Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 8066 tot 8070
Bron: RD.nl
Geplaatst: woensdag 16 maart 2016

Het ergste voor de economie moet nog komen

De financiële en economische crisis is nog lang niet voorbij, waarschuwt Eric Mecking. De economie staat op het punt van bezwijken onder de nog steeds groeiende berg schulden, met alle dramatische gevolgen van dien.

In december 2008 schreef ik in deze krant een artikel met als kop: ”Het ergste moet nog komen”. Komen er zeven jaar later, na zeven magere jaren –veel faillissementen, weinig economische groei en hoge werkloosheid– nu eindelijk zeven vette jaren? Het antwoord op deze vraag is: nee. Sterker nog, de kop van de vorige bijdrage kan zo weer als kop dienen, want het ergste moet wederom nog komen.

[...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 16 maart 2016

Belangrijke paradigm shift op de oliemarkt

Het voorbije anderhalf jaar werd de olieberichtgeving gedomineerd door de prijsimplosie, en de geopolitieke gevolgen daarvan. Dat kon u volgen op beurs.com.

Over de productiecapaciteit viel echter weinig nieuws te rapen. Tot vandaag. En wat voor nieuws.

Italiaanse energiereus ENI is deze week begonnen met commerciële olieboringen in de Noorse sector van de Barentsee, in de poolcirkel.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 16 maart 2016

Column Kees de Kort | Gevestigde belangen

Franse straten vol betogers, steun aan de melkveesector: voorbeelden waarbij mensen er steeds weer in slagen hervormingen tegen te houden.

Ook in Europa is hervormen het toverwoord. Hervormen moet de groei weer op gang brengen.

Maar in de praktijk valt het niet mee, zeker niet in Frankrijk. BNR-macro-econoom Kees de Kort: "De regering had een plan gemaakt om de arbeidsmarkt wat te versoepelen; niks dramatisch hè, een beetje versoepelen. In goed Franse stijl stonden de straten weer vol met betogers, dus nu is alweer gezegd: jongens, misschien toch maar niet helemaal; een klein beetje, klein beetje hervormen."

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 16 maart 2016

China passeert Duitsland als grootste afnemer Russische olie

China heeft Duitsland ingehaald als grootste afnemer van ruwe olie uit Rusland, zo schrijft Russia Today op basis van het laatste rapport van het Internationaal Energieagentschap (IEA). Uit de handelsgegevens blijkt dat de Chinezen steeds meer zogeheten ESPO olie (East Siberian – Pacific Ocean) uit Rusland importeren. Dit is olie is afkomstig uit verschillende Siberische olievelden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 16 maart 2016

Ranglijst: landen met de laagste belastingen

Tijd voor een ranglijstje! Welke zijn de landen met de laagste belastingentarieven? Het World Economic Forum brengt jaarlijks een competitiviteitsindex uit.

Zwitserland blijft het meest competitieve land ter wereld, aldus het WEF. Singapore en de Verenigde Staten vinden we op plaatsen twee en drie.

Een van de indicatoren die van belang zijn om de algemene competitiviteitsindex te meten, is het niveau van belastingen dat afgedragen moet worden.

Hoe hoger de belastingen, hoe minder competitief een land wordt, aldus het World Economic Forum. Zo wordt gekeken naar de vennootschapsbelastingen, sociale lasten en dito bijdragen, vermogensbelasting, lasten op arbeid en de overige kleinere lasten.