Nieuws / Artikelen met het woord

57853 artikelen gevonden. Artikel 8016 tot 8020
Bron: Marketupdate
Geplaatst: zaterdag 2 april 2016

Saoedi-Arabië wil staatsfonds van $2 biljoen

Saoedi-Arabië wil in de toekomst minder afhankelijk zijn van olie en zal daarom, naar het voorbeeld van Noorwegen, een nieuw staatsfonds oprichten om de opbrengsten van de olie te kunnen beleggen. De oliestaat wil meer dan $2 biljoen aan olierijkdom samenbrengen in een nieuw fonds, zodat het land in de toekomst inkomsten kan halen uit haar beleggingen in  plaats van olie.

Bron: Express.be
Geplaatst: zaterdag 2 april 2016

18 zaken die miljonairs doen... en u niet

In 2014 waren er 102.100 dollarmiljonairs in België, 8,1 procent meer dan een jaar eerder (94.500), blijkt uit het jaarlijkse World Wealth Report van consultancybureau Capgemini en vermogensbeheerder RBC Wealth Management.

Waarschijnlijk wonen er een paar in uw buurt. Hoe ze miljonair werden? Ze doen een aantal zaken anders dan u. Wat hieronder volgt onder andere:

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 2 april 2016

Dit is de oorzaak van de lage inflatie in Europa

De Eurozone wordt op dit moment geteisterd door een zeer lage inflatie. Op dit moment beweegt de inflatie rond de 0-lijn en de Europese centrale bank doet er alles aan om deflatie te voorkomen. Zo heeft Mario Draghi de afgelopen weken het stimuleringsbeleid verder uitgebreid en het is niet onwaarschijnlijk dat dit ook in de toekomst nog vaker zal gaan voorkomen.

De ECB doet er de afgelopen twee jaar al alles aan om de inflatie omhoog te krijgen. De rente beweegt op een historisch dieptepunt, maar ondanks dat geven de consumenten nog niet beduidend meer geld uit.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: vrijdag 1 april 2016

Bij negatieve rente twee keer zoveel goud in de portfolio

Beleggers en vermogensbeheerders zouden in een wereld van negatieve rente twee keer zoveel goud in hun beleggingsportefeuille moeten aanhouden als normaal, zo schrijft de World Gold Council in een nieuwe publicatie.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 1 april 2016

Van dit probleem gaat de hele wereld last hebben

Er zijn heel wat landen die de afgelopen jaren te maken hebben gekregen met vergrijzing. Na de Tweede Wereldoorlog is er een hele grote nieuwe generatie bijgekomen, maar deze generatie is inmiddels met pensioen. Daarnaast zijn er sinds het jaar 1970 beduidend minder kinderen geboren.

Al vaak genoeg is er aandacht besteed aan dit probleem. Een onderzoek van US Census maakt echter duidelijk dat dit probleem van vergrijzing in de toekomst alleen maar groter gaat worden. Rond het jaar 2020 zullen we immers met een fenomeen te maken krijgen die we sinds 1950 al niet meer hebben meegemaakt.