EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 7991 tot 7995
Geplaatst op: vrijdag 27 mei 2016

Bitcoin breekt technisch uit

De bitcoin probeert al sinds oktober 2015 om boven de weerstand van $475 uit te breken. Vandaag, vrijdag 27 mei, is de virtuele munt daar in geslaagd. De vraag uit China ligt grotendeels aan de basis van deze koersopstoot maar ook de verdere doorbraak van de blockchain en de groeiende populariteit van de munt zelf bij gebruikers en beleggers spelen een rol.

De virtuele munt zat al geruime tijd in een soort consolidatiefase met $450 als ankerpunt. De prijsvolatiliteit was ook al een tijdje aan het afnemen. Er leek wel een zekere rust over de bitcoin te zijn gekomen. Dat technische fenomeen valt wel vaker te zien voor een doorbraak of stevige val.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: vrijdag 27 mei 2016

Cash wordt langzaam maar zeker uitgebannen

Zij die op vakantie willen in Griekenland gaan moeite krijgen om met cash te betalen, de Griekse autoriteiten hebben het maximumbedrag voor contante betalingen in Griekenland verder verlaagd. Vanaf 1 juli mag een cash transactie in plaats van 1500 euro nog hoogstens 500 euro bedragen. Bedrijven moeten onderling zelfs vanaf 50 euro alles via de bank regelen. Een wetsvoorstel van die strekking wordt weldra in het parlement behandeld, aldus de Griekse krant Kathimerini.

De regels zijn bedoeld om meer investeringen in elektronisch betalingsverkeer los te krijgen, maar vooral om belastingontduiking tegen te gaan. Door iedereen te verplichten inzicht te bieden in zijn of haar uitgavenpatroon hoopt de regering in Athene meer inzicht te krijgen in de inkomsten van haar onderdanen. Maar de strengere regels gelden dus ook voor toeristen, een hotelrekening van boven de 500 euro kan enkel nog met bankpas of creditcard worden betaald.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: vrijdag 27 mei 2016

Hoe de EU Afrika uithongert

“De EU-regulering verhindert Afrikaanse landen zich om uit de koloniale val te bevrijden. Daarom wordt Afrika nog altijd louter als een exporteur van grondstoffen beschouwd. Inspanningen om toegevoegde waarde te creëren wordt door EU-regels voortdurend gehinderd.”

Dat schrijft de Keniaan Calestous Juma, die internationale ontwikkeling onderwijst aan de Harvard Kennedy School of Government, op de website CapX.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: vrijdag 27 mei 2016

G7 verlengt sancties tegen Rusland

De landen van de G7 hebben besloten de sancties tegen Rusland in juni opnieuw te verlengen, zo bericht Sputnik News. In een verklaring zegt de Britse premier Cameron dat Oekraïne het slachtoffer is geworden van door Rusland gesteunde agressie en dat we dat nooit moeten vergeten.

Lees verder op Marketupdate
Geplaatst op: vrijdag 27 mei 2016

6 redenen waarom de ernst van de crisis niet wordt begrepen

We leven in een tijd waarin heel wat crisissen lijken samen te komen.  Er is de vluchtelingenproblematiek, de internationale milieu- en klimaatsituatie, de aanhoudende geopolitieke ellende in het Midden-Oosten enz. Om de zoveel tijd vertoont het eurozonecrisismonster zich. De aanhoudende problemen bij bepaalde Europese grootbanken halen ook het algemene nieuws. En wie, behalve specialisten, begrijpt het hoe en waarom van hetgeen monetaire opperhoofden zoals Janet Yellen en Mario Draghi regelmatig de ether insturen ?  Hoe kan het dat de werking – en de grote kwetsbaarheid -van ons financieel-economisch systeem, de spil waarrond alles draait, zo weinig wordt begrepen ?

Lees verder op Express.be

Navigeer door nieuws en artikelen
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs