Nieuws / Artikelen met het woord

57281 artikelen gevonden. Artikel 7896 tot 7900
Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 4 maart 2016

Goudprijs naar hoogste niveau in bijna drie jaar

De goudprijs is vandaag gestegen naar het hoogste niveau in bijna drie jaar tijd. Op het moment van schrijven wordt er €1.163 betaalt voor een troy ounce, dat is 31,1 gram puur goud. Sinds het begin van dit jaar is de goudprijs al met 19% gestegen, de sterkste rally van goud sinds begin vorig jaar.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: vrijdag 4 maart 2016

Canada verkoopt goudreserve

Canada heeft in februari het laatste deel van haar goudvoorraad verkocht. In februari werd het laatste deel van 21.851 troy ounce aan gouden munten in de verkoop gedaan. Daarmee is Canada de enige van alle G20 landen zonder een goudreserve.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 4 maart 2016

Nederlands grootste pensioenfonds ABP staat er nog slechter voor

Nederlands grootste pensioenfonds ABP is er in de eerste maanden van dit jaar nog slechter voor komen te staan. 

Volgens bestuursvoorzitter Corien Wortmann-Kool is de zogeheten dekkingsgraad eind februari ''in de buurt van de 90 procent'' beland.

Ze zegt dat in een interview in De Telegraaf van vrijdag. Ambtenarenfonds ABP en ook het grote zorgfonds PFZW waarschuwden in januari al dat ze in 2017 mogelijk de pensioenen moeten verlagen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 4 maart 2016

Canadees goud is allemaal verkocht!

Nog geen maand geleden schreven we dat Canada de helft van zijn goud verkocht had. Vandaag vernemen we dat de centrale bank al het goud heeft verpatst. Een historische vergissing!

Hoewel centrale banken over het algemeen geen intelligente beslissingen nemen, is het deze keer niet de schuld van de Canadese centrale bank.

In Canada is namelijk de minister van financiën verantwoordelijk voor het beheer van de nationale goudvoorraad.

En politici, dat weten we, die zijn zo waar nog dommer dan centrale bankiers!

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 4 maart 2016

Deze grafiek toont al deflatie in Europa

Op dit moment wordt er veel gesproken over hoe groot de kans is dat de Europese economie binnenkort daadwerkelijk te maken gaat krijgen met deflatie. De meeste economen zijn het er wel over eens dat de Europese centrale bank er alles aan zal gaan doen om het deflatiespook te ontwijken.

De bovenstaande grafiek laat zien dat er in de productiesector al maandenlang sprake is van deflatie. Zo zijn de industriële producentenprijzen in januari opnieuw gedaald (ruim 1 procent). Op jaarbasis zijn de producentenprijzen zelfs met bijna 3 procent in waarde gedaald.