Nieuws / Artikelen met het woord

57875 artikelen gevonden. Artikel 7971 tot 7975
Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 6 april 2016

Ook Roubini houdt rekening met helikoptergeld

Volgens econoom Nouriel Roubini moeten we serieus rekening houden met extreme maatregelen als helikoptergeld, extra monetaire verruiming en een belasting op contant geld. In een column voor Project-Syndicate schrijft Roubini dat centrale banken er met de conventionele instrumenten niet in geslaagd zijn de economie weer op gang te brengen en dat ze daarom naar nog zwaardere middelen zullen grijpen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 6 april 2016

Het slechtste jaar voor de bankensector sinds 2008?

Het eerste kwartaal zijn we overspoeld met slechte berichten over de bankensector. Zakenbanken als Deutsche Bank en Credit Suisse wisten daarbij in negatieve zin op te vallen. Zo liet Credit Suisse onlangs nog weten dat het dit jaar rekent op een halvering van de operationele winst.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 6 april 2016

Morgen geen vluchten van en naar Griekenland door staking

Door een staking van de Griekse luchtverkeersleiders zullen er morgen geen vluchten van en naar Griekenland zijn. Dat maakte de vakbond van de luchtverkeersleiders vandaag bekend in Athene.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 6 april 2016

Negatieve rente voor Frankensteinhypotheek

Verschillende landen profiteren al van een negatieve rente als ze geld lenen, maar nu komt dat voordeeltje ook bij de huizenbezitter terecht. Een klant van Staalbankiers met een hypotheek van omgerekend €300.000 in Zwitserse franken merkte dat het voordeel van de negatieve rente niet aan hem werd doorberekend.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 6 april 2016

‘Kabinet zet Koninklijke Munt in de etalage’

Het Rijk wil de Koninklijke Nederlandse Munt (KNM) in Utrecht verkopen. Dat is de beste optie, zou het ministerie concluderen

Een woordvoerster van staatssecretaris Eric Wiebes van Financiën kan het bericht niet bevestigen: “Een besluit moet nog worden genomen.” Ze verwacht dat binnenkort. De KNM slaat sinds 1807 de Nederlandse munten en is in 1994 verzelfstandigd.

Het ministerie buigt zich over de toekomst van KNM wegens de financiële problemen bij de onderneming, die sinds vorige zomer onder verscherpt toezicht staat van het ministerie. Het staatsbedrijf heeft grote schulden en wordt overeind gehouden door Financiën, dat nog 18,8 miljoen euro tegoed heeft van de onderneming in Utrecht waar zo’n 130 mensen werken.