Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 7996 tot 8000
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 4 april 2016

#BLAMAGE: Italië legt Europese sancties tegen Rusland naast zich neer: Shame on Brussel!

De economische sancties tegen Rusland kost de Italiaanse economie zo’n 3,5 miljard euro per jaar, aldus Gim Unimpresa, de federatie van Italiaanse ondernemingen die naar Rusland exporteren.

Voornamelijk de toelevering van kapitaalgoederen voor de olie-industrie is volledig geïmplodeerd. Machines en gereedschap voor olie- en gasontginning werden immers onderworpen aan zware sancties.

Een opsteker: geen enkel Italiaans heeft zich definitief teruggetrokken uit Rusland. De strategie van Europa om de sancties zo lang mogelijk aan te houden om zo Westerse bedrijven uit te roken lijkt dus te falen. Voorlopig althans.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 4 april 2016

‘Panama Papers geven politiek wapens om te zeggen: het is genoeg’

De onthullingen over vermogende politici en zakenmensen die hun geld via brievenbusfirma’s in belastingparadijzen stallen zijn “erg goed nieuws”.

Dat zei EU-commissaris Pierre Moscovici van Economische Zaken maandag op de Franse radio over de Panama Papers. “Omdat het de politiek wapens geeft om te zeggen: het is genoeg.”

De Europese Commissie presenteerde in januari een voorstel dat belastingontwijking door multinationals tegen moet gaan. ”Er zal altijd strijd zijn tussen fraudeurs, belastingontwijkers en fiscale opsporingsinstanties”, aldus de Franse oud-minister. Hij voegde daarna toe dat het bankgeheim al bijna niet meer bestaat.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 4 april 2016

Iran blijft productie en export van olie verhogen

Iran blijft zijn olieproductie en de export van olie fors vergroten, heeft de Iraanse olieminister Bijan Zanganeh gezegd tegen het Iraanse persbureau Mehr.

Daarmee onderstreept Iran zijn positie als het gaat om een productiebevriezing, waar Saudi-Arabië, Rusland en andere olielanden graag naar toe willen.

Later deze maand vindt opnieuw overleg plaats over een handhaving van de productie. Voorwaarde voor een akkoord is echter dat andere belangrijke olieproducenten meedoen, maar Iran heeft tot dusver geweigerd.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 4 april 2016

Verenigde Naties onder vuur

Het interne onderzoekskantoor van de Verenigde Naties heeft ernstige tekortkomingen en onderzoeksfouten ontdekt in interactie tussen de organisatie zelf en organisaties die in verband worden gebracht met een vermeend omkopingsschandaal, waar ook een voormalig U.N. General Assembly president bij betrokken is.

In een 21-pagina’s tellend vertrouwelijk rapport van het U.N. Office of Internal Oversight Services’ (OIOS) wordt een overzicht gegeven van de resultaten van een audit in opdracht van VN secretaris-generaal Ban Ki-moon in reactie op de aanklachten tegen John Ashe – de UN General Assembly president in 2013-2014 – en zes andere mensen.