EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
33
kliks
30
kliks
Bron: BNR.nl
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 7916 tot 7920
Geplaatst op: dinsdag 17 mei 2016

Chinese bank ICBC koopt goudkluis in Londen

De Chinese bank ICBC versterkt haar positie op de Europese goudmarkt door de grootste kluis van Europa te kopen. Het gaat om een goudkluis in Londen die in 2012 door Barclays geopend werd en waar tot 2.000 ton goud in opgeslagen kan worden. Begin dit jaar nam ICBC in Londen al een goudkluis met een capaciteit van 1.500 ton in gebruik. 

Lees verder op Goudstandaard
Geplaatst op: dinsdag 17 mei 2016

Vijf grafieken die de rally van goudmijnen verklaren

Waren goudmijnen tot eind vorig jaar misschien nog wel de meest gehate belegging, dit jaar hebben ze beleggers al een ongekend rendement opgeleverd. De Bloomberg index van veertien grote goudmijnaandelen is sinds het begin van dit jaar al verdubbeld, nadat ze over een periode van vijf jaar 76% van hun marktwaarde verloren hadden. Hoe komt dat?

Lees verder op Marketupdate
Geplaatst op: dinsdag 17 mei 2016

De goudprijs heeft momenteel 1 grote vijand

De goudprijs zit al een tijdje gevangen tussen $1.200 en $1.300. Het is al van 10 februari geleden dat de goudprijs nog buiten deze bandbreedte noteerde. Het sentiment rond goud is de laatste maanden bijzonder positief en juist dat kan er voor zorgen dat de goudprijs nog een tijdje gevangen blijft binnen deze trading range.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 17 mei 2016

Waarom dragen zo veel Japanners chirurgische maskers?

De hoeveelheid mensen die je in Japan chirurgische maskers ziet dragen is verrassend voor westerlingen. Het voorbije decennium is het gebruik van zulke maskers er meer dan verdrievoudigd en de Japanse maskermarkt is nu goed voor ongeveer 170 miljoen euro per jaar. Hygiƫne en gezondheid waren de oorspronkelijke drijvende factoren, maar er komen steeds meer andere redenen voor hun populariteit. De eerste verschijningen van chirurgische maskers in het straatbeeld waren te wijten aan de Japanse elementaire beleefdheid. Mensen die zich onwel voelden, maar geen ziekteverlof wilden of konden nemen, gingen maskers dragen opdat ze hun ziektekiemen niet bij anderen zouden verspreiden.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: dinsdag 17 mei 2016

Saudi-Arabiƫ bezit minder Amerikaanse staatsobligaties dan gedacht

Saudi-ArabiĆ« heeft veel minderĀ Amerikaanse staatsobligaties dan eerder werd gedacht, blijkt uit gepresenteerde cijfers over staatsleningen van het Amerikaanse ministerie van FinanciĆ«n.

Saudi-ArabiĆ« heeft veel minderĀ Amerikaanse staatsobligaties dan eerder werd gedacht, blijkt uit gepresenteerde cijfers over staatsleningen van het Amerikaanse ministerie van FinanciĆ«n.

Eind maart bezat Saudi-Arabiƫ, een belangrijke olieproducent, 116,8 miljard dollar dollar (103 miljard euro) aan Amerikaanse staatsobligaties. De Saudiƫrs gaven eerder aan dat ze 750 miljard dollar aan obligaties hadden.

Eerder dit jaar vreesden de Verenigde Staten dat de Saudiƫrs Amerikaanse staatsleningen zouden kunnen verkopen vanwege de sterk gedaalde olieprijzen.

Lees verder op nu.nl

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs