Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 7991 tot 7995
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 4 april 2016

Miljonairs worden niet gemaakt wanneer de koersen stijgen, maar wel wanneer de koersen dalen

Een crash van de aandelenmarkt is goed nieuws … goed voor diegene die weten hoe ze er mee moeten omgaan. Miljonairs worden op de aandelenmarkt niet gemaakt wanneer de koersen stijgen, maar wel wanneer de koersen dalen. Wie dit begrijpt, maakt het meeste kans om miljonair te worden via de aandelenmarkt.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 4 april 2016

België tekent beroep aan in zaak belastingvoordeel multinationals

België heeft officieel beroep aangetekend tegen het besluit van de Europese Commissie dat het land honderden miljoenen terug moet vorderen van multinationals. 

Dat bevestigde minister van Financiën Johan Van Overtveldt maandag.

De Europese Commissie oordeelde in januari dat zeker 35 Europese concerns ongeoorloofd hebben geprofiteerd van een voor hen gunstige belastingmaatregel in België. Brussel betitelde deze zogenoemde rulings als onwettige staatssteun.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 4 april 2016

Oostenrijk voert de druk op: hoe lang houden de economische sancties nog stand?

Dat Oostenrijk geen moment onbenut laat om Brussel aan te vallen op de economische sancties tegen Rusland is geen nieuws.

In februari besliste Oostenrijkse energiereus OMV om haar investeringen in de Russische olieproductie op te drijven, tegen het dictaat van Brussel in.

In maart gooide de Oostenrijkse Industriële Federatie nog wat olie op het vuur door onomwonden te pleiten voor een heus vrijhandelsakkoord met Rusland.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 4 april 2016

Column Kees de Kort | Het autoverkoopfeest is over

Weinig nieuws onder de zon bij de Amerikaanse arbeidsmarktcijfers, zegt macro-econoom Kees de Kort. Het aantal banen viel net een beetje mee, de loonontwikkeling 'tikt wat aan'. Opmerkelijk: een toename van het aantal mensen dat werkzaam is in de detailhandel en in de horeca.

De groeiende participatiegraad is ook een klein plusje, dus opgeteld is het allemaal gematigd positief, zegt De Kort. "Ze hebben de afgelopen maanden in allerlei staten het minimumloon ingevoerd van 15 dollar, dus dat zal ook wel een beetje bijdragen. Maar het is natuurlijk wel opmerkelijk dat de lonen zo weinig stijgen als er zo'n krapte is op de arbeidsmarkt. Maar dat gebeurt nog niet, blijkbaar."

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 4 april 2016

Deutsche Bank over Panama Papers: "Wij hebben niets illegaal gedaan"

Naar aanleiding van de gelekte documenten van het Panamese advocatenkantoor Mossack Fonseca (de 'PanamaPapers'), heeft Deutsche Bank toegegeven dat het klanten geholpen heeft bij het opzetten van offshoreconstructies. De bank benadrukt wel dat het niets illegaals heeft gedaan.