EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
60
kliks
24
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 8161 tot 8165
Geplaatst op: woensdag 4 mei 2016

Saudi Bin Laden Group ontslaat 50.000 werknemers

De lage olieprijs eist bij steeds meer bedrijven zijn tol. Deze keer is het de beurt aan de Saudi Bin Laden Group, een van de grootse Saoedische bouwfirma’s.

De lage olieprijs eist bij steeds meer bedrijven zijn tol. Deze keer is het de beurt aan de Saudi Bin Laden Group, een van de grootse Saoedische bouwfirma’s.

De bouwgroep, in 1931 opgericht door de vader van Osama Bin Laden, ontslaat 50.000 arbeiders. Dat is 25% van al zijn werknemers!

Interessant detail: alle ontslagen werknemers zijn buitenlanders, in Saoedi-Arabië sowieso derderangsburgers. Racisme zit ingebakken in de Saoedische cultuur.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: woensdag 4 mei 2016

'Glencore verkoopt mogelijk grootste goudmijn'

De betreffende goudmijn in Kazachstan is goed voor 350.000 troy ounce (31,1 gram) per jaar. De goudprijs ligt momenteel op 1287 dollar per ounce. Begin dit jaar stond de prijs nog op circa 1060 dollar.

Naar verluidt hebben vooral mijnbouwers uit China wel oren naar de mijn waarvan de verkoop circa 2 miljard dollar moet opleveren. De mijn is voor 70 procent in handen van Glencore.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: woensdag 4 mei 2016

Wordt het 500 euro biljet afgeschaft?

De Europese Centrale Bank zou van plan zijn de productie van €500 bankbiljetten stop te zetten, zo schrijft de Wall Street Journal op basis van een anonieme bron die vertrouwd is met de materie. Het onderwerp zou volgens de krant vandaag ter sprake komen bij een vergadering van de Raad van Bestuur van de ECB in Frankfurt.

Lees verder op Marketupdate
Geplaatst op: woensdag 4 mei 2016

Mogelijk dit jaar nog vrijhandelsverdrag tussen EU en Japan

In de onderhandelingen over het vrijhandelsverdrag tussen de Japan en de Europese Unie is vooruitgang geboekt. Jean-Claude Juncker, voorzitter van de Europese Commissie, heeft er vertrouwen in dat het akkoord nog dit jaar kan worden gesloten.

De Japanse premier Shinzo Abe zei dinsdag in Brussel dat een akkoord met hard werk snel mogelijk is. EU-president Donald Tusk benadrukt verder dat politieke wil noodzakelijk is.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: dinsdag 3 mei 2016

Rogoff: Opkomende markten moeten goud kopen

Centrale banken van opkomende markten moeten meer goud kopen, dat schrijft econoom Kenneth Rogoff in een nieuw opiniestuk voor Project-Syndicate. Hij is ervan overtuigd dat het internationale financiële systeem beter zal functioneren als deze landen meer edelmetaal aan hun reserves toevoegen.

Lees verder op Marketupdate

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs