Nieuws / Artikelen met het woord

57281 artikelen gevonden. Artikel 8151 tot 8155
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 18 februari 2016

Opmerkelijk: ABN Amro optimistisch over edelmetalen

ABN Amro trad gisteren naar buiten met de winstcijfers over het afgelopen jaar. De Nederlandse zakenbank zag de totale winst vorig jaar toenemen, maar de beleggers dumpten alsnog massaal hun aandelen van ABN Amro. Deze dumping had vooral te maken met de tegenvallende groei in het laatste kwartaal van 2015. In het rapport van ABN Amro was echter iets opmerkelijks te lezen.

Zo heeft ABN Amro haar voorspelling voor goud en zilver flink bijgesteld. Aan het begin van dit jaar hield de zakenbank nog rekening met een verdere daling bij de goud- en zilverprijs, maar op dit moment rekenen ze op een stijging!

Op de staafgrafiek hierboven kunnen we zien dat ABN Amro eerst nog rekening hield met een daling van de goudprijs met 25 procent. Op dit moment verwacht de zakenbank echter dat het gouden edelmetaal vanaf de huidige koers met nog 8 procent zou kunnen gaan stijgen.

Bron: Cassandraclub
Geplaatst: donderdag 18 februari 2016

Aardgas-update december 2015

In december van 2015 werd er in Nederland 5776 miljoen m³ aardgas gewonnen. Dat is 40% minder dan de 9627 miljoen m³ die in december 2014 werd opgepompt.

De import van aardgas in december 2015 bedroeg 2918 miljoen m³; een stijging met 20% t.o.v. een jaar eerder.

In de grafiek hieronder is de dalende produktie en stijgende import over het afgelopen jaar duidelijk zichtbaar.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 18 februari 2016

Olievoorraden VS op hoogste peil in 86 jaar

De Amerikaanse olievoorraden zijn vorige week aangezwollen tot het hoogste peil in 86 jaar. Overheidsinstantie Energy Information Administration (EIA) maakte donderdag bekend dat er 504 miljoen vaten van de grondstof in opslagdepots liggen.

De olieprijzen leverden na de bekendmaking het merendeel van eerdere winsten in. Een vat Amerikaanse olie werd verhandeld voor 30,95 dollar (plus 0,9 procent), na eerder opgelopen te zijn tot 31,98 dollar. Brentolie zakte van een hoogste dagkoers van 35,73 dollar naar 34,55 dollar (plus 0,1 procent) per vat.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 18 februari 2016

JPMorgan strateeg waarschuwt voor meer ellende in de aandelenmarkt

De koersschermen kleuren deze week dan wel groen, maar dat is voor Marcella Chow van JPMorgan geen reden om haar zorgen te laten varen. Integendeel. In een gesprek met Bloomberg laat ze weten dat ze voor het komende jaar meer koersdalingen verwacht. Met andere woorden: de bodem is nog niet gezet.

De topstrateeg van JPMorgan is in deze onstuimige periode op haar hoede. Ze vertelt Bloomberg dat ze haar klanten adviseert om het percentage obligaties in hun portefeuilles te verhogen en zeer selectief te zijn met het aankopen van aandelen. Haar eigen portefeuille bestaat voor niet minder dan 70 procent uit obligaties, waaronder Amerikaanse staatsobligaties.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 18 februari 2016

9 zaken die je moet doen om al jong miljonair te worden

Je moet niet de uitvinder zijn van de volgende Facebook om miljonair te worden. De lotto winnen is een optie, maar dat is ontzettend moeilijk. Dan zijn er veel eenvoudigere manieren. Veel jongeren deden het al voor, dus jij kan het ook.

En wie kan je beter vertellen hoe je op jonge leeftijd al miljonair kan worden dan diegene die op jonge leeftijd miljonair werden? De miljonairs zelf uiteraard. Dit zijn hun tips. Er is uiteraard geen garantie, maar … ‘May the odds be ever in your favour’ als je het wel doet.