Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 8006 tot 8010
Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 17 maart 2016

Grootste Amerikaanse steenkoolproducent op rand van faillissement

Peabody Energy, de grootste producent van steenkool in de Verenigde Staten, waarschuwt de komende dagen mogelijk de boeken te moeten neerleggen, nadat het bedrijf een betaling heeft gemist. Het aandeel van Peabody kreeg klappen op Wall Street.

Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: woensdag 16 maart 2016

De goud/zilver ratio

Je kunt er zowat alle sites op naslaan, die over de edelmetalen gaan en de term goud/zilver ratio komt wel eens voorbij. De betekenis is helder en die is: hoeveel zilver troy ounces is in waarde gelijk aan 1 goud troy ounce. En hoe die waarde tot stand komt is van minder belang. Dit kan in van alles worden uitgedrukt, zelfs in fiatgeld zoals we dat nu kennen.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 16 maart 2016

Rijk worden: In 6 stappen je eigen baas

Steeds meer jongeren dromen ervan ooit hun eigen baas te zijn. Om je eigen baas te worden, moet je niet altijd een app creëren of een eigen zaak beginnen. Je eigen baas worden wil zeggen dat je een autonoom inkomen hebt en dat jij beslist wat je doet. Caroline Beaton legt uit hoe iedereen – ook op jonge leeftijd – zijn eigen baas kan worden.

Caroline Beaton nam geen loopbaanonderbreking of veel risico’s. Ze ondernam wel 6 stappen waardoor ze nu haar eigen baas is en iedere dag doet wat ze graag doet, in haar geval: schrijven. Zo ging ze te werk.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 16 maart 2016

Negatieve rente is dodelijk voor de bankensector

Afgelopen donderdag nam de Europese centrale bank de veelbesproken beslissing om de depositorente verder te verlagen naar -0,4%. Volgens Bank of America Merrill Lynch kan deze beslissing dodelijk zijn voor de Europese bankensector.

Een onderzoek van Bank of America Merrill Lynch maakt namelijk duidelijk dat het de Europese bankensector ruim 20 miljard euro kan gaan kosten in het jaar 2018. De negatieve rente zorgt er immers voor dat de banken moeten betalen om hun geld te stallen bij de Europese centrale bank.

Op de grafiek hierboven kunnen we zien dat sinds de lancering van de negatieve depositorente, de overtollige liquide middelen die gestald worden bij de ECB alleen maar verder zijn gestegen. Volgens de economen van Bank of America komt dit met name door de strenge regels die op dit moment gelden binnen de bankensector.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 16 maart 2016

Federal Reserve houdt rente ongewijzigd

De Federal Reserve, de Amerikaanse koepel van centrale banken, heeft woensdag zoals verwacht het rentetarief ongemoeid gelaten. Het renteniveau van 's werelds grootste economie blijft daardoor tussen de 0,25 procent en 0,5 procent.

Vooraf werd er al geen vuurwerk verwacht.

De financiële markten wachten nu op de toelichting van Fed-preses Janet Yellen op de beslissing. Zij liet eerder weten dat een geleidelijke verhoging van de rente gepast zou zijn, maar dat de timing van rentestappen afhangt van de economische ontwikkelingen en de situatie op de financiële markten.

De vooruitzichten zijn daarbij de laatste weken onzekerder geworden, mede door de sterk dalende grondstofprijzen en de onrust op de wereldwijde aandelenmarkten.