Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 8156 tot 8160
Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 18 februari 2016

OESO verlaagt groeiraming wereldeconomie

De wereldeconomie zal dit jaar minder sterk groeien dan eerder gedacht, vanwege de afzwakkende economieën van onder meer Brazilië, Duitsland en de Verenigde Staten.

De Organisatie van Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) denkt dat de groei zal uitkomen op 3 procent, terwijl in november nog op 3,3 procent werd gerekend.

Als de verwachting van de organisatie uitkomt, zou de wereldeconomie even sterk groeien als in 2015. Volgens de OESO zal de Amerikaanse en Duitse economie dit jaar minder sterk groeien dan eerder voorspeld en zal de Braziliaanse economie nog sterker krimpen. De groeivoorspelling voor de Chinese economie bleef onveranderd.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 18 februari 2016

Ook Warren Buffett koopt bij in deze sector!

Wist jij dat Warren Buffett sinds begin dit jaar 1 miljard dollar heeft geïnvesteerd in oliebedrijven?

Indrukwekkend bedrag, zelfs voor iemand met de status en het geld zoals Buffett.

Zie je de trend? Buffett koopt deep value, goedkope activa. Hij koopt geen dure bedrijven met een hoge verwachtingswaarde.

Hij koopt ook geen olie rechtstreeks, hij koopt bedrijven die profiteren wanneer de olieprijs straks weer gaat stijgen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 18 februari 2016

Waarom Aziatische valuta’s de olieprijs volgen

De olieprijzen schieten in deze periode alle kanten op. Elk bericht over nieuwe onderhandelingen tussen producerende landen creëert flinke volatiliteit in de markt. Vooralsnog lijkt een definitief herstel niet door te zetten. En dat heeft een negatieve invloed op de valuta’s van de Aziatische groeilanden.

Grof gezegd zijn er twee redenen waarom de olieprijs nog niet herstelt:

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 18 februari 2016

Zwitserse politici willen 5.000 Franc biljet invoeren

We horen de laatste tijd meer geluiden dat overheden en centrale banken grote bankbiljetten willen afschaffen, maar er zijn ook mensen die zich juist tegen deze beweging verzetten. Twee Zwitserse politici gaan in de verdediging en doen een oproep om juist een groter bankbiljet te introduceren.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 18 februari 2016

Vastgoedmarkt Hong Kong oververhit

Op basis van de jaarlijkse Demographia International Housing Affordability Survey heeft Hong Kong de duurste vastgoedmarkt gekeken naar 87 grootstedelijke gebieden. De gemiddelde huizenprijs in Hong Kong was in het derde kwartaal van 2015 19 maal het gemiddelde jaarlijkse inkomen, het hoogste ooit gemeten.

Huizenprijzen in Hong Kong stegen vanaf 2003 met 370 procent tot aan de piek afgelopen september. Toen begon de markt aan een correctie, aangespoord door het stijgende aanbod aan woningen en de groeivertraging in China.