Nieuws / Artikelen met het woord

58133 artikelen gevonden. Artikel 8006 tot 8010
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 19 april 2016

Apple verdient miljoenen in goud en grondstoffen

Vooruit, het staat tot niets in vergelijking met wat zij verdient door gunstige belastingklimaten op te zoeken maar Apple verdient ook miljoenen aan goud en grondstoffen.

Uit een rapport in 2015 door het Citizens for Tax Justice and the Public Interest Research Group Education Fund bleek dat Apple de grootste gebruiker is van belastingparadijzen onder de Fortune 500 bedrijven door $181.1 miljard offshore te stallen.

Daarmee wist Apple alleen in de VS zo’n $59.2 miljard dollar aan belasting te ontwijken. Voor dat bedrag zou zij wel heel veel oude en kapotte iPhones moeten recyclen om aan eenzelfde winst te kunnen komen. Toch geeft ook recycling Apple een aardige inkomstenbron.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: dinsdag 19 april 2016

Zilverprijs naar hoogste niveau in vijf maanden

De zilverprijs steeg dinsdagochtend met 2,6% naar het hoogste niveau sinds oktober vorig jaar. Voor een kilo zilver wordt op het moment van schrijven €472 betaald, terwijl de prijs in december een bodem zette op ongeveer €400 per kilo. Daarmee zet zilver de positieve trend van vorige week door, toen het edelmetaal in een paar dagen tijd 6,5% meer waard werd.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 19 april 2016

Steeds minder huizen 'onder water'

Het aantal Nederlanders met een fiscale hypotheekschuld die hoger is dan de waarde van de eigen woning neemt dit jaar flink af, voorziet kredietbeoordelaar Moody's in een dinsdag gepubliceerd rapport. 

Volgens het ratingbureau verlost de aantrekkende woningmarkt steeds meer mensen uit de penibele situatie dat hun huis minder waard is dan de hoogte van hypotheek.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 19 april 2016

Ruim kwart minder aardgas uit Nederlandse bodem gehaald in 2015

De winning van aardgas uit de Nederlandse bodem is in 2015 met ruim een kwart gedaald naar iets meer dan 51 miljard kubieke meter.

De afname wordt gecompenseerd door een hogere invoer uit vooral Noorwegen en Rusland, zo maakt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dinsdag bekend.

Bijna 29 miljard kuub was afkomstig uit het Groningse veld. Dat is ruim 56 procent van het totaal. In Groningen geldt sinds 2014 een productieplafond vanwege de risico’s op aardbevingen.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: dinsdag 19 april 2016

Goud in schijnwerpers bij Hedgefondsen

Goud heeft een sterk eerste kwartaal achter de rug. Het zogenaamde slimme geld verwacht een verdere stijging....