Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 8156 tot 8160
Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 10 maart 2016

ECB verlaagt opnieuw renteniveaus

De Europese Centrale Bank (ECB) verlaagt opnieuw de renteniveaus. De depositorente gaat naar -0,4 procent, het belangrijkste renteniveau gaat van 0,05 procent naar 0 procent. 

Dit meldt de ECB donderdag. Verder wordt het opkoopprogramma van de centrale bank vergroot. De ECB kocht maandelijks zo'n 60 miljard euro op en dit wordt straks 80 miljard euro. 

De centrale bank stond onder druk om actie te nemen nadat de inflatie begin dit jaar weer daalde. In februari daalde het prijspeil met een inflatie van -0,2 procent. De ECB heeft als juist streven dat de inflatie rond de 2 procent staat. 

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 10 maart 2016

Ierse economie groeit 7,8 procent in 2015

De Ierse economie is vorig jaar met 7,8 procent gegroeid. Hiermee laat Ierland voor het tweede jaar op rij de grootste groei zien in de eurozone.

In het laatste kwartaal was nog een versnelling van de groei te zien, zo blijkt uit cijfers van het Ierse statistiekbureau.

In de laatste drie maanden van 2015 groeide de economie met 2,7 procent vergeleken met een kwartaal eerder. 

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 10 maart 2016

Het probleem van Draghi en 5 andere dingen die je moet weten

Alle ogen in de financiële wereld zijn donderdag gericht op de Europese Centrale Bank. Die neemt, zo is de verwachting, nieuwe stappen in zijn strijd tegen de zeer lage inflatie en de kwakkelende economische groei in de eurozone. Analist Arne Petimezas van beursmakelaar AFS Group praat je bij vanaf de beursvloer in Amsterdam.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 10 maart 2016

3 pijnlijke lessen die we geleerd hebben uit de Financiële Crisis

Gisteren 9 maart exact 7 jaar geleden werd het dieptepunt van de Financiële Crisis op de aandelenbeurs opgetekend. Sindsdien koerste de aandelenmarkten in bijna een rechte lijn omhoog … tot 2015. Vorig jaar stagneerde de aandelenbeurs en dit jaar wankelt ze als een zatte zeemansmatroos. Welke lessen hebben we in feite geleerd uit de financiële crisis die ons vandaag kunnen helpen?

Op 9 maart 2009 klokte de Dow Jones af op 6.547, de S&P 500 op 676 en de Nasdaq op 1.268 punten. De aandelenmarkten stegen sindsdien gemiddeld zo’n 200%, maar de stijging loopt op zijn laatste benen. Volgens Russ Koesterich, global chief investment strategist bij BlackRock, wil dit niet zeggen dat de aandelenmarkt niet meer kan stijgen, maar wil dit wel zeggen dat het leukste deel achter de rug is.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 10 maart 2016

Terreurorganisatie IS is bijna failliet

In 2015 leek de opmars van terreurorganisatie IS niet meer te stoppen. IS werd niet alleen de angst van het westen, maar het kalifaat werd ook een economisch grootmacht in het Midden-Oosten. Maar de gloriedagen lijken geteld, IS krijgt het steeds moeilijker om de eindjes aan elkaar te knopen.

IS is in feite een overheid met een redelijk moderne structuur. Vorig jaar had IS naar schatting $1,5 miljard en een sterke stroom aan inkomsten. Maar succesvolle bombardementen, de daling van de olieprijs en de vluchtelingenstroom kosten het kalifaat handen vol geld.

Een succesvolle terreurorganisatie leiden, kost veel geld. Door de dalende inkomsten zag IS zich gedwongen het loon van de militaire troepen al te halveren. Ook de oorlog in Syrië kost veel geld.