Nieuws / Artikelen met het woord

57875 artikelen gevonden. Artikel 8051 tot 8055
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 1 april 2016

Japanse economie zucht en steunt

De Japanse beurs liet vandaag aan het begin van een nieuw kwartaal een zwaar verlies optekenen. Het sentiment in Tokio stond onder druk door negatieve berichten over de Japanse industrie. Ook in China gingen de beurzen omlaag na verlaging van de vooruitzichten voor de Chinese kredietwaardigheid door kredietbeoordelaar S&P.

Beleggers in Tokio verwerkten het Tankan-rapport – het driemaandelijks rapport van de Japanse centrale bank dat het vertrouwen van de ondernemers in de verwerkende industrie aangeeft. Daaruit bleek dat het vertrouwen van grote Japanse industriebedrijven is gedaald naar het laagste niveau in bijna drie jaar tijd.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 1 april 2016

Saoedi-Arabie bevriest productie alleen als Iran volgt

Saoedi-Arabië heeft vrijdag herhaald de productie alleen te bevriezen als Iran en andere grote olieproducenten dit ook doen. Dit meldde persbureau Bloomberg vrijdag op basis van een interview met plaatsvervangend kroonprins Mohammed bin Salman.

Direct na publicatie daalde de olieprijs. Brent noteert omstreeks half een 1,7 procent lager op 39,66 dollar en een vat West Texas Intermediate daalde 1,8 procent op 37,67 dollar.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 1 april 2016

Belgen op één na duurste werknemers van Europa

De loonkosten in de Europese Unie bedroegen in 2015 gemiddeld 25 euro per uur, in de eurozone is dat 29,5 euro per uur. De verschillen tussen de lidstaten zijn soms erg groot. Zo liggen de kosten in Denemarken en België ongeveer tien keer hoger dan in Bulgarije. Belgische werknemers zijn, net als in 2014, de op één na duurste van Europa. Dat blijkt uit cijfers van het Europese statistiekbureau Eurostat.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 1 april 2016

Ligt het geheim van goud verborgen in België?

Terwijl de markten in rustig vaarwater zitten, en de beurs verder nieuwsluw is, is dat allemaal maar schijn. Tenminste, als u de wereld door onze ogen bekijkt. Wij zagen in de voorbije dagen enkele opmerkelijke berichten voorbijkomen, waar de traditionele media amper oog voor hadden. Maar ja, daarom zijn we ook beursanalisten, en geen gewone verslaggevers.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 1 april 2016

Laagste arbeidskosten EU in Bulgarije

De arbeidskosten in de Europese Unie lagen in 2015 opnieuw het laagst in Bulgarije en Roemenië, terwijl de kosten in Denemarken en België het hoogst waren. Dat meldde het Europese statistiekbureau Eurostat vrijdag.

De arbeidskosten bedroegen in Bulgarije 4,10 euro per uur en die in Roemenië 5 euro. De kosten voor arbeid in die landen lieten overigens wel een duidelijke stijging zien ten opzichte van 2014. De kosten in Denemarken kwamen uit op 41,30 euro per uur en in België op 39,10 euro.

Voor Nederland werd een kostenniveau gemeten van 34,10 euro. Dat is 0,5 procent meer dan een jaar eerder.