Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 7946 tot 7950
Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 23 maart 2016

Uitgebreid Panamakanaal eind juni geopend na tien jaar

Het Panamakanaal is een van de belangrijkste waterwegen in de wereld. Elk jaar passeren er ongeveer 14.000 schepen, die goed zijn voor ongeveer 6 procent van de wereldhandel. Na de uitbreiding van het sluizencomplex en het kanaal kunnen er schepen door met een capaciteit van 14.500 containers.

Na een bouwtijd van meer dan acht jaar en vele vertragingen zal het uitgebreide Panamakanaal op 26 juni officieel worden geopend.

De uitbreiding kostte ongeveer 5,25 miljard dollar.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 23 maart 2016

Centrale bank China stuurt paniekmail naar Fed

Dat centrale banken bestuurd worden door mensen die niet weten wat ze juist doen wordt dag na dag duidelijker. De centrale bank die nu weer in een negatief daglicht komt is die van China.

Via uitgelekte emails blijkt nu dat de centrale bank hulp vroeg aan de Fed nadat hun aandelenmarkten kelderden in de zomer van vorig jaar.

In korte tijd verloor de beurs er 30%, waarvan 8,5% in één enkele dag.

De Chinezen wisten niet wat te doen en stuurden een paniekmail naar de Federal Reserve.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 23 maart 2016

Handelaar 'flash crash' mag uitgeleverd worden aan VS

De Britse beurshandelaar die wordt verdacht van betrokkenheid bij de zogenoemde flash crash op Wall Street in 2010 mag worden uitgeleverd aan de Verenigde Staten. Dat heeft een Britse rechter bepaald. 

Navinder Sarao gaat in beroep tegen de beslissing, laat zijn advocaat weten.

Op 6 mei 2010 ging de Dow-Jonesindex in een paar minuten tijd zeer sterk omlaag, waarna de index weer snel flink herstel liet zien.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 23 maart 2016

De zilverprijs kan over enkele jaren gemakkelijk naar $660

Egon von Greyerz is een legendarische man die reeds correct waarschuwde voor QE, bewegingen op de valutamarkt en grote globale gebeurtenissen. Volgens von Greyerz belanden we nu in de laatste expansiefase van de schuldenbubbel. De zilverprijs zal het sterkste presteren in deze fase.

Sinds 1992 stegen de globale schulden van $24 biljoen naar $235 biljoen. In diezelfde periode steeg het globale bbp van $40 biljoen naar $80 biljoen. Om het bbp te verdubbelen waren dus 10 keer meer schulden nodig. Wanneer schulden exponentieel groeien om een middelmatige economische groei te creëren, loopt de economie op zijn laatste benen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 23 maart 2016

Onderwaardering zilver: Gouden kans voor de zilverprijs?

Door de forse stijging van de goudprijs in de afgelopen weken rijst de vraag of dit het moment is om zilver te kopen? De prijs van zilver is namelijk flink achtergebleven bij de goudprijs.

De goudprijs is dit jaar al met zo’n 17 procent gestegen en de prijs van zilver met bijna 11 procent. Dit zorgt ervoor dat de zogenoemde goud-zilverratio momenteel op 79 staat.

De ratio wordt berekend door de prijs van goud te delen door de prijs van zilver, op basis van gelijke hoeveelheden. De huidige goud-zilverratio ligt ruim twee keer boven het gemiddelde over de afgelopen honderd jaar.