Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 8151 tot 8155
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 10 maart 2016

Voormalig Fed bestuurder: “We spoten cocaïne én heroïne in het systeem”

Voormalig Federal Reserve bestuurder Dick Fisher geeft toe dat de Federal Reserve in 2009 enorm veel geld in de markt pompte om een welvaartseffect te creëren. Door de aandelenmarkt kunstmatig op te drijven moest de economie terug aantrekken. Overheden hebben deze kans echter gemist om van deze injectie gebruik te maken.

Fischer noemt QE zelf een injectie van cocaïne en heroïne in het financieel systeem, nu wordt het systeem onderhouden door Ritalin. Hijzelf stemde tegen QE3 omdat het effect minder sterk was dan eerst gedacht en omdat het langer duurde dan geanticipeerd.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 10 maart 2016

5 Tips over geld en succes van self-made miljardair Mark Cuban

Mark Cuban leefde met een stel leeftijdsgenoten in een klein appartement na zijn studies. Hij sliep soms zelfs op de grond. Zijn professionele carrière ging ook niet van een leien dakje maar uiteindelijk slaagde hij als belegger, ondernemer en als eigenaar van de Dallas Mavericks. Zijn tips zijn dus meer dan welkom voor iedereen die van geld en succes wilt proeven.

Nadat hij eerst aan de slag ging als barman en als verkoper van software richtte Cuban met een partner MicroSolutions op. Ook dat verhaal was niet onmiddellijk een succes, zeker niet nadat de receptioniste er met $83.000 vandoor ging. Maar op zijn 31e verkocht Mark Cuban MicroSolutions voor $6 miljoen aan H&R Block. Dit was het begin van zijn succesverhaal.

De lessen die Cuban trok uit zijn jonge jaren zijn een inspiratie voor iedereen die veel succes willen boeken en geld verdienen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 10 maart 2016

'Renteverlaging ECB is nadelig voor pensioenfondsen'

De Pensioenfederatie vindt het ''vervelend'' dat de Europese Centrale Bank (ECB) zijn belangrijkste rentetarief verder heeft verlaagd. Door het besluit is de kans dat pensioenfondsen volgend jaar moeten gaan korten nog groter geworden.

De grootste fondsen ABP en PFZW waarschuwden in januari al dat ze in 2017 mogelijk de pensioenen moeten verlagen. De aanhoudend lage rente speelt hen al een hele tijd parten.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 10 maart 2016

ECB verlaagt rente, geldkraan verder open: 20 miljard per maand erbij

De Europese Centrale Bank (ECB) zet de geldkraan verder open. Rentes worden nog meer verlaagd en de centrale bank injecteert 20 miljard euro per maand extra in het financiële systeem.

De ECB is bezorgd over de lage inflatie en de lage economische groei in de eurozone. President Mario Draghi en zijn collega’s proberen de inflatie en de economie aan te jagen door lenen extreem goedkoop te maken. Dat gebeurt via renteverlagingen, maar ook door het opkopen van obligatieleningen op financiële markten met verse euro’s.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 10 maart 2016

ECB verlaagt rente onverwacht tot 0 procent

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft het belangrijkste rentetarief onverwacht verlaagd van 0,05 procent naar 0 procent. De ECB verlaagt ook de depositorente van -0,3 procent naar -0,4 procent. De banken moeten dus meer betalen om geld te stallen bij de ECB.