Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 8056 tot 8060
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 25 februari 2016

De komende oliecrash wordt nog veel heftiger voor de olielanden

Momenteel lijden de olielanden veel pijn vanwege de lage olieprijzen. De oorzaken zijn bekend: flinke voorraadoverschotten dankzij nieuwe schalie-technologie alsmede nieuwe productie vanuit Iran en Irak. Desalniettemin verwachten diverse analisten dat de prijs zich dit jaar enigszins zal herstellen. Maar wat gebeurt er als de volgende technologische innovatie commercieel kan worden geëxploiteerd?

Superieure elektrische wagens zijn in opkomst, en die kunnen de oliemarkten binnen 10 jaar nog veel meer pijn doen dan nu het geval is. Het is daarom de hoogste tijd voor beleggers om de elektrificatie van voertuigen serieus te nemen, zo stelt Bloomberg in een nieuwe animatieserie.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 25 februari 2016

Chinese beurs sluit ruim 6 procent lager

Chinese beurzen zijn donderdag fors lager gesloten. De  Shanghai Composite Index eindigde 6,4 procent lager, terwijl de Shenzhen Composite 7,34 procent lager sloot.

Het gaat om de grootste dagverliezen deze maand. In januari werd de handel in China al gekenmerkt door forse negatieve koersuitslagen. Ook aandelenbeurzen in de rest van de wereld daalden toen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 25 februari 2016

Deze grafiek voorspelt een stijging in de goudmarkt

Er zijn maar weinig aandelen te vinden die sinds het begin van dit jaar in waarde zijn gestegen. Toch valt de goudmarkt daarbij in positieve zin op. De goudmijnaandelen zijn sinds het begin van dit jaar met tientallen procenten in waarde gestegen en volgens technisch analist Sejul Gokal, werkzaam bij Bloomberg, is de kans groot dat de goudmijnaandelen de komende maanden nog verder in waarde zullen gaan stijgen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 25 februari 2016

Voor het eerst meer Chinese dan Amerikaanse miljardairs

Negentig procent van de mensen die vorig jaar miljardair werden, is afkomstig uit Groot-China. Dat schrijft de South China Morning Post op basis van de Hurun Global Rich List.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 25 februari 2016

Gezinnen hebben meer schulden dan inkomen

De schulden van de Belgische gezinnen zijn voor het eerst groter dan hun gezamenlijk jaarinkomen na belastingen. Onder impuls van de groeiende berg hypotheekleningen klom de schuldgraad eind september 2015 naar 100,6 procent van het jaarinkomen. België drijft daarmee verder weg van de eurozone, waar de gezinsschulden al een tijdje dalen en onder het Belgische niveau liggen, schrijft De Tijd vandaag.