EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 8081 tot 8085 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: zaterdag 30 juli 2016

Vastgoedkoopjes in Zuid-Europa

De economische en financiële crisis heeft in heel wat landen voor aanzienlijke correcties op de vastgoedmarkten gezorgd. Nederland kende een zware daling van (segmenten in) de woningmarkt. Ook Amerika kreeg een subprime crisis in de vastgoedsector voor de kiezen.

In Zuid-Europa, door de eurocrisis en de daarop volgende interne devaluaties, zijn ook heel wat prijzen gekelderd. Bekend is vooral de Spaanse vastgoedmarkt, die in de jaren 2000 een grote zeepbel werd en vanaf 2007-2008 uit elkaar spatte.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: zaterdag 30 juli 2016

Is de Vergrijzingscommissie te optimistisch? Ja!

In België blijven we ons suf discussiëren over de vergrijzing. Er zijn linkse politici en economen die blijven geloven dat het met de vergrijzingskost wel zal meevallen.

In België blijven we ons suf discussiëren over de vergrijzing. Er zijn linkse politici en economen die blijven geloven dat het met de vergrijzingskost wel zal meevallen.

De Vergrijzingscommissie, gelinkt aan het Federaal Planbureau, slaat ondertussen alarm. De sociale uitgaven zullen verder toenemen. Tegen 2039 komt er een begrotingstekort van 12 miljard euro.

Door de ouderdomsgolf zal tegen 2039 de overheid maar liefst 28,3% van het BBP aan sociale uitgaven moeten uitgeven. De Studiecommissie houdt rekening met de maatregelen die de regering Michel doorvoert.

Dit bewijst dat de genomen beleidslijnen nog lang niet zullen volstaan om de extra facturen betaalbaar te houden. Door de vergrijzing nemen de uitgaven van de overheid op minstens twee terreinen toe:

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: zaterdag 30 juli 2016

Britten zijn doodsbang voor de toekomst!

Toen op vrijdag 24 juni vroeg in de ochtend bekend werd dat de meerderheid van de Britse bevolking voor een uittreding uit de Europese Unie gestemd had, werd het koninkrijk duidelijk verdeeld in twee kampen. Zeker toen bekend werd dat juist de jongeren voorstanders waren van een langer verblijf binnen de Europese gemeenschap, terwijl voornamelijk de ouderen deze gedachten dwarsboomden.

We zijn inmiddels een maand verder en steeds meer Britten lijken zich te beseffen dat de Brexit grote invloed kan gaan hebben op hun eigen financiële situatie. De Brexit gaat volgens de meeste economen leiden tot een economische recessie in het Verenigd Koninkrijk en voornamelijk de eerste jaren zouden loodzwaar kunnen gaan worden.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: zaterdag 30 juli 2016

Werkloosheid in eurozone stabiliseert: laagste niveau in vijf jaar

De werkloosheid in de eurozone is in juni gestabiliseerd op het laagste niveau van de afgelopen vijf jaar. Dit concludeert statistiekbureau Eurostat vandaag op basis van nieuwe cijfers. Deze geven aan dat 10,1 procent van de beroepsbevolking in de eurolanden vorige maand werkloos was.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: zaterdag 30 juli 2016

IMF erkent fouten bij reddingsacties Griekenland

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) erkent fouten te hebben gemaakt in de aanpak van de Griekse crisis.

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) erkent fouten te hebben gemaakt in de aanpak van de Griekse crisis.

Zo vindt het fonds dat het nooit akkoord mogen gaan met de eerste twee reddingsoperaties in Griekenland, zonder van de eurolanden te eisen dat er werd afgeschreven op de schulden. Bij de huidige derde financiële injectie is dat wel het geval.

De kritiek staat in een donderdagnacht gepubliceerd rapport van het Internal Evaluation Office (IEO) van het IMF. Het rapport heeft vooral betrekking op de derde financiële hulpactie aan Griekenland, die vorig jaar werd opgestart en tot 2018 loopt.

Lees verder op nu.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs