Nieuws / Artikelen met het woord

57281 artikelen gevonden. Artikel 7946 tot 7950
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 1 maart 2016

Een technische analyse op de goudprijs

Het technische plaatje van goud ligt er sinds februari dit jaar een stuk beter bij. Sterker nog: goud doet eigenlijk alles wat je zou verwachten, van een asset die in een nieuwe korte termijn uptrend zit.

Laten we eerst eens kijken naar het langetermijnplaatje: de weekgrafiek. Wij kijken trouwens naar de GLD-ETF, omdat dit de ETF is waarmee je het makkelijkst kan handelen op de goudprijs.

Op de grafiek is een duidelijke uitbraak zichtbaar. Rond de 115 punten is een weerstand geslecht met een grote gap. Hierbij wordt direct duidelijk dat een terugval tot 114 mag worden gezien als een terugtest van het uitbraakniveau.

Ook op de daggrafiek is het uitbraakniveau duidelijk zichtbaar:

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 1 maart 2016

19 en al miljardair: maak kennis met Noorse amazone Alexandra

Amper 19 is ze, maar nu al prijkt haar naam tussen de machtigste miljardairs. Met 1,2 miljard dollar behaalde Alexandra Andresen de 1.475ste plek in de Forbes-ranking van rijkste mensen ter wereld. Daarmee doet ze één plaats beter dan... Marc Coucke.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 1 maart 2016

Onze verzorgingsstaat verkeert in de afbraakfase

 De afbraak van een sociaal systeem waar we collectief tientallen jaren over hebben gedaan om deze vorm van een sociale welvaartstaat op te bouwen. We kunnen niet een krant openslaan of ergens staan wel berichten over een volgende bezuinigingsstap in onze zorg. En daarnaast veel berichten over ons pensioenstelsel wat volgens deskundigen aan herziening toe is.

[...]

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 1 maart 2016

'Kans op pensioenkortingen in de toekomst wordt reëler'

De gemiddelde beleidsdekkingsgraad van pensioenfondsen is in februari verder gedaald. De kans dat fondsen moeten korten, wordt daarmee groter.

De beleidsdekkingsgraad zakte in februari naar 102 procent, meldt adviesbureau Aon Hewitt dinsdag.

Dit betekent dat er een dekkingstekort is. Er is sprake van een tekort bij een beleidsdekkingsgraad van minder dan ongeveer 104,3 procent.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 1 maart 2016

Na handelsverdragen met VS en Canada, gaat de EU mogelijk ook praten met Zuid-Amerika

Officieel onderhandelt de Europese Unie al sinds 1999 met Mercosur, een samenwerkingsverband tussen Brazilië, Argentinië, Uruguay, Paraguay en Venezuela. In realiteit liggen deze onderhandelingen al jaren stil. Maar nu heeft de nieuwe voorzitter van de Zuid-Amerikaanse landenclub, Uruguay, met de Franse president Hollande afgesproken de gesprekken nieuw leven in te blazen.

Om de daad bij het woord te voegen reist president Tabare Vasques van Uruguay op 8 april naar Brussel, schrijft MercoPress maandag.