Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 7916 tot 7920
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 25 maart 2016

Goudconfiscatie: Indiërs leveren 3 ton goud in

Als er iets is dat goudbeleggers moeten weten is het dat je nooit de overheid met je goud mag vertrouwen. Na de goudconfiscatie in 1933 in de VS zou iedereen dat moeten weten… en toch lopen er weer mensen in de val!

In november schreven we al over de plannen van de Indische overheid om het goud van haar burgers en tempels in handen te krijgen.

Nu blijkt dat hun crimineel plan lukt. In vier maanden hebben de Indiërs 3 ton goud vrijwillig ingeleverd!

Gelukkig is dat nog maar een fractie van de 20.000 ton goud die burgers en tempels in bezit hebben.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 25 maart 2016

Amerikaanse economie groeit sterker dan gedacht

De Amerikaanse economie is in het laatste kwartaal van 2015 met 1,4 procent op jaarbasis gegroeid. 

Dat blijkt uit een nieuwe schatting die de overheid vrijdag heeft gepubliceerd. In het derde kwartaal kwam de groei uit op 2 procent.

Het is de derde raming van de economische groei in het vierde kwartaal. Eind februari werd nog een groei gerapporteerd van 1 procent, na een eerste schatting van 0,7 procent. Economen rekenden er niet op dat het groeicijfer opnieuw zou worden bijgesteld.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 25 maart 2016

Rotterdam betrapt ruim 3.400 bijstandsfraudeurs

Ruim 3.400 Rotterdammers fraudeerden vorig jaar met hun bijstandsuitkering. Zij moeten daarom gezamenlijk 6,5 miljoen euro terugbetalen, maakte de gemeente vrijdag bekend.

Ruim 2.400 werkzoekenden kregen ook nog eens een boete opgelegd van in totaal 2,2 miljoen euro. De meesten van hen kregen die boete, omdat ze andere inkomsten hadden verzwegen of omdat ze niet hadden gemeld dat ze waren gaan samenwonen.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 25 maart 2016

Video: Edin Mujagic over Geldmoord

We zijn eraan gewend geraakt dat de prijzen elk jaar een beetje stijgen als gevolg van inflatie, maar volgens monetair econoom Edin Mujagic is dat lang niet altijd zo geweest. In een gesprek bij Café Weltschmerz legt hij uit dat alles veranderde met de komst van centrale banken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 25 maart 2016

Herstel grondstofprijzen in zicht

Een zwakkere dollar en stimuleringsmaatregelen door de mondiale centrale banken zullen hoogstwaarschijnlijk voor een betere stemming onder beleggers zorgen en de vraag naar grondstoffen in de toekomst aanjagen. Dit stelden economen van ABN AMRO donderdag.

De economen verwachten dat de Federal Reserve dit jaar een pas op de plaats maakt en daarna een monetair beleid voert van gematigde renteverhogingen. Daarentegen zullen andere centrale banken, zoals de Europese Centrale Bank, de Bank of Japan en de People’s Bank of China, monetair een ruim beleid blijven voeren, denken de economen.