Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 8146 tot 8150
Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 10 maart 2016

‘Portugal kan nieuwe Europese schuldencrisis veroorzaken’

Als ook de laatste grote kredietbeoordelaar Portugal berooft van zijn kredietwaardige status, kan de Europese schuldencrisis opnieuw oplaaien.

Portugal heeft alleen nog bij de Canadese kredietbeoordelaar DBRS de zogenoemde investment grade-status. Dat wil zeggen dat de kredietwaardigheid van de overheid voldoende sterk wordt geacht om partijen als pensioenfondsen te laten beleggen in staatsleningen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 10 maart 2016

Negatieve rente wordt uiteindelijk de doodsteek

Centrale banken in de eurozone, Denemarken, Japan, Zweden en Zwitzerland hebben allen negatieve rente. Vandaag besluit het bestuur van de Europese Centrale Bank of het zijn rentetarieven verder verlaagt. Negatieve rentes zijn dus steeds normaler en niemand weet waar het eindigt. Ook de centrale banken zelf niet.

Ron van der Does – valuta-expert en marktanalist bij IG Nederland – geeft aan dat negatieve rentes van huidig niveau niet realistisch zijn, centrale banken erkennen dit ook. Waar het in de eurozone aan ontbreekt, is een goede dialoog tussen de ECB en politieke leiders. Uiteindelijk mag men de verantwoordelijkheid voor een hogere inflatie en economische groei niet alleen neerleggen bij de centrale bank.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 10 maart 2016

ECB verlaagt rente, stimuleringsprogramma naar 80 miljard

De depositorente is met 10 basispunten verlaagd tot -0,4%, terwijl het stimuleringsprogramma is uitgebreid van €60 naar €80 miljard per maand. Ook gaat de ECB bedrijfsobligaties kopen. De euro zakte als gevolg van het nieuws met meer dan 1%.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 10 maart 2016

Oekraïne bezorgd over vertraging bij ontvangen IMF-steun

De Oekraïense minister van Financiën Natalie Jaresko is bezorgd over de vertraging bij het ontvangen van nieuwe financiële steun van het Internationaal Monetair Fonds (IMF).

Volgens de minister ondermijnt die vertraging het vertrouwen in de economie van Oekraïne.

Oekraïne zou eigenlijk in februari een verzoek indienen voor een nieuwe tranche noodsteun van het IMF, maar vanwege de politieke onrust in Kiev is dat proces opgeschort.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 10 maart 2016

Iedereen in de financiële sector kijkt vandaag naar de ECB

In de financiële sector zijn alle ogen donderdag weer gericht op de Europese Centrale Bank (ECB). Die neemt, zo is de verwachting, nieuwe stappen in zijn strijd tegen de zeer lage inflatie en de kwakkelende economische groei in de eurozone.

De ECB komt donderdag na zijn zeswekelijkse rentevergadering met nieuwe prognoses voor de inflatie en de groei, die naar verwachting somberder zijn dan de vorige ramingen. Waarschijnlijk blijkt uit de nieuwe voorspellingen dat de inflatie nog langer ver verwijderd blijft van het door de ECB nagestreefde peil van net geen 2 procent. De centrale bank zal daarom flinke stappen zetten om een verdere stijging van het prijspeil te bewerkstelligen, denken veel economen.