Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 7931 tot 7935
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 25 maart 2016

€1.000 beleggen bij de geboorte kan een wereld van verschil maken voor je kind

In de Verenigde Staten woedt er al enkele jaren een verhit debat over de pensioenen. Hoe kan je tegenwoordig nog een deftig pensioen opbouwen als er nergens nog rendement te vinden is? Er gaan dan ook stemmen op om ieder kind $1.000 te geven bij de geboorte. Sparen voor je kinderen kan een wereld van verschil maken wanneer je kind op pensioen gaat.

Sparen voor een pensioen, jongeren beginnen er dikwijls niet aan omdat het nog zo ver weg is. Maar het is juist essentieel om zo jong mogelijk te beginnen. Het kapitaal is niet van belang, de tijd dat het kapitaal kan cumuleren is veel belangrijker.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 25 maart 2016

Aantal werklozen Frankrijk stijgt naar recordniveau

Het aantal werklozen in Frankrijk heeft in februari een nieuw recordniveau bereikt van bijna 3,6 miljoen. Dat maakte het Franse ministerie van Arbeid donderdag bekend.

Daarmee ligt het aantal werklozen in Frankrijk 2,5 procent hoger dan in februari vorig jaar en werd het eerdere record van december verbroken.

De stijgende werkloosheid is een domper voor de Franse president François Hollande. Die kondigde in januari nog plannen aan om de werkloosheid aan te pakken. Bovendien heeft Hollande gezegd zich niet verkiesbaar te zullen stellen bij de presidentsverkiezingen in mei volgend jaar als de werkloosheid niet is gedaald.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 24 maart 2016

Mecking en Hogervorst: Neem de pijn van deflatie

De Duitse filosoof Georg Hegel schreef dat de geschiedenis ons leert dat mensen niets leren van de geschiedenis. Hieraan moesten wij denken bij het lezen van ‘Helikoptergeld: een drastische oplossing voor als elke andere stimulans faalt’ (FD 22 maart 2016). Triest dat het FD een paginagroot artikel wijdt aan deze bizarre gedachte van Europese bestuurders. Helikoptergeld is flauwekul en slechts voer voor academici.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 24 maart 2016

Helikoptergeld is het failliet van het monetaire beleid

Volgens voormalig ECB bestuurslid Otmar Issing is helikoptergeld de weg naar de financiële afgrond. In een toelichting voor een Duits persbureau uit Frankfurt zei hij onlangs nog dat helikoptergeld van de centrale bank – dat is rechtstreeks geld geven aan bedrijven en consumenten – beschouwd kan worden als het failliet van het monetaire en financiële beleid. 

Bron: The Bullion House
Geplaatst: donderdag 24 maart 2016

Goudprijs zakt naar $1075 volgens Franse bank

De goudprijs zal zakken naar $1075 per troy ounce. De Franse Bank....