Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 8126 tot 8130
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 11 maart 2016

Draghi’s bazooka geeft keiharde terugslag!

Gisteren haalde de ECB de “bazooka” boven. Grote maatregelen werden aangekondigd om de inflatie op te drijven. Maar de eerste tekenen tonen aan dat het mislukt.

Mario Draghi wil er alles aan doen om de inflatie tot net onder de 2% te brengen. Om dat doel te bereiken wil hij extra geld in omloop brengen.

Meer geld dat concurreert om dezelfde hoeveelheid goederen te kopen, betekent hogere prijzen. Meer geld in omloop in dezelfde zwakke economie leidt ook tot een zwakkere euro.

Die zwakkere euro zorgt ervoor dat het duurder wordt om allerhande grondstoffen in te voeren, wat opnieuw de inflatie opdrijft.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 11 maart 2016

ECB drukt rentes op staatsleningen

Het omvangrijke nieuwe stimuleringspakket dat de Europese Centrale Bank (ECB) donderdag aankondigde had vrijdag een stevig effect op de obligatiemarkt. 

De rentes op Europese staatsleningen gingen hard omlaag, mede door de aankondiging dat de ECB zijn opkoop van obligaties uitbreidt.

Vooral de rentes op Zuid-Europese staatsleningen daalden hard, maar ook het rendement op de nog veiliger geachte Duitse en Nederlandse obligaties ging omlaag. Die dalende rente wijst op een toenemende vraag onder beleggers naar de obligaties.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 11 maart 2016

Hackers lopen 800 miljoen euro mis door tikfoutje

Hackers hebben geprobeerd om bijna 850 miljoen euro te roven van de centrale bank van Bangladesh. Maar de onbekende criminelen maakten een tikfout, en konden daardoor ‘slechts’ 72 miljoen euro wegsluizen.

De hackers wisten de systemen van de centrale bank van Bangladesh te kraken, en kregen zo codes in handen waarmee geld overgemaakt kan worden, meldt persbureau Reuters. Met die codes probeerden de hackers tientallen overboekingen te doen naar rekeningen in de Filipijnen en Sri Lanka.

In totaal gingen vier overboekingen door. Maar een vijfde transactie liep mis, omdat de hackers een spelfout maakten. Het geld zou naar de Shalika Foundation in Sri Lanka worden overgemaakt, maar de hackers spelden ‘foundation’ als ‘fandation’.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 11 maart 2016

5 conclusies van de Europese monetaire wanhoopsdaad

Mario Draghi en zijn kornuiten lanceerden gisteren een groter dan verwacht offensief. In eerste instantie reageerden de markten enthousiast, maar na enige tijd leken de markten te beseffen dat de ECB een wanhoopsdaad verricht en bijna einde verhaal is.

Europese bankaandelen reageerden euforisch op de maatregelen terwijl de euro fors in waarde daalde. Maar de vreugde was van korte duur. Midden in de speech van Draghi keerde de euro 180° en begon te stijgen. De vreugde op de aandelenmarkt sloeg om en de indices eindigden zelfs in het rood.

Dit is niet de beweging die je kan verwachten nadat een van de grootste centrale banken ter wereld zijn monetaire bazooka bovenhaalt. Welke kaarten heeft de ECB nu op tafel gelegd?

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 11 maart 2016

IEA: “Olieprijs heeft wellicht de bodem eerder dit jaar al bereikt”

Het is nog maar enkele weken geleden dat de media vol stonden met voorspellingen over een olieprijs onder de 30 dollar. Die geluiden zijn inmiddels verstomd. Sterker nog, het Internationaal Energie Agentschap (IEA) komt vandaag met een bericht dat de olieprijs eerder dit jaar de bodem wellicht al heeft bereikt.

De olieprijs is inmiddels al zo’n 50 procent gestegen, nadat in januari dit jaar het laagste niveau sinds 12 jaar was bereikt. Het agentschap noemt 2 oorzaken van deze stijging:

De productie van landen die geen lid zijn van OPEC zal met 750.000 vaten per dag dalen, terwijl eerder rekening werd gehouden met een afname van 600.000 vaten per dag. Maar ook OPEC-leden als Irak en Nigeria blijken minder te produceren dan verwacht, en de terugkeer van Iran verloopt trager dan gepland.