Nieuws / Artikelen met het woord

58126 artikelen gevonden. Artikel 8086 tot 8090
Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 13 april 2016

Deze houten wolkenkrabber moet in Londen komen, en hij heet ‘De Tandstoker’

De eerste houten wolkenkrabber ter wereld moet in hartje Londen verrijzen. De plannen voor de bouw van ‘De Tandenstoker’ zijn vorige week overhandigd aan de Londense burgemeester Boris Johnson.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 13 april 2016

Zilverprijs stijgt 6,5% in drie dagen

De zilverprijs is de afgelopen drie dagen met 6,5% gestegen tot €461 per kilogram. Dat is het hoogste niveau sinds oktober vorig jaar. Ook doet zilver het opeens veel beter dan goud, want de goudprijs steeg in dezelfde periode met slechts 1,6% naar €1.105 per troy ounce. Sinds het begin van dit jaar maakte goud een indrukwekkende rally van ongeveer 20%, maar bleef de zilverprijs achter.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: woensdag 13 april 2016

China lanceert goudprijs fixing in yuan

China lanceert op 19 april haar eigen goudprijs fixing in Chinese yuan, die twee keer per dag op de Shanghai Gold Exchange (SGE) wordt vastgesteld. Dat betekent dat goudhandelaren, juweliers en goudmijnen en China niet langer afhankelijk zijn van de fixing in Londen.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 13 april 2016

Column Kees de Kort | Slechte dag voor de herstelfetisjisten

De World Economic Outlook van het IMF was niet prettig om te lezen. Het is geen crisis, maar het glijdt langzaamaan weg, ziet BNR-macro-econoom Kees de Kort.

De economische groei valt de komende tijd wereldwijd waarschijnlijk lager uit dan eerder werd verwacht, terwijl de kans op een nog slechtere uitkomst is gegroeid. Dat stelt het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in zijn gisteren gepresenteerde World Economic Outlook.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 13 april 2016

China gaat lopen met de Europese miljarden

Onder andere naar aanleiding van de Europese economische sancties tegen Rusland is de Russisch-Chinese economische handel sterk gegroeid.

De sancties zetten zo’n half miljoen Duitse jobs op de helling en zouden een totale derving van maar liefst 100 miljard euro betekenen voor de Europese Economie, aldus Die Welt.

De geopolitieke spanningen met Rusland spelen in de kaart van de Chinezen. Ten opzichte van Q1 2015 is de Russisch-Chinese handel in Q1 2016 met 3.6% gegroeid.