Nieuws / Artikelen met het woord

57264 artikelen gevonden. Artikel 8026 tot 8030
Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 25 februari 2016

Olievoorraad hoopt zich op langs kustlijn Noordzee

Het structurele overschot op de oliemarkt begint nu ook voor de kust bij Rotterdam en IJmuiden zichtbaar te worden, zo schrijft het Financieel Dagblad. Er staan op dit moment meer dan 60 olietankers te wachten om de haven binnen te varen, veel meer dan normaal het geval is. De opslagtankers in de havens zitten tot aan de nok toe vol, dus verplaatst de opslag van olie zich naar olietankers die voor de kust het anker hebben uitgegooid.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 25 februari 2016

Veel meer mensen dan alleen werklozen zijn op zoek naar werk

Het gaat slechter met de arbeidsmarkt dan alleen de hoge werkloosheid doet vermoeden. 

Volgens De Nederlandsche Bank (DNB) zijn er namelijk veel meer mensen op zoek naar een baan of meer werk dan alleen werklozen. Dit zet extra druk op de loongroei.

Volgens DNB draagt het forse zogeheten onderbenutte arbeidspotentieel er waarschijnlijk aan bij dat de loonstijgingen in Nederland vooralsnog bescheiden blijven, ondanks het economisch herstel en de dalende werkloosheid.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 25 februari 2016

Sander Boon: “Particulieren doen er verstandig aan goud te kopen”

“Gezien de toestand van het monetaire en financiële systeem doet elke particulier er verstandig aan goud te kopen”. Dat zei politicoloog en goudkenner Sander Boon vandaag in het programma Nieuws BV op Radio 1. Sander Boon legt uit dat staatsobligaties een zeer wankel fundament zijn voor ons financiële systeem, omdat de financiën van heel veel Westerse landen er niet zo florissant uitzien.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: donderdag 25 februari 2016

Rusland koopt al veertig maanden op rij goud: 21 ton in januari

De centrale bank van Rusland heeft in januari weer veel goud uit de markt gehaald. In totaal kocht ze 700.000 troy ounce goud, dat is omgerekend een volume van 21,77 ton. Met deze aankoop stijgt de totale omvang van de goudvoorraad naar 1.437 ton. Uitgedrukt in dollars vertegenwoordigde het gele edelmetaal in januari 13,83% van de totale reserves van de Russische centrale bank.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 25 februari 2016

Georgette Boele: “Trend goudmarkt fundamenteel gedraaid”

Analiste Georgette Boele van de ABN Amro verhoogde onlangs haar koersdoel voor goud. Hield ze begin december nog rekening met een verdere daling van de goudprijs naar $900, nu voorziet ze een stijging richting $1.300 per troy ounce tegen het einde van dit jaar. Marketupdate sprak met Georgette Boele over deze plotselinge koerswijziging en over de goudmarkt in het algemeen.