Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 8081 tot 8085
Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 24 februari 2016

New York Times ijvert voor afschaffing briefje van 100 dollar

De Amerikaanse krant New York Times heeft vandaag een pleidooi gehouden voor de afschaffing van grote bankbiljetten. De krant viseert daarmee het briefje van 100 dollar. Grote biljetten spelen in de kaart van criminelen en worden dankbaar gebruikt door drugskartels, corrupte politici, terroristen en belastingontduikers, klinkt het in een editoriaal. Het zou daarom de strijd tegen de misdaad ten goede komen wanneer grote biljetten uit het betaalverkeer worden geweerd.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 24 februari 2016

Zwitsers. De enige normale mensen?

Terwijl in Europa de discussie volop is losgebarsten over een toekomst zonder cash geld, gaan ze in Zwitserland de andere kant op.

In de Scandinavische landen, België en ook bij de ECB in Frankfurt gaan momenteel steeds meer stemmen op om het briefje van 500 euro af te schaffen (daarna zouden de briefjes van 200 en 100 euro kunnen volgen).

Argument dat steeds bovengehaald wordt: “500 euro bankbiljetten worden vaak gebruikt voor criminele transacties zoals financiering van terrorisme en drugs- en mensenhandel”.

Bron: Huizenmarkt-Zeepbel.nl
Geplaatst: woensdag 24 februari 2016

De Nederlandse pensioen zeepbel

Burgers beseffen niet dat hun pensioen op geen enkele manier gegarandeerd is. In de komende jaren zullen deelnemers van pensioenfondsen zich dat steeds meer gaan realiseren. Daardoor zal het consumentenvertrouwen forse  knauw krijgen. Meer dan de helft van het pensioen dat u denk te krijgen zal waarschijnlijk in rook opgaan.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 24 februari 2016

240.000 euro en 3 maanden vakantie per jaar, maar niemand wil deze job

Een arts in Nieuw-Zeeland is al twee jaar op zoek naar een collega, maar ondanks de royale voorwaarden, vindt hij niemand die zijn team wil versterken.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 24 februari 2016

Ron van der Does: risico Brexit zet druk op de pond, maar voor hoelang?

Als het gezond verstand overheerst bij de Britten, blijft Groot-Brittannië in de Europese Unie. De daling van het Britse pond kan dus best tijdelijk van aard zijn, signaleert Ron van der Does.

De Britse premier David Cameron mag zijn wensen door de Europese Unie ingewilligd zien, een Brexit is hiermee nog niet afgewend. Op 23 juni mogen de Britten hun stem uitbrengen over de vraag of zij al dan niet een ontkoppeling van Brussel wensen. Dit zal de gemoederen de komende vier maanden bezighouden en de bewegelijkheid van het Britse pond beïnvloeden.