Nieuws / Artikelen met het woord

57875 artikelen gevonden. Artikel 7986 tot 7990
Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 5 april 2016

Column Kees de Kort | De schwung is eruit

De Duitse overheid kan voor tien jaar lenen tegen minder dan 0,1 procent rente. Analist Arne Petimezas van AFS Group praat je bij vanaf de beursvloer in Amsterdam.

1.Dinsdagochtend was het weer pijn lijden voor pensioenfondsen. De Duitse 10-jaarsrente, de barometer van de rente in de eurozone, zakte voor het eerst sinds april 2015 onder de 0,10 procent. De Duitse 30-jaars rente daalde vanochtend naar een nieuw 1-jaars dieptepunt. De rente in Europa blijft hangen op bodemniveaus omdat economisch nieuws uit de Eurozone somber blijft.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 5 april 2016

Nieuwe tegenvallers kunnen herstel wereldeconomie zwaar treffen

De wereldeconomie blijft maar worstelen om degelijk te herstellen, dat zorgt ervoor dat het kwetsbaar is voor nieuwe tegenvallers. IMF-directeur Christine Lagarde was erg duidelijk tijdens haar toespraak in Frankfurt, ze benadrukt dat landen individueel grondiger te werk moeten gaan om hun economieën te versterken om zo het globale plaatje te verbeteren.

Tijdens haar toespraak viseert ze zowel ontwikkelde economieën als de opkomende markten. Vooral de beleidmakers van centrale banken kunnen volgens haar nog meer inspanningen doen om de economie te ondersteunen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 5 april 2016

99% van de beleggers die denken goud te bezitten, bezitten helemaal niets

“De meeste beleggers die denken goud te bezitten, bezitten helemaal niets.”

Dat is min of meer de boodschap die Jim Rickards bracht in een interview met Palisade Radio

Deze beleggers zijn eigenaar van “unallocated gold”.

Rickards noemt het een eufemisme voor “geen goud”.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 5 april 2016

IMF-directeur vindt herstel wereldeconomie te kwetsbaar

Het herstel van de wereldeconomie gaat te langzaam en blijft kwetsbaar, waardoor het gevaar van nieuwe tegenvallers is gegroeid. 

Dat stelde de topvrouw van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), Christine Lagarde, dinsdag tijdens een toespraak in Frankfurt.

Daarin riep Lagarde beleidsmakers op met gerichte maatregelen de economie te ondersteunen. Zo zouden de eurolanden de werkloosheid kunnen bestrijden door opleidingen beter op de arbeidsmarkt te laten aansluiten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 5 april 2016

Griekse crisis terug op voortoneel

Even een flashback naar 2015: een Grexit  en een bijhorende eurocrisis beheersen het financieel nieuws. Maanden zijn ondertussen gepasseerd en de Griekse problemen zijn op de achtergrond verdwenen. Wat echter toen in de doofpot werd gestoken komt nu er aan hoge snelheid terug uit, namelijk een hoop onopgeloste problemen die een jaar later nog verergerd zijn.

Diverse financiële experts waarschuwden vorig jaar reeds dat de Griekse crisis snel een comeback kon maken indien de problemen niet ten gronde werden aangepakt. Helaas lijken deze waarschuwingen volop genegeerd te zijn waardoor dit scenario inderdaad een realiteit geworden is.