Nieuws / Artikelen met het woord

57310 artikelen gevonden. Artikel 7991 tot 7995
Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 1 maart 2016

Stijging goudprijs jaagt ook verkoop fysiek goud aan

Goud blijkt dit jaar weer de veilige haven in roerige beurstijden. De stijging van de prijs stimuleert ook de vraag naar goudmunten.

Door de onrust op de aandelen- en valutamarkten, zorgen om de wereldeconomie en de verwachting dat het Amerikaanse stelsel van centrale banken binnenkort de rente zal verhogen, is de prijs van goud na drie opeenvolgende jaren van daling dit jaar al met ruim 15 procent opgelopen.

Door de prijsstijging trekt ook de vraag naar fysiek goud weer aan. Zowel kleine als grote beleggers slaan goud in.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 1 maart 2016

Op latere leeftijd een pensioen van €1 miljoen opbouwen vanaf €0, kan dat?

Iemand die bijvoorbeeld al 50 jaar is en niet veel spaargeld op zijn rekening heeft staan, kan die alsnog op pensioen met €1 miljoen? Het lijkt een onmogelijke opdracht, maar dat is het niet. Er zijn natuurlijk wel enkele voorwaarden aan verbonden, maar financiële mirakels gebeuren meer als je denkt.

Het beste moment om aan je pensioen te denken was gisteren, het tweede beste moment is vandaag. Hoe langer je wacht, hoe moeilijker de opgave wordt. Maar niets is onmogelijk, het vereist enkel meer inspanningen. Op pensioen met €1 miljoen hangt af van enkele factoren die je zelf onder controle hebt.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 1 maart 2016

Column Kees de Kort | Ga je gang maar

China verlaagt opnieuw zijn kapitaalseisen aan de banken. Het moet steeds gekker, en daar is iedereen blij mee, zegt BNR-macro-econoom Kees de Kort.

De Chinese centrale bank verlaagt voor de vijfde keer in circa een jaar tijd het bedrag dat banken in het land minimaal als kapitaalbuffer moeten aanhouden. De verlaging is bedoeld om de kredietverlening en daarmee de economische groei een impuls te geven. "Er worden minder eisen gesteld he, ga je gang maar", constateert De Kort.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 1 maart 2016

Goud kopen vandaag is als aandelen kopen in 2009

Goud blijft de doorn in het oog van Wall Street. De gemiddelde leeftijd van papieren valuta bedraagt 27 jaar, van een wereldreservemunt 95 jaar. Maar goud weet doorheen de geschiedenis steeds zijn waarde te behouden. Het was dus in theorie de perfecte indekking tegen het beleid van de centrale banken. De praktijk wees anders uit, al lijkt daar nu verandering in te komen.

Goud is geld, overal ter wereld en al eeuwen lang. In het oude Babylon kocht men 350 broden met 1 ounce goud. Dat is niet veel verschil met de huidige koopkracht van 1 ounce goud. Goud doorstaat de tand des tijds, ook al kan de goudprijs op kortere termijn sterk variëren. Er zijn 5 signalen waarom het nu een goed moment is om goud te kopen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 1 maart 2016

De laatste keer dat dit gebeurde, steeg zilver 455%

De goud/zilver-ratio bedraagt momenteel 83 en dat is het hoogste niveau van de voorbije 20 jaar.

Onderstaande grafiek laat ook netjes zien hoe dit niveau een plafond lijkt:

Telkens wanneer we in het verleden boven de 80 gingen, duurde het niet zo heel lang vooraleer de ratio terug naar beneden kwam.

De goud/zilver-ratio vertelt eigenlijk heel simpel hoeveel ounces zilver je krijgt voor één ounce goud.