Nieuws / Artikelen met het woord

57264 artikelen gevonden. Artikel 8106 tot 8110
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 21 februari 2016

De dalende olieprijs is een geschenk voor de consument

Er zijn heel wat beleggers die het liefst de olieprijs zouden zien stijgen. De dalende olieprijs heeft immers de afgelopen maanden gezorgd voor dalende beurskoersen. Terwijl de beleggers zich vorig jaar nog niet zoveel zorgen leken te maken over de dalende olieprijs, zit de angst er dit jaar flink in.

Volgens Bloomberg heeft de dalende olieprijs echter ook zijn keerzijde. Dankzij de dalende olieprijs zijn de brandstofprijzen de afgelopen maanden immers flink gedaald. En volgens Bloomberg houden de huishoudingen daarom vandaag de dag meer geld over voor andere dingen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 21 februari 2016

Beleggers rekenen op een top bij de goudprijs

De goudprijs is sinds het begin van dit jaar flink in waarde gestegen, maar steeds meer beleggers rekenen op een nieuwe top bij het edelmetaal. Tenminste, dat zegt het onderzoek dat door Bloomberg is gedaan. Bloomberg heeft een onderzoek gehouden onder de beleggers en voor het eerst dit jaar is het merendeel van de beleggers pessimistisch over de kansen van goud.

Op de staafgrafiek hierboven kunnen we zien dat de meeste beleggers van mening zijn dat de top bij de goudprijs binnenkort gezet kan worden. Het grotendeel van de beleggers rekent immers op een daling van de goudprijs.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: zaterdag 20 februari 2016

John Paulson verkocht Goud en miste $65 miljoen

Miljardeir John Paulson verkocht in het vieder kwartaal van 2015 37% van zijn positie in de.....

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 20 februari 2016

Deze tijdbom groeit met $9,8 miljoen per uur!

Studentenleningen, het is al langer een kopzorg van de Amerikaanse overheid. Maar met 1,3 biljoen dollar op het spel en 27% betalingsverzuim word men stilaan wanhopig.

Het is de tweede grootste vorm van priv├ęschulden in de VS, na de hypotheekleningen.

De schuldenberg baart de overheid grote zorgen. Niet alleen is hij $1,3 biljoen groot, er komt ook $9,8 miljoen bij PER UUR!

Het is bijna onbegrijpelijk dat deze zeepbel nog niet uiteengespat is. 27% van de studenten betaalt zijn lening namelijk niet terug.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 20 februari 2016

Lagarde volgt zichzelf op aan hoofd van IMF

De Franse Christine Lagarde (60) blijft nog vijf jaar aan het hoofd van het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Het IMF zette vandaag het licht op groen voor een tweede ambtstermijn voor huidig topvrouw Lagarde.