een steeds sneller wordende realiteit.

We zitten momenteel in een vertragende wereldeconomie waarbij de eerste dominostenen van een nieuwe recessie reeds beginnen te vallen. Dit scenario is volgens economen helaas geen doemscenario meer een steeds sneller wordende realiteit.

Als eerste bewijs hiervoor is de vertragende wereldeconomie zowel in Azië, Zuid-Amerika als het Westen. Als tweede argument zijn de resultaten van multinationals en B2B-ondernemingen teleurstellend door de lage prijs van grondstoffen. Ook de consumenten beginnen nu op de rem te staan wat de economie nog meer in de problemen brengt, dit mede door het gebrek aan vertrouwen in het huidige monetaire beleid.

Dit alles wijst duidelijk op de voorbode van een nieuwe (wereldwijde) recessie. Dergelijke parameters en voortekenen waren zowel in 2001 als 2008 aanwezig waarbij een enkele grote gebeurtenis een kettingreactie in gang ka zetten. Ondanks dat er tal van potentieel tot groei aanwezig is lijkt de wereldeconomie toch eerst door een dal te moeten gaan. Of liever gezegd het dal wat men heeft proberen te vermijden na de vorige financiële crisis. In de Verenigde Staten denkt men dat deze zogenaamde “black swan”  dit geval een zwakke consument zou kunnen zijn.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: maandag 16 mei 2016

Dit land bekritiseert en profiteert tegelijk het meest van ECB-beleid

De grootste economie van de Eurozone, Duitsland, slaagde er in om in het eerste kwartaal van 2016 de economische groei te verdubbelen. Dit in grote mate door de toegenomen consumptie voortkomend uit het gulle monetaire beleid van de Europese Centrale Bank.

Afgelopen vrijdag maakte het Duitse Federaal Statistisch Bureau deze cijfers bekend waarbij er een kwartaalgroei van 0,7% werd genoteerd, dit in vergelijking met 0,3% in het vierde kwartaal van 2015. Ironisch genoeg zijn het voornamelijk de Duitse politici welke het huidige beleid van de ECB bekritiseren.

Lees verder op Beurs.com

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs