Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 8146 tot 8150
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 19 februari 2016

Twee grafieken om van te sidderen

Het is een understatement om te zeggen dat de start van het nieuwe beursjaar slecht was. Heel wat beursindices kijken ondanks het herstel van de voorbije drie dagen nog steeds aan tegen een verlies van 5 à 10%. Volgens deze twee grafieken van Zerohedge is de pijn nog niet voorbij en kan het nog veel slechter.

Het is in de zeer volatiele markten geen sinecure om het hoofd koel te houden. En vandaag twijfelen veel beleggers wat ze nu precies moeten doen. Is de tijd gekomen om weer volop in te stappen? Veel professionals uit de financiële sector schreeuwen immers van de daken dat er door de koersdalingen heel wat opportuniteiten zijn. En we moeten eerlijk zijn: veel alternatieven voor aandelen heeft een spaarder/belegger niet meer.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: vrijdag 19 februari 2016

Beleggers verliezen vertrouwen in centrale banken

De stijging van de goudkoers wordt gedreven door beleggers die het vertrouwen in centrale banken beginnen te verliezen, zo stelt Jake Klein van goudmijnbedrijf Evolution Mining in een interview met Bloomberg. Hij ziet dat steeds meer beleggers twijfelen aan de capaciteiten van centrale banken om de economische problemen van deze tijd aan te pakken en die om deze reden goud kopen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 19 februari 2016

PBOC verhoogt reserve ratio voor regionale banken na stortvloed van nieuwe leningen

Diverse analisten maken zich zorgen over de enorme hoeveelheid leningen die Chinese banken hebben uitstaan. Ze vrezen dat kredietverstrekkers in de problemen komen wanneer een deel van die leningen niet kan worden afgelost. En die zorgen zijn niet onterecht. Ook de Chinese centrale bank (PBOC) ziet problemen ontstaan bij met name de regionale banken.

In januari is door voornamelijk de kleinere banken een recordbedrag van 2,51 biljoen yuan aan kredieten verstrekt. Volgens anonieme bronnen is de PBOC niet blij met deze forse stijging aan kredieten. De centrale bank zal in reactie de reserve ratio van diverse regionale banken per direct verhogen, om zo de financiële systeemrisico’s te verlagen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 19 februari 2016

Ook ABN Amro positief over edelmetalen

Het tij lijkt te keren voor de beleggingscategorie ‘edelmetalen’. Na eerdere positieve berichten over goud en zilver de afgelopen weken, sluit nu ook ABN Amro zich aan bij het clubje dat positief gestemd is over de edelmetalen. Vreemde wending vermits er een lange periode is geweest waarin niemand iets moest weten van goud en zilver.

Ook ABN Amro is jarenlang negatief geweest over deze beleggingsklasse en toch maken ze opeens een bocht van 180 graden. Voorheen hanteerde de bank veel lagere koersdoelen voor een ounce goud maar volgens analiste Georgette Boele is hun beeld sterk veranderd.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 19 februari 2016

Japanse economie verzwakt, BoJ moet wellicht weer reageren

Ondanks alles wat premier Shinzo Abe heeft geprobeerd blijft de Japanse economie krimpen, op jaarbasis 1,4 procent in de laatste drie maanden van 2015. De consumentenprijzen stegen slechts met 0,2 procent – gevaarlijk dichtbij deflatie – en de Japanse particuliere consumptie daalde dat kwartaal 0,8 procent.

De lage groei in lonen en een 3 procentpunt stijging van de verbruiksbelasting in 2014 hielpen natuurlijk niet mee.