Nieuws / Artikelen met het woord

57280 artikelen gevonden. Artikel 7916 tot 7920
Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 3 maart 2016

Column Kees de Kort | Over de rug van andere landen

Er dreigt een soort race te ontstaan waarin landen proberen hun economie te stimuleren ten koste van andere landen, zegt BNR's macro-econoom Kees de Kort. "En dat is niet de goede richting: samenwerking is beter dan geen samenwerking en dát is beter dan elkaar tegenwerken."

Want elkaar tegenwerken kan op hele korte termijn misschien nog nut hebben. "Maar als jij gaat tegenwerken, gaan andere landen dat ook doen en dan krijg je een soort tegenwerkwedloop, waar natuurlijk nooit iemand beter van wordt. Daar kan geen misverstand over bestaan." Ook nu de resultaten tegenvallen, is samenwerking vaak ver te zoeken. "Ik denk dat afzonderlijke landen, die geconfronteerd worden met meer problemen, nu hun eigen goddelijke gang gaan."

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 3 maart 2016

Petitie: Behoud contant geld

Stichting Handjecontantje is onlangs een petitie gestart voor het behoud van contant geld. De stichting is van mening dat contant geld van wezenlijk belang is voor de privacy en vrijheid van de burger en dat het afschaffen van contant geld een inbreuk is op onze vrijheid.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 3 maart 2016

Goud maakt een comeback als safe haven

Sinds het begin van dit jaar is de prijs van goud al met bijna 17% gestegen en volgens Merrill Lynch nam de belangstelling voor het gele goedje in de afgelopen maand februari snel toe. De belangstelling bij beleggers was het hoogste sinds het midden van het crisisjaar 2009.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 2 maart 2016

In dit land wordt al helikoptergeld uitgedeeld

Lange tijd werd er gelachen met negatieve interestvoeten en helikoptergeld. Het leek een waanzinnig idee. Iets waarin enkel Paul Krugman en enkele andere gekke economen in geloofden. Helaas wordt deze nachtmerrie langzaam aan werkelijkheid.

Negatieve interestvoeten zijn ondertussen een harde werkelijkheid voor iedereen die belegt in staatsobligaties.

En weldra kunnen ook gewone burgers van negatieve interest genieten op hun spaarrekening. Toch als het van Febelfin afhangt.

Zij zijn volle bak aan het lobbyen om de wetgeving te veranderen die negatieve interestvoeten voor particulieren verbiedt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 2 maart 2016

Enorme oliestocks bezorgen Saoedi-Arabië kopzorgen, zelfs na nieuwe quota

Indien Saoedi-Arabië er toch zou in slagen om de strijd te winnen tegen de schalie-industrie en hierdoor marktaandeel terug te winnen is het pas halfweg het overleven. Daarna zal pas zichtbaar worden hoe groot, of liever enorm de wereldwijde voorraden geworden zijn.

Niet een regionaal conflict met Iran, een herstellend Irak of een vete met concurrent Rusland zijn de grootste gevaren voor Saoedi-Arabië de komende jaren. Het grootste probleem heeft Saoedi-Arabië namelijk zelf gecreëerd door het blijven oppompen van olie tijdens het overaanbod. Zelfs indien het aanbod terug gelijk zou komen met de vraag dan blijft er nog steeds 1 miljard vaten aanwezig in de overvolle stocks wereldwijd. Deze voorraden zullen nog blijven stijgen tot eind 2017 waarbij een langzaam dalen ervan nog tot jaren erna effect zal hebben. Dit aldus cijfers van het International Energy Agency.