Nieuws / Artikelen met het woord

57281 artikelen gevonden. Artikel 8041 tot 8045
Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 25 februari 2016

Fopstresstest voor banken en 5 andere dingen die je moet weten

Europa is weer een fopstresstest voor banken rijker. Analist Arne Petimezas van beursmakelaar AFS Group praat je bij vanaf de beursvloer in Amsterdam. 

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 25 februari 2016

Dit zou Warren Buffett NOOIT doen!

Het advies van Warren Buffett is perfect te volgen in zijn jaarlijkse brieven aan de aandeelhouders. Je weet dat we bij SMART Capital onze beleggingsfilosofie grotendeels baseren op de kennis van Graham en Buffett.

Ik kreeg deze week dan ook een interessant mailtje van een abonnee: “Ik weet wel wat Buffett ons aanraadt, maar wat zou Buffett zeker NIET doen? Want als we dat weten, kunnen we deze fouten al vermijden bij het beleggen.”

Ik vond deze vraag zo interessant, dat ik er een mailing aan wijd.

Deze fouten zou Buffett zeker niet maken, en jij best ook niet:

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 25 februari 2016

Olievoorraad hoopt zich op langs kustlijn Noordzee

Het structurele overschot op de oliemarkt begint nu ook voor de kust bij Rotterdam en IJmuiden zichtbaar te worden, zo schrijft het Financieel Dagblad. Er staan op dit moment meer dan 60 olietankers te wachten om de haven binnen te varen, veel meer dan normaal het geval is. De opslagtankers in de havens zitten tot aan de nok toe vol, dus verplaatst de opslag van olie zich naar olietankers die voor de kust het anker hebben uitgegooid.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 25 februari 2016

Veel meer mensen dan alleen werklozen zijn op zoek naar werk

Het gaat slechter met de arbeidsmarkt dan alleen de hoge werkloosheid doet vermoeden. 

Volgens De Nederlandsche Bank (DNB) zijn er namelijk veel meer mensen op zoek naar een baan of meer werk dan alleen werklozen. Dit zet extra druk op de loongroei.

Volgens DNB draagt het forse zogeheten onderbenutte arbeidspotentieel er waarschijnlijk aan bij dat de loonstijgingen in Nederland vooralsnog bescheiden blijven, ondanks het economisch herstel en de dalende werkloosheid.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 25 februari 2016

Sander Boon: Particulieren doen er verstandig aan goud te kopen

“Gezien de toestand van het monetaire en financiële systeem doet elke particulier er verstandig aan goud te kopen”. Dat zei politicoloog en goudkenner Sander Boon vandaag in het programma Nieuws BV op Radio 1. Sander Boon legt uit dat staatsobligaties een zeer wankel fundament zijn voor ons financiële systeem, omdat de financiën van heel veel Westerse landen er niet zo florissant uitzien.