Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 8096 tot 8100
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 22 februari 2016

Recessie dreigt door verkopen van staatsfondsen uit Midden-Oosten

Staatsfondsen zullen dit jaar naar verwachting het bedrag van 404,3 miljard dollar terugtrekken uit de aandelenmarkten wereldwijd. Het gros hiervan komt op rekening van olie-exporterende staten welke hun financiën amper op orde krijgen met een aanhoudende olieprijs van een 30-40 USD/vat.

De waarde van de bezittingen van werelds grootste staatsfondsen zal dit jaar naar alle waarschijnlijkheid dalen tot een 2,64 biljoen dollar, komende van 3,04 biljoen dollar eind 2015. Nog steeds een mooi bedrag. Al zijn de verkopen verdubbeld in vergelijking met vorig jaar waarbij er toen een bedrag van 213,4 miljard dollar aan bezittingen verhandeld werd.

Het tijdperk van de extreme rijkdom van de olie-exporterende landen lijkt volgens het SWFI-instituut in Las Vegas, die de cijfers bekend maakte, wel degelijk tot een einde te komen. Deze fondsen die gevuld werden met petrodollars worden nu aan een versnellend tempo leeggehaald om de tekorten bij te passen. Dit geld is niet enkel nodig om de begroting enigszins te redden maar moet ook zorgen voor het vermijden van politieke problemen nu armoede om de hoek komt kijken in diverse landen in het Midden-Oosten.

[...]

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 22 februari 2016

Tegenlicht over China

Afgelopen zondag stond Tegenlicht in het teken van de opkomst van China als nieuwe wereldmacht. Een bijzonder interessante documentaire waarin de verschillen tussen het Westerse model en het Chinese model worden blootgelegd.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 22 februari 2016

De bitcoin stond op instorten, maar de brand lijkt nu geblust

Maandenlang was het onrustig rond de bitcoin door onenigheid over de technologie achter de virtuele munt. De gemeenschap was verdeeld in twee kampen, maar de vrede lijkt nu getekend. De bitcoin steeg meteen ruim 5 procent in waarde.

De bitcoin is mislukt. Met die mededeling zorgde één van de belangrijkste ontwikkelaars achter de virtuele munt begin dit jaar voor veel opschudding. De gewaardeerde programmeur Mike Hearn stopte met het project, omdat de gemeenschap naar zijn mening te verdeeld is en de achterliggende technologie wankelt.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 22 februari 2016

Japanners stoppen massaal contant geld in kluisjes

De komst van een negatieve rente doet veel Japanners besluiten geld van de bank te halen en in een kluisje te bewaren, zo schrijft de Wall Street Journal. Onlangs introduceerde de Bank of Japan een negatieve rente, maar daar blijkt de spaarzame bevolking niet van gediend. Ze pinnen op grote schaal contant geld, om dat vervolgens thuis in een kluisje te bewaren.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 22 februari 2016

Goud of zilver..?

Veel cliënten stellen mij of één van mijn collega’s de vraag of er nu zilver of goud aangekocht dient te worden en welke verhouding tussen de twee ze het beste kunnen kiezen. Vaak antwoord ik dat spreiding van beide edelmetalen het meest aan te raden is. Dit hangt natuurlijk vooral af van de persoonlijke situatie, welke voor iedereen verschillend is. Overigens vind ik spreiding binnen een beleggingsportefeuille sowieso het belangrijkste tijdens deze woelige tijden.