EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 7896 tot 7900 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: dinsdag 12 juli 2016

Liquiditeit Britse banksysteem onder druk na Brexit

Kort na de Brexit kondigde de Bank of England aan meer liquiditeit beschikbaar te stellen aan de bankensector, voor het geval er banken in de problemen zouden komen. Dat bleek niet voor niets, want sinds het referendum rekenen banken een veel hogere risicopremie om renteschommelingen af te dekken.

Lees verder op Marketupdate
Geplaatst op: dinsdag 12 juli 2016

‘Europa is ziek’, zegt voormalig ECB-lid

Deutsche Bank, een van de grootste banken in Europa en een systeembank volgens het IMF, windt er geen doekjes om. Er moeten tientallen miljarden vrijgemaakt worden voor de banken. De bank ligt dan ook al heel het jaar op ramkoers met de Europese beleidsmakers. Maar ook voormalig ECB-lid Bini Smaghi noemt Europa ‘heel

Volgens Folkerts-Landau, topman bij Deutsche Bank, hebben de Europese banken (lees vooral Deutsche Bank) een reddingsboei nodig van €150 miljard. Door de economische groeivertraging en deflatie kunnen klanten steeds moeilijker hun leningen afbetalen. Om die slechte leningen af te schrijven hebben banken extra kapitaal nodig.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 12 juli 2016

Huizenprijzen eurozone stijgen verder in eerste kwartaal

De gemiddelde prijs van een huis in de eurolanden lag in het eerste kwartaal van dit jaar 3 procent hoger dan in de eerste drie maanden van 2015. 

De gemiddelde prijs van een huis in de eurolanden lag in het eerste kwartaal van dit jaar 3 procent hoger dan in de eerste drie maanden van 2015. 

Ten opzichte van het laatste kwartaal van 2015 stegen de huizenprijzen gemiddeld met 0,4 procent, maakt het Europese statistiekbureau Eurostat dinsdag bekend. 

In de gehele Europese Unie waren woningen in doorsnee 4 procent duurder dan een jaar eerder. De sterkste stijgingen werden gemeten in Hongarije (plus 15,2 procent), Oostenrijk (plus 13,4 procent) en Zweden (plus 12,5 procent). In Italië en Cyprus daalden de huizenprijzen het sterkst (min 1,2 procent).

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: dinsdag 12 juli 2016

Beurzen stralen, records in VS: pompen centrale banken fantasie in de markt?

Amerikaanse beurzen eindigden maandag op recordstanden en ook Europese beurzen herstelden. De Amerikaanse economie biedt enige hoop, maar beurzen profiteren ook van extreem lage rentes die beleggen met geleend goedkoop maken.

Grote beursindices in de wereld lijken de Brexit-blues alweer te hebben afgeschud. Amerikaanse beurzen boekten maandag nieuwe records en ook in Europa ging het crescendo.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: dinsdag 12 juli 2016

Herstel economie Italië duurt volgens IMF nog jaren

Het kan tot 2025 duren voordat Italië weer op het economisch niveau is van voor de crisis.

Het kan tot 2025 duren voordat Italië weer op het economisch niveau is van voor de crisis.

Dat stelt het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in een rapport over de economische vooruitzichten van dat land, meldt de BBC.

Volgens het IMF hebben buurlanden tegen die tijd een economische groei van 20 tot 25 procent ten opzichte van het niveau van 2008.

Het IMF verlaagde zijn prognose voor de economische groei in Italië voor dit jaar naar nog geen 1 procent, waar voorheen een groei van 1,1 procent voorspeld werd.

Lees verder op nu.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs