Nieuws / Artikelen met het woord

57264 artikelen gevonden. Artikel 8086 tot 8090
Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 22 februari 2016

Monaco stuurt bankinfo voortaan door naar Europese landen

De Europese Unie en Monaco hebben maandag een akkoord getekend over de automatische uitwisseling van bankgegevens. Dat kadert in de Europese strijd tegen fiscale fraude.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 22 februari 2016

Waarom de heropleving in olie maar tijdelijk is

Niemand denkt nog dat de olieprijs snel terug naar 100 dollar zal gaan. Maar veel analisten menen wel dat we een heropleving tot zo’n 50 dollar kunnen zien. De koersevolutie van de laatste weken ondersteunt dat, maar het is maar een illusie.

De olieprijs veerde de laatste maand op van zo’n $27 per vat tot $35 nu. Velen zien daarin een confirmatie van hun voorspellingen dat de olieprijs naar $50 gaat.

De fundamentals ondersteunen dat idee echter niet. In tegendeel: zij tonen ons dat deze rally eerder gedoemd is te mislukken.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 22 februari 2016

Column Kees de Kort | Onzekerheid en twijfel

De vooruitgang stagneert. Het is niet slecht, maar het is allemaal net wat minder. En dat is de richting van de beweging: heel langzaam omlaag, zegt BNR's macro-econoom Kees de Kort.

En dan is er ook nog de nieuwe onrust omtrent de Brexit. Ze waren er nét in Brussel uitgekomen afgelopen vrijdag, komt de burgemeester van Londen, Boris Johnson, met de mededeling dat hij campagne gaat voeren vóór een vertrek van Engeland uit de EU.

Kees de Kort: "Dat is zijn goed recht, maar het zorgt wel voor onrust op de financiële markt. Dat zie je nu al. Johnson is in Engeland een vrij bekende figuur, die veel publiciteit krijgt, dus daar wordt op gereageerd. Onzekerheid en twijfel leiden tot lage koersen en meer problemen. Dat zijn de dingen waar de financiële markten in principe een hekel aan hebben en waar ze op reageren."

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 22 februari 2016

Europa op drift: Euro gedoemd om te verdwijnen

Wie spaart, leeft onder zijn stand. Wie leent, leeft boven zijn stand. Het is duidelijk dat overheden over heel de wereld boven hun stand leven. Met de explosie van schulden zetten ze de welvaart van toekomstige generaties op het spel, ook in Europa.

Europa is volgens Doug Casey een disfunctioneel continent waar het socialisme hoogtij viert, waar iedereen er op rekent dat een ander de rekening zal betalen. Maar Europa is geen geheel, het is een groep landen die op bureaucratische wijze met elkaar door 1 deur moeten. Casey ziet de euro dan ook snel terugvallen tot zijn intrinsieke waarde: nul.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 22 februari 2016

OPINIE: Goud uitbraak gemist? Geen probleem!

Hè hè, dat was een zware bevalling. De markten boekten hun eerste weekwinst voor 2016! Jawel, het nieuwe jaar is al bijna 2 maanden ver. We hebben het nooit eerder meegemaakt. Ook de geschiedenisboeken laten er geen misverstand over bestaan: we begeven ons op onbekend terrein.

De bescheiden weekwinst van zo’n 2,5% is in dat opzicht dan ook mager te noemen. Maar het was wel hoogstnodig, want als de koersen nog lagere niveaus opzochten, dan kraakte de beursvloer… bijna letterlijk!