Nieuws / Artikelen met het woord

57852 artikelen gevonden. Artikel 796 tot 800
Bron: Geotrendlines
Geplaatst: woensdag 13 september 2017

Meer Amerikaanse tanks arriveren in Polen

Het Amerikaanse leger heeft een nieuwe lading tanks en pantservoertuigen naar Polen gestuurd als onderdeel van de militaire operatie Atlantic Resolve. Deze operatie begon in 2014, nadat de Krim weer Russisch grondgebied werd. Verschillende oost-Europese landen voelen zich bedreigd en krijgen daarom militaire steun uit de Verenigde Staten.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: woensdag 13 september 2017

Goldman Sachs: Fysiek goud niet hetzelfde als papiergoud

Als je goud koopt ter bescherming tegen geopolitieke risico’s of tegen een plotselinge crash van het financiële systeem, dan kun je volgens analisten van Goldman Sachs beter wat fysieke gouden munten of goudbaren in bezit hebben. In een nieuwsbrief die de zakenbank in mei naar klanten stuurde leggen grondstofanalisten Jeffrey Currie en Mikhail Sprogis uit waarom het zogeheten ‘papiergoud’ niet hetzelfde is als fysiek goud:

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 13 september 2017

"Bitcoin is fraude", zegt topbankier

De digitale munt bitcoin is een fraude. Dat zegt de topman van de grote Amerikaanse bank JPMorgan Chase, Jamie Dimon.

Volgens Dimon zal het uiteindelijk niet goed aflopen met de bitcoin. Dimon stelde op een financiële conferentie in New York dat de digitale munt alleen nut heeft als je bijvoorbeeld een moordenaar of drugdealer bent omdat je dan de systemen makkelijker kan omzeilen.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 13 september 2017

Land van de eurozone dat niet eens 100 jaar bestaat geeft obligaties uit op… 100 jaar

Oostenrijk, een land dat niet eens 100 jaar bestaat, heeft dinsdag geschiedenis geschreven door als eerste land van de eurozone staatsobligaties uit te geven met een looptijd van… 100 jaar.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 13 september 2017

Noors staatsfonds voor het eerst meer dan 1.000 miljard dollar waard

Het Noorse staatsinvesteringsfonds, het grootste ter wereld, heeft voor het eerst de waarde van zijn bezittingen zien stijgen tot meer dan 1.000 miljard dollar.

Het fonds profiteert van de stijgende beurskoersen en de duurdere euro, waardoor de bezittingen in waarde toenemen.