Nieuws / Artikelen met het woord

57628 artikelen gevonden. Artikel 8081 tot 8085
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 14 maart 2016

Nout Wellink heel openhartig bij Willem Middelkoop

Willem Middelkoop heeft iets met gepensioneerde centraal bankiers.

Na hun carrière kunnen ze pas de waarheid vertellen, is de redenering. Daar zit wel iets in natuurlijk.

Recent kreeg Middelkoop de kans op Nout Wellink te interviewen, en dan weet je eigenlijk al dat het interessant gaat worden.

Ik raad je eigenlijk aan om nu te stoppen met lezen en het volledige interview in zijn totaliteit te kijken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 14 maart 2016

Topman PBOC sluit extra stimulering uit ondanks tegenvallende Chinese cijfers

De discussie over de Chinese groei woedt nog altijd volop. Diverse experts verwachten een harde landing van de economie, terwijl andere kenners benadrukken dat de overheid nog volop mogelijkheden heeft om de economie in goede banen te leiden. Recente cijfers over de industriële productiviteit en de detailhandelsverkopen vallen tegen, maar de topman van de centrale bank (PBOC), Zhou Xiaochuan, sluit extra stimulering vooralsnog uit.

De economische cijfers geven duidelijk weer voor welk dilemma de beleidsbepalers in China momenteel staan. Enerzijds is het groeicijfer gedaald tot het laagste punt in 25 jaar. Anderzijds is de schuldpositie nu zo’n 250 procent van het bruto nationaal product, terwijl er een recordhoeveelheid aan kapitaal uit het land stroomt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 14 maart 2016

Cybercriminelen proberen $1 miljard dollar te stelen

De centrale bank van Bangladesh bevestigde gisteren dat cybercriminelen hebben geprobeerd om $951 miljoen dollar te stelen van haar Amerikaanse bankrekening, waarbij hackers 35 afzonderlijke verzoeken indienden om geld af te boeken van haar Fed rekening. De minister van Financiën van het land gaf aan dat hij voor het eerst hoorde van het voorval via de media.

Onbekende hackten tussen 4 en 5 februari de computersystemen van Bangladesh Bank en konden zo $81 miljoen doorsluizen van de Bangladesh Bank bankrekening bij de Federal Reserve Bank of New York naar verschillende casino’s in de Filipijnen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 14 maart 2016

Microsoft accepteert geen bitcoin meer

Gebruikers van de Microsoft Store kunnen niet langer betalen met de bitcoin. Dat staat te lezen op de website van Microsoft.

Bron: BitcoinSpot.nl
Geplaatst: maandag 14 maart 2016

Criminalisatie van Bitcoin vaak onterecht

De Bitcoin is iets waar veel mensen nog nooit mee in aanraking zijn gekomen en ook niet snel mee in aanraking zullen komen. Toch kan je nu op steeds meer plaatsen betalen met bitcoins, tegelijkertijd proberen overheden steeds meer de digitale munt te criminaliseren.

Witwas praktijken van de onderwereld is één van de redenen waarom overheden met een schuin oog naar Bitcoins kijken. Het idee is namelijk dat illegaal verkregen inkomsten makkelijk om te zetten in bitcoins. Het probleem zit echter in het eerst digitaal krijgen van deze inkomsten. Veel zwart geld transacties gebeuren immers cash en je kan je bitcoins niet cash betalen bij het reguliere geldwisselkantoor. Witwassen met bitcoins via bedrijven Als men dan toch op onverklaarbare wijze het zwarte cash geld in bitcoins heeft weten om te zetten blijft het een probleem om het weer schoon in handen te krijgen. Als u de bitcoins verkoopt en vervolgens probeert om het geld op uw bankrekening te zetten dan is de belastingdienst uiteraard de eerste die dat te horen krijgt.