Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 8141 tot 8145
Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 11 maart 2016

Negatieve rente voor driekwart Duitse staatsobligaties

De vraag naar staatsobligaties is zo groot dat beleggers al enige tijd genoegen nemen met een negatieve rente. Maar hoeveel procent van al het schuldpapier heeft nu al een negatief rendement? De Duitse krant Die Welt maakte een overzicht van verschillende Europese landen.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: vrijdag 11 maart 2016

Goudprijs stijgt 20%

De goudprijs is dit jaar al 20% gestegen. Een trend aan het begin van het jaar zoals in de afgelopen 4 jaar is gezien. Het grote verschil in 2016 is......

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 10 maart 2016

Volkswagen wil een op de tien kantoorjobs (=3000 banen) schrappen in Duitsland

Het milieuschandaal met de sjoemelsoftware bij het Duitse autoconcern Volkswagen dreigt nu toch gevolgen te hebben voor het personeelsbestand in Duitsland. Bij de administratie zouden tegen eind 2017 zowat drieduizend banen, of een op de tien, geschrapt worden. Daarbij moet evenwel niet gevreesd worden voor naakte ontslagen, zo meldt het Duitse persagentschap dpa.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 10 maart 2016

Ierland richting 10% groei!

Ierland is het mooiste voorbeeld van een geslaagde besparingspolitiek. Jarenlang hebben economisten en politiek wetenschappers verkondigd dat austeriteit nooit kan werken.

Mark Blyth, politiek-econoom, heeft er zelfs een heel boek over geschreven. Austeriteit werd door deze academicus gelinkt aan de opmars van Adolf Hitler.

Nu is er Ierland, waardoor de anti-austeriteitsdenkers plots in hun hemd gezet zijn terwijl hun broek afzakt. Het land in Noord-West-Europa groeit dit jaar met wel 9 procent!

Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 10 maart 2016

Column Kees de Kort | Fontein van Gekte

Mario Draghi kan niet iedereen tevreden stellen, constateert BNR-macro-econoom Kees de Kort. "Hij moet laveren tussen de korte en de lange termijn en tussen de financiële markten en de economie."

Hij moet hoe dan ook de financiële markten te vriend houden. En die hebben zichzelf allang wijsgemaakt dat een lange renteverlaging heel erg goed is. "En de EU heeft ook al in een rapport gezegd dat de economie er wel aardig uitziet, maar de onderliggende onevenwichtigheden heel kwetsbaar blijven. En om die kwetsbaarheden onder controle te houden, met je de financiële markten weer te vriend houden."