Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 8041 tot 8045
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 17 maart 2016

Pensioenen in gevaar, Nederland als voorbeeld

Lage rentes zijn goed voor particulieren en bedrijven die schulden hebben of schulden willen aangaan. Maar langs de andere kant van de medaille kreunen de spaarboekjes en de pensioenfondsen onder de dalende rentes, in Nederland loert er een pensioenverlaging voor miljoenen werknemers om de hoek.

De situatie omtrent de pensioenen begint grillig te worden bij onze noorderburen. Na de beslissing van de Europese Centrale Bank, om zowel de basisrente als de depositorente nog maar eens te verlagen, is er sprake van een kritieke financiële toestand voor de grote Nederlandse pensioenfondsen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 17 maart 2016

Yellen zorgt voor hogere goudprijs

Yellen zorgde dat goud gisteren een sprong omhoog maakte van 2 procent naar $1.260 per ounce en de dollar onder druk kwam te staan. Dit nadat de Federal Reserve aangaf dat de VS nog steeds risico’s ondervind van de onzekere wereldeconomie en het feit dat omstandigheden sinds december, om de rente te kunnen verhogen, niet veel positiever zijn geworden.

Zoals de markt verwachtte verhoogde de Amerikaanse centrale bank de rente niet. Nieuwe projecties van beleidsmakers toonden echter wel een verwachting van renteverhoging met twee kwart punt tegen het einde van het jaar.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 17 maart 2016

De dollar zakt weg na het rentebesluit van de Fed

De Fed nam gisterenavond het besluit om de rente onveranderd te houden op 0,25-0,50 procent. De meeste economen hadden wel verwacht dat de Amerikaanse centrale bank de rente onveranderd zou laten. Opvallend daarbij was wel dat Janet Yellen, voorzitter van de Amerikaanse centrale bank, de verwachtingen voor de groei van de Amerikaanse economie naar beneden moest bijstellen.

Deze groeiverlaging heeft er voor gezorgd dat de Fed ook haar verwachtingen voor het optrekken van de rente naar beneden heeft moeten bijstellen. Op dit moment is de verwachting dat de Fed slechts tweemaal dit jaar de rente zal gaan verhogen. In december rekenden de waarnemers nog op vier renteverhogingen voor dit jaar.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 17 maart 2016

Gefrustreerde moeder stuurt zoon factuur voor alles wat hij vanzelfsprekend vindt

Ondankbare kinderen: elke ouder krijgt er wel eens mee te kampen. Maar voor Julie, een alleenstaande moeder van twee zonen uit de Canadese stad Toronto, was de maat vol. Na een ruzie met haar zoon Kevin stuurde ze hem een gepeperde factuur voor alles wat voor de jongeman een evidentie is.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 17 maart 2016

Grootste Amerikaanse steenkoolproducent op rand van faillissement

Peabody Energy, de grootste producent van steenkool in de Verenigde Staten, waarschuwt de komende dagen mogelijk de boeken te moeten neerleggen, nadat het bedrijf een betaling heeft gemist. Het aandeel van Peabody kreeg klappen op Wall Street.