EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 7996 tot 8000
Geplaatst op: vrijdag 27 mei 2016

Saoedi-Arabië probeert Iran op hopeloze manier tegen te houden van alleenheerschappij

Waar de relatie tussen Saoedi-Arabië al niet te best was dreigt er nu opnieuw een hoofdstuk geschreven te worden tussen de Arabieren en de Perzen. Nu de onderdrukte heerschappij van Iran langzaam terug normaliseert ziet Saoedi-Arabië in een snel tempo zijn macht verminderen. Het probeert dan ook ten allen koste dit tegen te houden waarbij het geen middelen schuwt. Als laatste middel probeert het nu de buurlanden op te zetten tegen Iran.

Na het tekenen van de nucleaire overeenkomst krijgt Iran terug de kans om de relaties met het Westen en de wereldeconomie te normaliseren. Het land grijpt deze kans dan ook met beide handen aan waardoor zowel de economische als de militaire macht van het land in de regio snel stijgt. Koninkrijk Saoedi-Arabië probeert dan ook om via de buurlanden toch Iran te blokkeren wat op bepaalde vlakken alvast lijkt te lukken. Zodoende is de kans op stabiliteit in het Midden-Oosten opnieuw een stap verder weg.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: vrijdag 27 mei 2016

Gas in Nederland duurder dan gemiddeld in Europese Unie

Nederlandse huishoudens betalen een hogere prijs voor aardgas dan gemiddeld in de Europese Unie. Elektriciteit is in Nederland wel relatief goedkoop.

Nederlandse huishoudens betalen een hogere prijs voor aardgas dan gemiddeld in de Europese Unie. Elektriciteit is in Nederland wel relatief goedkoop.

In de laatste zes maanden van 2015 betaalden Nederlandse consumenten ruim 75 eurocent per kubieke meter aardgas, blijkt vrijdag uit gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Gemiddeld genomen waren huishoudens binnen de EU voor dezelfde hoeveelheid gas 69,1 eurocent kwijt.

Slechts in vier EU-landen waren huishoudens eind vorig jaar duurder uit dan in Nederland. Het gaat om Zweden, Portugal, Spanje en Italië. In Roemenië was gas het goedkoopst.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: donderdag 26 mei 2016

Bang voor het oprakende aardgas

Vroeger toe ik een kind was, maakten volwassenen kinderen wel eens bang om je gehoorzaam te houden. Bang voor God, die alles ziet. Bang voor Sinterklaas en Zwarte Piet, die je meenemen naar Spanje in de zak.

Tegenwoordig worden vooral de volwassen mensen bang gemaakt om ze gehoorzaam te houden. Bang voor terroristen, bang voor AIDS, beng voor Alzheimer, bang voor kanker en bang voor internetfraudeurs. We worden voortdurend voor van alles gewaarschuwd… maar nooit voor het opraken van de fossiele brandstoffen, zoals ons Nederlandse aardgas.

Lees verder op Cassandraclub
Geplaatst op: donderdag 26 mei 2016

Gorbatsjov staat achter annexatie van de Krim, nu mag hij Oekraïne niet in

Michail Gorbatsjov is niet welkom in Oekraïne. De regering in Kiev staat hem de komende vijf jaar niet toe naar het land te komen omdat de voormalige president van de Sovjet-Unie achter de annexatie van de Krim door Rusland staat.

De Nationale Veiligheidsraad in Kiev nam het besluit tot de ban donderdag. De inmiddels 85-jarige Gorbatsjov weigerde commentaar op het besluit.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: donderdag 26 mei 2016

Op je 35e op pensioen? Deze 7 tips kunnen je helpen

We schreven hier laatst nog over het verhaal van Peter Adeney, een Amerikaan die op zijn 30e besloot om op pensioen te gaan, gewoon … omdat hij het financieel kon. Natuurlijk is 30 bijzonder scherp, zo vroeg op pensioen gaan is niet voor iedereen weggelegd. Daarom willen we jullie nog 5 jaar extra geven. Deze 7 tips kunnen je helpen om op je 35e op pensioen te gaan en van het leven te genieten.

Je moet echter niet denken dat vroeg op pensioen gaan gemakkelijk is. Je moet daarvoor eerst goed geld verdienen én niet te veel geld uitgeven zodat je kan sparen/investeren. We zetten je alvast op weg met 7 goede bedoelingen, het is aan jou om er ook werk van te maken.

Lees verder op SlimBeleggen.net

Navigeer door nieuws en artikelen
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs