Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 8076 tot 8080
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 30 maart 2016

De stille overname van de Federal Reserve door Goldman Sachs

Neel Kashkari, de naam zegt je waarschijnlijk niets. Maar de man is de nieuwe President van de Minneapolis Federal Reserve Bank. Big deal? Ja. Hij is een voormalige Goldman Sachs bestuurder waardoor nu 4 van de 5 FOMC-leden een verleden hebben bij de bank. De FOMC bepaalt het monetaire beleid in de Verenigde Staten… of is dat Goldman Sachs?

Om de ernst van de situatie beter te begrijpen, moeten we eerst even terug gaan naar de periode 2006 – 2008. Traders binnen Goldman Sachs weten de bank te overtuigen dat het met de MBS-leningen de verkeerde kant op gaat. Er zijn maar weinig banken die geld verdiende aan de vastgoedcrisis die de financiële crisis vooraf ging, maar Goldman Sachs was er een van.

Erger nog, terwijl de bank speculeerde op de val van de MBS-leningen, verkocht een andere tak van de bank deze leningen gewoon verder aan hun klanten. Zo verdiende Goldman Sachs in 2006 meer geld met te speculeren dan het geld verloor aan waardedalingen van de MBS-leningen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 30 maart 2016

Veel meer bankiers in de EU verdienen meer dan een miljoen euro

Het aantal bankiers in de Europese Unie dat meer dan 1 miljoen euro verdient, is in 2014 met 22 procent gestegen tot 3865. Dat blijkt woensdag uit cijfers van de Europese Bankautoriteit (EBA).

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 30 maart 2016

Het grootste risico bij goudmijnaandelen is …

Het viel ons de voorbije dagen op dat we weer opmerkelijk veel vragen kregen over goud, maar meer specifiek goudmijnaandelen.Geen vragen over hoeveel hoger goudmijnaandelen konden stijgen. Dat zou immers de logische vraag zijn van een grotere groep beleggers, na een verdubbeling op enkele weken. Nee, we kregen redelijk angstige mails. Mails van lezers die bestookt werden met waarschuwingsberichten over de goudmijnsector. Berichten van zowel van lokale als internationale spelers.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 30 maart 2016

Ministers moeten Oekraïne referendum promoten

Uit een uitgelekte email in handen van RTL Nieuws blijkt dat ministers en staatssecretarissen de komende dagen vol aan de bak moeten om het Oekraïne referendum erdoor te loodsen. Alle bewindspersonen moeten de komende dagen verplicht op social media als twitter, Instagram en Facebook berichten over het referendum dat op 6 april gehouden wordt.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 30 maart 2016

Italiaanse rente naar laagste niveau in een jaar

De rente op Italiaanse staatsobligaties zakte deze week naar het laagste niveau in een jaar tijd. Door de steunaankopen van de centrale bank ontstaat er een kunstmatige schaarste aan schuldpapier, waardoor de prijzen verder opgedreven worden en de rente daalt.