Nieuws / Artikelen met het woord

57630 artikelen gevonden. Artikel 8086 tot 8090
Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 14 maart 2016

Microsoft accepteert geen bitcoin meer

Gebruikers van de Microsoft Store kunnen niet langer betalen met de bitcoin. Dat staat te lezen op de website van Microsoft.

Bron: BitcoinSpot.nl
Geplaatst: maandag 14 maart 2016

Criminalisatie van Bitcoin vaak onterecht

De Bitcoin is iets waar veel mensen nog nooit mee in aanraking zijn gekomen en ook niet snel mee in aanraking zullen komen. Toch kan je nu op steeds meer plaatsen betalen met bitcoins, tegelijkertijd proberen overheden steeds meer de digitale munt te criminaliseren.

Witwas praktijken van de onderwereld is één van de redenen waarom overheden met een schuin oog naar Bitcoins kijken. Het idee is namelijk dat illegaal verkregen inkomsten makkelijk om te zetten in bitcoins. Het probleem zit echter in het eerst digitaal krijgen van deze inkomsten. Veel zwart geld transacties gebeuren immers cash en je kan je bitcoins niet cash betalen bij het reguliere geldwisselkantoor. Witwassen met bitcoins via bedrijven Als men dan toch op onverklaarbare wijze het zwarte cash geld in bitcoins heeft weten om te zetten blijft het een probleem om het weer schoon in handen te krijgen. Als u de bitcoins verkoopt en vervolgens probeert om het geld op uw bankrekening te zetten dan is de belastingdienst uiteraard de eerste die dat te horen krijgt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 14 maart 2016

Olie-problemen dwingen Canada tot hervorming economie

Terwijl de oliesector reeds enige tijd in crisis is was dit voornamelijk een probleem voor het Midden-Oosten. Nu deze langer blijft duren dan verwacht beginnen ook de Verenigde Staten en Canada hier de schade van te ondervinden waarbij bijvoorbeeld Canada de werkloosheid zag toenemen tot driejarig record van 7,3% afgelopen maand.

Canada, één van werelds grootste olie-exporteurs kon tot enige tijd geleden de schade beperken welke veroorzaakt wordt door de lage olieprijzen. De afgelopen maanden verergert de situatie echter snel door doordat de reserves van diverse producenten op geraken. In februari resulteerde dit in een verlies van 9000 jobs in de primaire sector voor de ontginning van grondstoffen, waarvan ook de oliesector deel uitmaakt. Ondanks een kleine heropleving van de olieprijs is de sector nog steeds in crisis.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 14 maart 2016

Helikopter Ben komt eraan

In november 2002 verhaalde Ben Bernanke dat de beste oplossing voor een deflatoir scenario al la Japan misschien het best op te lossen was om biljetten van $100 uit een helikopter te strooien. Dat klonk en klinkt amusant, maar de kans neemt toe dat zoiets daadwerkelijk staat te gebeuren.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 14 maart 2016

Nout Wellink: ECB heeft integriteit financiele stelsel aangetast

De ECB pleegt met haar monetaire beleid een aanslag op de integriteit van het financiële systeem. Dat zei Nout Wellink, voormalig president van de Nederlandsche Bank, in een gesprek met Willem Middelkoop voor Café Weltschmerz. Volgens Wellink rammelt het beleid van de ECB aan alle kanten en is het stimuleringsprogramma uitermate disproportioneel.