EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
52
kliks
40
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 7906 tot 7910
Geplaatst op: maandag 16 mei 2016

Britse vakbond vreest verlies van vier miljoen banen bij brexit

De Britse vakfederatie TUC (Vakbonden-Congres) vreest dat er vier miljoen banen verloren gaan, als het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie stapt ('Brexit'). 

De Britse vakfederatie TUC (Vakbonden-Congres) vreest dat er vier miljoen banen verloren gaan, als het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie stapt ('Brexit'). 

Owen Tudor van de afdeling Europa van de TUC voorziet vooral in de op de export gerichte industrie, zoals autofabricage en chemie, veel werkgelegenheid verdwijnen, meldde het Duitse persbureau DPA zondag.

Tudor meent dat Britse producten relatief duurder worden na een Brexit. Daarnaast komen er banen op de tocht te staan, omdat Groot-Brittannië economisch minder interessant wordt door het verlies van de directe toegang tot de binnenlandse markt van de EU. ''Wij gaan ervan uit dat de investeringen (in Groot-Brittannië) door landen buiten de EU afnemen'', aldus Tudor.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: maandag 16 mei 2016

Beleggers staan in de rij voor goud!

Goud is tot nu toe de grote winnaar van dit beursjaar. De goudprijs is sinds het begin van dit jaar al met vele procenten in waarde gestegen en als gevolg daarvan beginnen steeds meer beleggers te geloven in de kansen die het gele edelmetaal te bieden heeft.

Volgens World Gold Council (WCG) is de vraag naar goud het afgelopen kwartaal uitgekomen op 1289 ton. Dit is een van de grootste stijgingen in jaren. Voornamelijk de handel in ‘papiergoud’ is tijdens de eerste 3 maanden van dit jaar explosief gestegen. Tijdens het eerste kwartaal stroomde ruim 363 ton aan goud richting de goud ETF’s en dat was de grootste instroom sinds het jaar 2009.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 16 mei 2016

'China vraagt Brits advies over 'supertoezichthouder' financiële markten'

China heeft Groot-Brittannië om advies gevraagd bij de oprichting van een zogeheten ‘supertoezichthouder’ die de financiële markten in de gaten moet houden.

China heeft Groot-Brittannië om advies gevraagd bij de oprichting van een zogeheten ‘supertoezichthouder’ die de financiële markten in de gaten moet houden.

Dit meldt persbureau Reuters op basis van anonieme bronnen.

De gesprekken volgen na de onrust op de Chinese aandelenmarkten van begin dit jaar en het onvermogen van de beurswaakhond om de problemen op te lossen. Met een maatregel die een einde moest maken aan de enorme dagelijkse verliezen, ontstond er juist meer onrust.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: maandag 16 mei 2016

Wie kan biljoen-dollar vloek verbreken op beurs?

Het is een magische grens, een marktwaarde van 1 biljoen dollar. Enkele multinationals bereikten deze grens bijna maar crashten er vlak na, dit ondanks positieve marktresultaten. Ook voor Apple lijkt dit glazen plafond het maximale te zijn als we de laatste koersresultaten erbij nemen.

Even een flashback in de tijd naar het voorjaar van 2015. Overal waar je komt wordt het beeld gedomineerd door iPads en iPhones. Wie er bij wil horen of hip wil zijn heeft een technologiegadget van Apple. Ondertussen gaat de koers aan een zelfde tempo omhoog waarbij de grens van 1 biljoen dollar naderbij komt.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: maandag 16 mei 2016

Tsipras: "Griekenland keert in 2017 terug naar kapitaalmarkt"

Griekenland wil zich na een akkoord met zijn geldschieters snel weer bevoorraden op de internationale kapitaalmarkt. "We keren in 2017 terug naar de markten", zo heeft de Griekse regeringsleider Alexis Tsipras verklaard aan het Atheense zondagsblad RealNews. Het land kan "misschien veel vroeger" dan voorzien de crisis achter zich laten, zo klinkt het nog.

Lees verder op HLN.be

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs