Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 8091 tot 8095
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 14 maart 2016

China veel schulden? Kijk dan ook naar deze landen…

De afgelopen tijd is er veel gesproken over de groei van de Chinese economie. Deze groei is de afgelopen twee jaar flink teruggelopen en de meeste economen vragen zich af of China de groeidoelen van dit jaar wel kan behalen. Dit groeidoel bedraagt 6,5% en gezien de laatste macrocijfers bewegen we daar op dit moment nog ver vandaan.

Daarnaast wijzen veel economen naar de schulden die in China zijn ontstaan. Deze schulden zijn de afgelopen twee jaar explosief gestegen als gevolg van de teruglopende economie. De Bank of China heeft drastische maatregelen doorgevoerd waardoor de staatsschuld is toegenomen, maar het gewenste effect daarbij is vooralsnog uitgebleven.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 14 maart 2016

8 dingen die je moet weten over vloeibaar aardgas, het schone alternatief voor diesel

Vloeibaar aardgas is een fossiele brandstof, maar ook een schoner alternatief voor diesel en conventionele scheepsbrandstoffen. Moet de transportsector de overstap maken? DuurzaamBedrijfsleven.nl zoekt het uit.

Na een lange geschiedenis in onder meer Frankrijk en Spanje verwerft liquid natural gas (LNG) nu ook in Nederland een positie. Aardoliebedrijven als Shell en Total zetten sterk in op het gebruik van deze schonere fossiele transportbrandstof.

Ook nieuwkomers in de brandstoffen zien kansen voor LNG. Jan Joris van Dijk, directeur van Engie LNG Solutions, is enthousiast over de opmars van vloeibaar aardgas. Met Van Dijk bespreekt DuurzaamBedrijfsleven.nl de eigenschappen en voordelen van LNG, aan de hand van acht vragen.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 14 maart 2016

Column Kees de Kort | Loenatik

Het was gisteren de dag van Mario Draghi. Hij kondigde aan dat ECB het rentetarief verlaagt naar 0 procent. “Een loenatik en een krankzinnig plan”, zegt macro-econoom Kees de Kort.

Het is helder, De Kort vindt de 0-procentsgrens een slecht idee. "De banken kunnen geld krijgen om geld uit te lenen. Maar naar het grote publiek wordt een dikke middelvinger uitgestoken. Wil jij sparen? Sukkel, niet doen! Dat gaat je centjes kosten. Pensioen? Jij moet helemaal geen 65 jaar worden maar snel dood gaan want het pensioen gaat eraan! Je stimuleert het speculeren. Je straft de brave burger en lacht hem keihard in zijn gezicht uit", zegt Kees de Kort.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 13 maart 2016

Duitsland heeft te maken met deflatie!

De afgelopen week stond het rentebesluit van de Europese centrale bank op het programma. Afgelopen donderdag werd bekend gemaakt dat de rentestand opnieuw verlaagd werd van 0,05% naar 0,00%. De depositorente staat op dit moment zelfs op een stand van -0,4%. De banken moeten dus betalen als ze hun geld willen stallen bij de ECB.

Puur economisch gezien betekenen deze rentestanden weinig goeds. Als de Europese economie immers goed zou draaien, waren deze stimulerende maatregelen ook niet nodig geweest. Mario Draghi, president van de ECB, verhoogde daarnaast nog zijn opkoopprogramma naar 80 miljard euro per maand.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 13 maart 2016

Europa krijgt misschien eerste hyperloop: met 1.000 kilometer per uur reizen door een buis

Het Amerikaanse bedrijf Hyperloop Transport Technologies (HTT) onderzoekt om een verbinding te maken van Bratislava, de hoofdstad Slowakije, naar Wenen en Budapest met een hyperloop. Dat is een buis waarin enorme snelheden bereikt kunnen worden.