Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 8161 tot 8165
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 10 maart 2016

Terreurorganisatie IS is bijna failliet

In 2015 leek de opmars van terreurorganisatie IS niet meer te stoppen. IS werd niet alleen de angst van het westen, maar het kalifaat werd ook een economisch grootmacht in het Midden-Oosten. Maar de gloriedagen lijken geteld, IS krijgt het steeds moeilijker om de eindjes aan elkaar te knopen.

IS is in feite een overheid met een redelijk moderne structuur. Vorig jaar had IS naar schatting $1,5 miljard en een sterke stroom aan inkomsten. Maar succesvolle bombardementen, de daling van de olieprijs en de vluchtelingenstroom kosten het kalifaat handen vol geld.

Een succesvolle terreurorganisatie leiden, kost veel geld. Door de dalende inkomsten zag IS zich gedwongen het loon van de militaire troepen al te halveren. Ook de oorlog in Syrië kost veel geld.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 10 maart 2016

‘Portugal kan nieuwe Europese schuldencrisis veroorzaken’

Als ook de laatste grote kredietbeoordelaar Portugal berooft van zijn kredietwaardige status, kan de Europese schuldencrisis opnieuw oplaaien.

Portugal heeft alleen nog bij de Canadese kredietbeoordelaar DBRS de zogenoemde investment grade-status. Dat wil zeggen dat de kredietwaardigheid van de overheid voldoende sterk wordt geacht om partijen als pensioenfondsen te laten beleggen in staatsleningen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 10 maart 2016

Negatieve rente wordt uiteindelijk de doodsteek

Centrale banken in de eurozone, Denemarken, Japan, Zweden en Zwitzerland hebben allen negatieve rente. Vandaag besluit het bestuur van de Europese Centrale Bank of het zijn rentetarieven verder verlaagt. Negatieve rentes zijn dus steeds normaler en niemand weet waar het eindigt. Ook de centrale banken zelf niet.

Ron van der Does – valuta-expert en marktanalist bij IG Nederland – geeft aan dat negatieve rentes van huidig niveau niet realistisch zijn, centrale banken erkennen dit ook. Waar het in de eurozone aan ontbreekt, is een goede dialoog tussen de ECB en politieke leiders. Uiteindelijk mag men de verantwoordelijkheid voor een hogere inflatie en economische groei niet alleen neerleggen bij de centrale bank.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 10 maart 2016

ECB verlaagt rente, stimuleringsprogramma naar 80 miljard

De depositorente is met 10 basispunten verlaagd tot -0,4%, terwijl het stimuleringsprogramma is uitgebreid van €60 naar €80 miljard per maand. Ook gaat de ECB bedrijfsobligaties kopen. De euro zakte als gevolg van het nieuws met meer dan 1%.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 10 maart 2016

Oekraïne bezorgd over vertraging bij ontvangen IMF-steun

De Oekraïense minister van Financiën Natalie Jaresko is bezorgd over de vertraging bij het ontvangen van nieuwe financiële steun van het Internationaal Monetair Fonds (IMF).

Volgens de minister ondermijnt die vertraging het vertrouwen in de economie van Oekraïne.

Oekraïne zou eigenlijk in februari een verzoek indienen voor een nieuwe tranche noodsteun van het IMF, maar vanwege de politieke onrust in Kiev is dat proces opgeschort.