Nieuws / Artikelen met het woord

57875 artikelen gevonden. Artikel 8121 tot 8125
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 28 maart 2016

Wereldhandel crasht tot onder niveau 2008!

Iedereen voelt ondertussen wel aan dat het niet goed gaat met de wereldeconomie. Steeds vaker wordt dat ook bevestigd door cijfers. Deze keer zijn het de rampzalige cijfers over de stand van de wereldwijde handel.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 28 maart 2016

Dit is hoe de dollar, de yuan en andere munten aan hun naam zijn komen

Zilver betekent in feite ‘geld’ in meer dan 14 talen. Maar ook het fiatgeld waarmee de mensen over heel de wereld betalen, komen niet zonder reden aan hun naam. De benaming ‘Dollar’ is zelfs afkomstig van een Nederlandstalig woord.

Waarom we de ‘euro’ een euro noemen, is gemakkelijk te begrijpen. Maar waarom noemen we de Amerikaanse munt een ‘dollar’ en de Chinese munt een ‘yuan’. Of de Zuid-Afrikaanse rand, de Turkse lira, de real, … alle munten hebben een speciale afkomst.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 28 maart 2016

Grote banken betalen miljarden dollars boete voor misleiden van klanten

De tien grootste banken ter wereld hebben de afgelopen jaren voor tientallen miljarden dollars aan boetes gekregen voor een verkeerde omgang met klanten. Dat meldt de Britse krant Financial Times op basis van gegevens van onderzoeksbureau Corlytics.

Volgens de onderzoekers kregen de Amerikaanse en Europese grootbanken tussen 2009 en 2015 voor in totaal 150 miljard dollar (134 miljard euro) aan boetes opgelegd door toezichthouders. Daarvan was 43 miljard dollar toe te schrijven aan verkeerd gedrag richting klanten, zoals misleiding rond beleggingen en onduidelijke communicatie richting leners.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 28 maart 2016

'Saudi-Arabië krijgt last van concurrentie op oliemarkt'

Oliegrootmacht Saudi-Arabië heeft de afgelopen jaren steeds meer last gekregen van concurrentie in zijn belangrijkste markten. 

Dat meldde de Britse zakenkrant Financial Times maandag, op basis van cijfers van energieconsultancybedrijf FGE.

Volgens de onderzoekers heeft Saudi-Arabië de afgelopen drie jaar zijn aandeel op negen van zijn vijftien belangrijkste markten zien slinken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 28 maart 2016

7 parels van wijsheden die je helpen denken als een echte miljonair

Rijk worden is minder een kwestie van geld verdienen dan wel de juiste mentaliteit hebben. Hoe jij denkt over geld, bepaalt een groot deel van je financiële toekomst. Wil je rijk worden, moet je denken als een miljonair. De kracht ligt niet in de manier hoe je omgaat met je geld, wel hoe je denkt over geld, aldus miljonair-expert Steve Siebold.

Om je te helpen denken als een miljonair, somt Siebold 7 parels van wijsheden op die je mogelijk anders doen denken over geld.