Nieuws / Artikelen met het woord

57647 artikelen gevonden. Artikel 8021 tot 8025
Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 18 maart 2016

Deze tien beurzen staan weer boven water in 2016

De AEX-Index maakte deze week het dramatische verlies van januari en begin februari goed. Maar ook andere beurzen trekken bij. De zigzagbeweging van aandelen dit jaar lijkt zo’n beetje compleet.

Na een rampzalige start in januari bereikten veel aandelenbeurzen rond 11 februari het laagste niveau van het jaar. Verliezen van 10 tot meer dan 20 procent stonden op de koersenborden.

Inmiddels lijken de zorgen over tegenvallende groei in China en een recessie in de Verenigde Staten wat geluwd. Beurzen zijn aardig bijgetrokken.

Bron: Huizenmarkt-Zeepbel.nl
Geplaatst: vrijdag 18 maart 2016

DNB tegen nieuwe Bazel-regels

Op maandag 8 februari heeft De Nederlandse Bank (DNB) een seminar georganiseerd over het Europees bankentoezicht. Daarbij heeft zij zich verzet tegen de mogelijke nieuwe toezichtregels zoals die zijn voorgesteld door het Bazels Comité, omdat die voor banken met veel Nederlandse hypotheken duur uitpakken. Volgens DNB moet voorkomen worden dat de nieuwe regelgeving een rem vormt op kredietverlening (FD, 2016). Dit is verrassend, omdat DNB eerder juist voor regels heeft gepleit die hypotheekverstrekking van banken beperken.

Maar waarom?

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 18 maart 2016

Is de juwelenbelasting een bedreiging voor goud?

India is de op één na grootste afnemer van goud. Uiteraard staat China nog steeds op de eerste plaats. Het probleem is echter dat de Indiase overheid het besluit heeft genomen om een juwelenbelasting te gaan heffen van 1 procent.

Volgens kenners kan deze belasting zorgen voor een vraagafname naar onder andere gouden sieraden. Op de grafiek hierboven kunnen we zien hoe groot de vraag naar goud is vanuit India en vanuit die gedachten zou een belastingheffing van 1 procent een flinke inkomstenbron kunnen gaan worden voor de overheid van India.

Sommige mensen denken dat deze belastingheffing zal gaan zorgen voor een daling van de goudprijs. Beleggers moeten echter goed in hun oren knopen dat de goudprijs de afgelopen twee maanden voornamelijk zo hard is gestegen door de twijfels over de groei van de wereldeconomie.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 18 maart 2016

Burgerinitiatief “Ons Geld” succesvol in Tweede Kamer

Op woensdag 16 maart debatteerde de Tweede Kamer over het burgerinitiatief Ons Geld. Het initiatief verzamelde 120.000 handtekeningen om een alternatief en veilig geldstelsel op de agenda van de Kamer te plaatsen, waarin de overheid het monopolie op geldschepping krijgt. Ook is het burgerinitiatief voorstander van de oprichting van een speciaal publiek instituut, dat gecreëerd geld in omloop brengt door het te besteden of rentevrij uit te lenen. Voor het initiatief bleek woensdag een aardig succes.

Minister van financiën Jeroen Dijsselbloem gaat zelfs bekijken of de drempel die door De Nederlandsche Bank werd opgeworpen tegen het initiatief van een veilige Depositobank alsnog kan worden weggenomen. Hij waarschuwt wel dat zelfs deze bank, die geen enkel kredietrisico wil lopen, ook onder het depositogarantiestelsel (DGS) moet vallen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 18 maart 2016

Cuba wil belasting over Amerikaanse dollar afschaffen

Cuba wil belastingen over de Amerikaanse dollar opheffen. Transacties met de Verenigde Staten moeten dan gemakkelijker gaan.

Komende maandag bezoekt president Obama de Cubaanse hoofdstad Havana. Onder Obama is de relatie tussen de Verenigde Staten en Cuba enorm verbeterd.

In aanloop naar het bezoek heeft de Amerikaanse overheid enkele handelsbeperkingen opgeheven. Amerikaanse banken mogen dollartransacties verwerken voor Cuba zolang koper en verkoper niet Amerikaans zijn.