Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 8011 tot 8015
Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 29 februari 2016

Donald Trump en cash

Tijdens deze periode is het erg lastig kiezen welk onderwerp over te schrijven, de gebeurtenissen volgen elkaar in hoog tempo op. Wat ik persoonlijk erg opmerkelijk vond was dat de ABN Amro haar koersdoel voor goud in 2016 onlangs veranderde van $900 naar $1.300 per troy ounce.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 29 februari 2016

Opvallende parallel tussen start crisis 2008 en nu, crash binnen enkele weken?

Op de aandelenmarkten hebben pessimisten helaas het laatste woord. Sinds begin 2016 is de opwaartse trend gestopt en gekeerd van richting waarbij nu volop de vrees bestaat op het begin van een nieuwe financiële crisis. Indien we de grafiek van de S&P 500 index erbij nemen zijn daarbovenop verontrustende gelijkenissen te zien met de crisis in 2008 waarbij we nu aan het begin staan van een steile neergaande beweging.

Waar de Amerikanen over het algemeen positieve beleggers zijn is de het aantal beren voor de achtste week op rij groter dan het aantal stieren. Dit vergeleken met een gemiddelde waar de stieren normaal 10% voorlopen op het aantal beren. Dit duidt aan dat de economie wel degelijk op een keerpunt staat ondanks het grote aantal stimulans pakketten door de FED en de ECB.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 29 februari 2016

‘Kas Bank wacht moeilijk jaar’

Kas Bank gaat een lastig jaar tegemoet. Kostenbeheersing zal daarbij cruciaal zijn om de operationele winst op peil te houden. Dat schrijft analist Albert Ploegh van ING maandag in een commentaar op de jaarcijfers die de effectendienstverlener vorige week publiceerde.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 29 februari 2016

1,8 miljoen Chinezen in kool- en staalindustrie verliezen werk

China verwacht 1,8 miljoen werknemers in de kool- en staalindustrie te moeten ontslaan om de industriële overcapaciteit terug te kunnen dringen.

Dat maakte het Ministerie van Personeelsbeleid en Sociale Zekerheid maandag bekend.

Minister Yin Weimin liet weten dat het korten op de overcapaciteit tot ontslagen in 2016 zal leiden. Hij was er daarnaast vrij zeker van dat de werkgelegenheid stabiel zal blijven.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 29 februari 2016

Proficiat. Belastingbetaler geeft miljarden aan corrupte elite in Oekraïne

In Nederland mag de burger zich binnenkort uitspreken voor of tegen de ondertekening van een Europees vrijhandelsverdrag met Oekraïne. “Vrije handel, wie kan daar tegen zijn!?”, zou je denken. Alleen liggen de zaken iets ingewikkelder…

De EU wil een vrijhandelsakkoord sluiten met Oekraïne, u weet wel dat land waar eigenlijk al 2 jaar een soort van burgeroorlog aan de gang is en waar de Europese Unie zich – via mensen als Guy Verhofstadt (OpenVld) – is gaan bemoeien.

De economie in dat land is stilaan helemaal verdwenen, en de corrupte elite die nu in het zadel is geholpen (en ondersteund wordt door de EU) moet uiteraard wat geld krijgen van u als belastingbetaler.

Het geld is officieel bedoeld om de economie mee aan de praat te krijgen, maar in feite verdwijnt het geld in de zakken van corrupte politici, zo beweert althans de economische journalist Jort Kelder.