Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 8016 tot 8020
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 29 februari 2016

Poolse regering verzint plots 250 miljard euro

Onder andere de pensioenleeftijd en het aantal uren dat per week gewerkt wordt, moet als het van de regeringspartij afhangt omlaag.

Om de economie aan te zwengelen wil de Poolse regering nu ook een groot investeringsplan in het leven roepen. En hier komt de aap uit de mouw.

Want, wat lezen wij in de media? De Poolse politici gaan de komende vijf jaar een investeringsprogramma van 250 miljard (!) euro in werking stellen.

250 miljard (!), is er iemand op de nieuwsredacties die eigenlijk wel weet hoeveel dat is? En bijgevolg, hoe onrealistisch dat plan is?

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 29 februari 2016

Rusland brengt obligaties uit om Westerse sanctie te omzeilen: EU en VS machteloos

Rusland is de afgelopen jaren opnieuw op het voortoneel getreden als supermacht. Militair wel te verstaan want economisch balanceert het land op de rand van de totale instorting. Met een nieuwe strategische zet probeert Vladimir Poetin nu om de sancties te omzeilen, evenwel met het risico op een totaal verlies.

Het is een gok, een alles of niets. Dat is de samenvatting van het plan van Poetin om de Westerse sancties te omzeilen. Bij een falen dreigt Poetin zwaar gezichtsverlies te hebben en kan dit mogelijks het begin van het einde van zijn carrière zijn door het verlies aan steun van het Russische volk. Bij een slagen zal Poetin echter een strategische meesterzet voltooid hebben. Poetin wordt algemeen erkent als een meesterstrateeg  waardoor dit plan wel degelijk een kans op slagen heeft.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 29 februari 2016

Goudreserves Rusland worden verder uitgebouwd ondanks recessie

Ondanks de financiële moeilijkheden  verhoogt Rusland zijn goudreserves. Dit is echter niet om economische redenen maar eerder om politieke redenen, met name het aanvallen van de suprematie van de dollar.

Het lijkt een stille aanval op de dollar, welke rustig en zonder veel bekendmaking wordt uitgevoerd door Vladimir Poetin. Alleen al in januari werd er een verhoging doorgevoerd met 20 ton wat de totaalhoeveelheid op meer dan 1300 ton goud brengt. Terwijl men politiek vreest voor een nieuwe koude oorlog lijkt deze in de financiële wereld al gestart te zijn.

Met deze aankopen probeert Rusland de suprematie van Amerika en Europa te breken. Wie goud op dergelijke schaal koopt vermindert namelijk de dominantie van de westerse valuta’s. De enige reden waarom dit werd aangekocht is om terug meer macht naar zich toe te trekken. Uit economisch oogpunt is het opbouwen van de reserves niet interessant. Rusland zit momenteel in een ernstige economische crisis en de roebel is in dalende lijn. Het land kan daarom elke dollar en/of euro die binnenkomt goed gebruiken.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 29 februari 2016

Recordwinst van 22 miljard euro voor superbelegger Warren Buffett

Berkshire Hathaway, het investeringsbedrijf van multimiljardair en befaamd belegger Warren Buffett, heeft 2015 afgesloten met een recordwinst van ruim 24 miljard dollar (omgerekend 22 miljard euro). Dat betekent een groei van een vijfde vergeleken met het voorgaande jaar, maakte de 85-jarige Buffett vandaag bekend in een brief aan zijn aandeelhouders.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 29 februari 2016

Chinese miljardair begint gigantisch pretpark bij Parijs, dat moet concurreren met Disneyland

Disneyland Parijs krijgt er een concurrent bij. Even ten noordoosten van de Franse hoofdstad komt een pretpark van 80 hectare groot, met attracties, een theater, een hotel, winkels en conferentiecentra. Ter vergelijking: Disneyland Parijs is ruim 56 hectare.

Het is een project van de Chinese miljardair Wang Jianlin. Hij steekt er 3 miljard euro in. De bouw zou in 2019 moeten beginnen, en het pretpark moet een jaar later haar deuren al openen. Wang hoopt dat het jaarlijks 31 miljoen bezoekers trekt – veel meer dan Disleyland Parijs, dat elk jaar zo’n 15 miljoen gasten ontvangt.