Nieuws / Artikelen met het woord

57831 artikelen gevonden. Artikel 7951 tot 7955
Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 5 april 2016

Jim Rickards: Goudreserves zijn als pokerchips in volgende crisis

Volgens Jim Rickards, bekend van de boeken ‘Currency Wars‘ en ‘The Death of Money‘, zal goud een belangrijke rol spelen in de hervorming van het wereldwijde financiële systeem. Dat is de reden waarom opkomende grootmachten als China en Rusland de laatste jaren zoveel goud kopen.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: dinsdag 5 april 2016

Rusland profiteert van hogere goudprijs

De stijging van de goudprijs in de eerste drie maanden van dit jaar pakt goed uit voor de centrale bank van Rusland, want daardoor groeide de totale waarde van haar reserves aan tot $380 miljard. In 2015 voegde de centrale bank meer dan 200 ton goud aan haar reserves toe.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 4 april 2016

Panama Papers, wat moet u erover weten?

Bij ‘Panama’ denken we nu niet meer spontaan aan het kanaal dat de oversteek mogelijk maakt tussen de Grote en de Atlantische Oceaan. Nee… Nu denken we aan het ‘Panama schandaal’. Journalisten wereldwijd werkten een jaar achter de schermen samen om 11,5 miljoen documenten te verzamelen en uit te pluizen. Daaruit konden ze lijsten met namen van mensen en families puren die massaal fraude pleegden door valse vennootschappen op te richten in belastingparadijzen. Het befaamde onderzoek kreeg de naam ‘Panama Papers’.

Advocatenbureau Mossack Fonseca uit Panama hielp wereldwijd bedrijfsleiders, rijke families, voetballers, acteurs, … maar ook ‘de bakker om de hoek’ om in belastingparadijzen zoals de Seychellen ‘schermvennootschappen’ op te richten. Bedrijven die eigenlijk niet echt bestaan maar dienen om geld verborgen te houden. Een lokale stroman ‘leidt’ het bedrijf maar de verborgen aandeelhouder is Lionel Messi, de president van Oekraïne, regisseur Franco Dragone van Cirque du Soleil, Belgische adelfamilie de Spoelberch die belangrijk aandeelhouder van bierbrouwer AB InBev is, …

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 4 april 2016

Rijkste familie van België duikt op in Panama Papers

De familie de Spoelberch is een van de eerste Belgische namen die opduiken in een dossier rond de Panama Papers-onthulling. De rijkste familie van België blijkt na Lux- en SwissLeaks nu dus ook belastingen te ontwijken via Panama.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 4 april 2016

Als deze prins spreekt, beweegt de olieprijs

Mohammed Bin Salman zorgde er afgelopen vrijdag eigenhandig voor dat de olieprijzen een koersval van vier procent maakte. Waarom zijn de ogen gericht op deze Saudische prins?

Persbureau Bloomberg sprak vrijdag met de Saudische prins Bin Salman, nummer twee in de lijn van opvolging, over de ontwikkelingen rond de olieproductie. De prins benadrukte dat Saudi-Arabië zijn olieproductie pas zal bevriezen als Iran en andere grote olieproducerende landen hetzelfde doen.

Als gevolg van Bin Salmans uitspraken daalden olieprijzen flink. Amerikaanse olie werd 4 procent minder waard, terwijl de prijs van Noordzee-olie met iets meer dan 4 procent zakte.