Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 8026 tot 8030
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 17 maart 2016

Yellen zorgt voor hogere goudprijs

Yellen zorgde dat goud gisteren een sprong omhoog maakte van 2 procent naar $1.260 per ounce en de dollar onder druk kwam te staan. Dit nadat de Federal Reserve aangaf dat de VS nog steeds risico’s ondervind van de onzekere wereldeconomie en het feit dat omstandigheden sinds december, om de rente te kunnen verhogen, niet veel positiever zijn geworden.

Zoals de markt verwachtte verhoogde de Amerikaanse centrale bank de rente niet. Nieuwe projecties van beleidsmakers toonden echter wel een verwachting van renteverhoging met twee kwart punt tegen het einde van het jaar.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 17 maart 2016

De dollar zakt weg na het rentebesluit van de Fed

De Fed nam gisterenavond het besluit om de rente onveranderd te houden op 0,25-0,50 procent. De meeste economen hadden wel verwacht dat de Amerikaanse centrale bank de rente onveranderd zou laten. Opvallend daarbij was wel dat Janet Yellen, voorzitter van de Amerikaanse centrale bank, de verwachtingen voor de groei van de Amerikaanse economie naar beneden moest bijstellen.

Deze groeiverlaging heeft er voor gezorgd dat de Fed ook haar verwachtingen voor het optrekken van de rente naar beneden heeft moeten bijstellen. Op dit moment is de verwachting dat de Fed slechts tweemaal dit jaar de rente zal gaan verhogen. In december rekenden de waarnemers nog op vier renteverhogingen voor dit jaar.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 17 maart 2016

Gefrustreerde moeder stuurt zoon factuur voor alles wat hij vanzelfsprekend vindt

Ondankbare kinderen: elke ouder krijgt er wel eens mee te kampen. Maar voor Julie, een alleenstaande moeder van twee zonen uit de Canadese stad Toronto, was de maat vol. Na een ruzie met haar zoon Kevin stuurde ze hem een gepeperde factuur voor alles wat voor de jongeman een evidentie is.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 17 maart 2016

Grootste Amerikaanse steenkoolproducent op rand van faillissement

Peabody Energy, de grootste producent van steenkool in de Verenigde Staten, waarschuwt de komende dagen mogelijk de boeken te moeten neerleggen, nadat het bedrijf een betaling heeft gemist. Het aandeel van Peabody kreeg klappen op Wall Street.

Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: woensdag 16 maart 2016

De goud/zilver ratio

Je kunt er zowat alle sites op naslaan, die over de edelmetalen gaan en de term goud/zilver ratio komt wel eens voorbij. De betekenis is helder en die is: hoeveel zilver troy ounces is in waarde gelijk aan 1 goud troy ounce. En hoe die waarde tot stand komt is van minder belang. Dit kan in van alles worden uitgedrukt, zelfs in fiatgeld zoals we dat nu kennen.

[...]