Nieuws / Artikelen met het woord

58192 artikelen gevonden. Artikel 8091 tot 8095
Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 17 april 2016

Grote staking beperkt olieproductie Koeweit

De olieproductie van Koeweit is zondag met 60 procent getuimeld als gevolg van een staking bij werknemers van raffinaderijen. Volgens staatsoliebedrijf Kuwait Oil is de productie teruggevallen tot 1,1 miljoen vaten per dag.

Afgelopen maand was het land goed voor een gemiddelde productie van 2,8 miljoen vaten.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 17 april 2016

Saudi-Arabië werpt schaduw over olie-overleg OPEC

Saudi-Arabië kan makkelijk de olieproductie opvoeren met minstens een miljoen vaten extra per dag als daar vraag naar is. 

Dit zei de Saudische prins Mohammed bin Salman al-Saud. Hij is een van de machtigste figuren van de familie al-Saud die over de grootste olieproducent ter wereld regeert.

Zijn opmerking werpt een schaduw over het bijzondere overleg dat de Organisatie van Olie-Exporterende Landen (OPEC) zondag in Qatar voert met olieproducenten die geen OPEC-lid zijn.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 17 april 2016

Het Britse referendum gaat spannend worden

Op 23 juni zullen de Britten naar de stembussen gaan om te beslissen over het lot van het Verenigd Koninkrijk. De meningen over een eventuele uittreding van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie, zijn behoorlijk verdeeld. De meeste economen waarschuwen er echter wel voor dat de Britse economie voornamelijk aan het begin wel eens last kan krijgen van een eventuele uittreding uit de EU.

Econoom Liz Martins, van zakenbank HSBC, constateert dat het aantal Britten dat voor een uittreding is uit de Europese Unie, de afgelopen maanden gestaag is gestegen. Ondanks dat hebben het aantal tegenstemmers nog steeds de bovenhand.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 17 april 2016

Is de Chinese groei betrouwbaar?

Het economische rapport dat afkomstig is uit China maakt duidelijk dat het Chinese bruto binnenlands product het eerste kwartaal met 6,7% in waarde is gegroeid. Dit groeicijfer was in lijn met de verwachtingen van de analisten. Wei Yao, van Societe Generale, vraagt zich echter af of de Chinese groei wel betrouwbaar is.

Yao heeft het in dit geval niet over de betrouwbaarheid van de macrocijfers, maar hij heeft het met name over de wijze waarop deze groei in China tot stand is gekomen. Yao heeft grote twijfels of deze groei wel betrouwbaar en duurzaam te noemen is.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 17 april 2016

'Iran niet aanwezig bij internationaal overleg over olieproductie'

Iran zal zondag naar verluidt niet aansluiten bij het overleg tussen OPEC-leden en niet-OPEC-leden over de wereldwijde olieproductie.

Bij het overleg tussen de verschillende landen dat gehouden wordt in Qatar, wordt een voorstel van Saudi-Arabië, Venezuela, Rusland en Qatar besproken. Het voorstel omvat het handhaven van de olieproductie op het niveau van januari, om zo de olieprijzen te stutten die al lange tijd onder druk staan.

Voorwaarde voor een bevriezing is dat andere grote olieproducerende landen meedoen aan de deal. Iran is een van die belangrijke landen, maar stuurt dus naar alle waarschijnlijkheid geen gezaghebbende personen naar de bijeenkomst. Mogelijk bezoekt een vertegenwoordiger van Iran de bijeenkomst wel.