Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 8121 tot 8125
Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 22 februari 2016

'Dichte grens zorgt voor zeker 77 miljard schade voor Duitsland'

Als grenscontroles in Europa weer structureel zouden worden ingevoerd, dan loopt de Duitse economie tot het jaar 2025 een schade op die varieert tussen de 77 en 235 miljard euro.

Dat heeft het onderzoeksinstituut Prognos AG becijferd in opdracht van de Bertelsmann Stiftung, een Duitse economische denktank.

Einde van de open grenzen in de EU heeft gevolgen voor zowel de groei als de welvaart in heel Europa, blijkt uit de studie.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 22 februari 2016

Sluiten van de grenzen kost Europa 100 miljard

Vernieuwde grenscontroles storten Europa in een nieuwe recessie. Het sluiten van de binnengrenzen gaat 100 miljard euro per jaar kosten. Vooral landen als Nederland en Duitsland zouden hier het slachtoffer van worden.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 21 februari 2016

Ga door met lenen en blijf van je spaargeld af

Wie vandaag een huis of een appartement koopt en daar een lening voor afsluit, doet een goede zaak. Veel banken hebben de lage rente op woonleningen met Batibouw in het vooruitzicht nog verder verlaagd. Maar ook als je huidige lening afloopt en je bijvoorbeeld wilt verbouwen doe je voordeel met die lage rente. Je aflopende lening opnieuw opnemen is vaak interessanter dan je spaargeld aan te spreken.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: zondag 21 februari 2016

Goudreserves Rusland groeien 22 ton in 2016

De goudreserves van Rusland zijn afgelopen maand weer flink toegenomen. Rusland kocht 22 ton goud op wat neerkomt op....

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 21 februari 2016

Jeroen Dijsselbloem (baas Eurogroep): Alles gaat goed met de euro en de banken!

Hallucinante week in het EU-parlement in Brussel. Zowel Mario Draghi (Europese Centrale Bank) als Jeroen Dijsselbloem (voorzitter Eurogroep en Ecofin) brachten een bezoek.

Het is opvallend hoe lief het gros van de politici is tijdens een hoorzitting met Draghi en Dijsselbloem. De heren worden onthaald alsof ze de redders van de economie zijn. Enkel de verkozenen uit de eurosceptische fracties van Marine Le Pen en Nigel Farage leveren weerwerk.

Mario Draghi blonk ook dit keer tijdens de zogenaamde ‘monetaire dialoog’ weer uit in nietszeggende antwoorden. Jeroen Dijsselbloem daarentegen is over het algemeen opener in zijn communicatie. Echter, dan wordt meteen ook duidelijk hoe ver dit soort types van de werkelijkheid is komen te staan.