Nieuws / Artikelen met het woord

58192 artikelen gevonden. Artikel 8026 tot 8030
Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 20 april 2016

Column Kees de Kort | Mooie woorden, maar niemand doet wat

Landen zijn het massaal eens dat er een beter economisch beleid nodig is. Maar uiteindelijk laten politici het toch weer over aan de monetaire autoriteiten.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 20 april 2016

Primeur: Afro-Amerikaanse vrouw prijkt op dollarbiljet

De Amerikaanse schatkist komt met een primeur: voor het eerst in de moderne geschiedenis zal op een Amerikaans dollarbiljet een vrouw prijken. Het gaat om de zwarte Harriet Tubnam, zo is woensdag bekendgemaakt. Het bewust biljet heeft een waarde van 20 dollar.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 20 april 2016

Deze 2 grafieken geven de zilverprijs nog meer vleugels

Terwijl de meeste ogen onder de belegger gericht zijn op olie of goud, is het zilver dat het mooie weer maakt. De zilverprijs staat na de forse opwaartse beweging van gisteren meer dan 20% in het groen dit jaar… en het vuurwerk is nog niet voorbij.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 20 april 2016

7 rampzalige gevolgen van de extreem lage rente

Japan kan tegenwoordig geld lenen op 40 jaar (!) aan een rente lager dan 0,30%. Dit toont aan hoe extreem de situatie is op de obligatiemarkten. Centrale banken kopen volgens Bloomberg zelfs liever aandelen omdat obligaties niets meer opbrengen. Hoe bizar is dat. Bill Gross legt uit hoe de extreem lage rente van de laatste jaren 7 rampzalige gevolgen heeft.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 20 april 2016

Vijf tips voor twintigers om rijk te zijn op hun veertigste

David Koch is als financieel tv-journalist een beetje de Australische Paul D'Hoore. Hij geeft vijf tips aan twintigers die hen kunnen helpen om tegen hun veertigste rijk te zijn. Omdat de twintigerjaren bepalend kunnen zijn voor de rest van iemands leven. Het is meestal ook de leeftijd van het eerste échte maandloon, van het verlaten van het ouderlijke huis, van de eerste serieuze liefdesrelatie. Een niet te onderschatten periode waarin je verstandig kan omspringen met geld.