Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 8166 tot 8170
Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 10 maart 2016

Iedereen in de financiële sector kijkt vandaag naar de ECB

In de financiële sector zijn alle ogen donderdag weer gericht op de Europese Centrale Bank (ECB). Die neemt, zo is de verwachting, nieuwe stappen in zijn strijd tegen de zeer lage inflatie en de kwakkelende economische groei in de eurozone.

De ECB komt donderdag na zijn zeswekelijkse rentevergadering met nieuwe prognoses voor de inflatie en de groei, die naar verwachting somberder zijn dan de vorige ramingen. Waarschijnlijk blijkt uit de nieuwe voorspellingen dat de inflatie nog langer ver verwijderd blijft van het door de ECB nagestreefde peil van net geen 2 procent. De centrale bank zal daarom flinke stappen zetten om een verdere stijging van het prijspeil te bewerkstelligen, denken veel economen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 10 maart 2016

Rente verlaging ECB verwacht, volgende week de Fed aan de beurt

De euro en goud staan lichtelijk onder druk en aandelen in Azië gingen omhoog, aangemoedigd door olie en de verwachtingen dat de Europese Centrale Bank later op de dag meer stimuleringsmaatregelen door gaat voeren om de economieën in de eurozone te ondersteunen. Een rente verlaging wordt verwacht.

De kwakkelende mondiale economie zorgt er voor dat Amerikaanse beleidsmakers de rente waarschijnlijk niet gauw zullen verhogen. Zeker wanneer centrale banken elders – zoals de ECB – het beleid juist versoepelen zal de Fed wel twee keer nadenken, aldus verschillende analisten.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 10 maart 2016

Singapore blijft duurste stad ter wereld

Singapore is opnieuw aangewezen als de duurste stad ter wereld. The Economist Intelligence Unit van het Amerikaanse tijdschrift The Economist plaatste de stadstaat voor Zürich, Hongkong, Genève, Parijs, Londen en New York.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 10 maart 2016

Zo kan je ook thuis geld verdienen

Met dank aan de digitalisering wordt het steeds gemakkelijker om thuis te werken. Je vermijdt files, je wint de uren die je anders besteedt aan woon-werkverkeer en je houdt meer tijd over voor je gezin. Deze jobs zijn uiterst geschikt voor thuiswerk.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 10 maart 2016

Twitter verwijdert tweets met marktgevoelige informatie

Twitter heeft een aantal berichten verwijderd die marktgevoelige data bevatten, zo bericht de Wall Street Journal. Het Amerikaanse Petroleum Institute maakte bij de sociale netwerksite melding van een aantal twitter berichten, waarin de wekelijkse cijfers over de Amerikaanse olievoorraden genoemd werden