Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 7906 tot 7910
Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 25 maart 2016

Frankrijk overtreft begrotingsdoelstelling

Frankrijk heeft zijn begrotingstekort afgelopen jaar teruggedrongen tot 3,5 procent van het bruto binnenlands product (bbp), tegen 4 procent een jaar eerder. Dat blijkt uit vrijdag gepubliceerde cijfers van statistiekbureau Insee. 

Het tekort blijft daarmee boven de Europese norm van 3 procent, maar is wel sterker gedaald dan de Franse regering aan de Europese Commissie had beloofd.

Frankrijk kampt al sinds het begin van de financiële crisis in 2008 met een fiks hoger tekort dan de regels van de Europese Monetaire Unie (EMU) toestaan.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 25 maart 2016

Portemonnee Nederlandse gezinnen werd fors dikker

Huishoudens in Nederland zijn er vorig jaar flink op vooruit gegaan in hun portemonnee. Het zogeheten reëele beschikbaar inkomen van huishoudens steeg met 2,1 procent op jaarbasis, meldt het Nederlandse Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 25 maart 2016

Nederlandse pensioenstelsel staat op springen

Bij de presentatie van de jaarcijfers van De Nederlandsche Bank (DNB) gisteren, pleitte de president van de Nederlandse centrale bank Klaas Knot er voor dat Nederland zo snel mogelijk overstapt naar een nieuw pensioenstelsel, waarbij deelnemers geen vast pensioen meer wordt beloofd.

Pensioenfondsen worden hard geraakt door het rentebeleid van de Europese Centrale Bank en DNB erkent dat het Nederlandse – door zijn kapitaal gedekt pensioenstelsel – kwetsbaar is voor de lage rente.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 25 maart 2016

Energiecentrales verstoken record aan kolen

Nederlandse elektriciteitscentrales hebben vorig jaar een recordhoeveelheid steenkool verbruikt. Er ging bijna een derde meer kolen doorheen dan in 2014.

Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag.

In totaal steeg de productie van elektriciteitscentrales met 7 procent. Deze toename ging grotendeels naar het buitenland. Het binnenlands elektriciteitsverbruik veranderde in 2015 nauwelijks, aldus het CBS.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 25 maart 2016

Nederlandse economie in 2015 iets harder gegroeid

De Nederlandse economie is in 2015 iets harder gegroeid dan het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vorige maand heeft berekend. De economie groeide vorig jaar niet met 1,9 procent, maar met 2 procent.

De beslissing om de aardgasproductie te beperken, heeft de groei met zo'n 0,4 procentpunt gedrukt.