Nieuws / Artikelen met het woord

57281 artikelen gevonden. Artikel 8166 tot 8170
Bron: Goudstandaard
Geplaatst: donderdag 18 februari 2016

ABN Amro: Goudprijs gaat naar $1.300

De goudprijs stijgt dit jaar naar $1.300 per troy ounce, zo verwacht analiste Georgette Boele van de ABN Amro. Het nieuwe koersdoel is opmerkelijk, omdat de bank jarenlang heeft vastgehouden aan een veel lager koersdoel voor goud. Eind december schreef de analiste van ABN Amro in haar vooruitblik voor de goudmarkt in 2016 nog dat de goudprijs in 2016 een bodem van $900 per troy ounce zou bereiken.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: donderdag 18 februari 2016

Chinezen kopen meer goud door stijging goudkoers

Ook in China heeft de stijging van de goudkoers een run op beleggingsgoud ontketend, zo verklaarde een woordvoerder van de World Gold Council tegenover Reuters. Dit jaar was de belangstelling voor goudbaren en gouden munten in China zelfs groter dan voor sieraden, een uitzonderlijke situatie.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 18 februari 2016

Daar is-ie dan! De eerste pensioenkorting van 2016 is een feit

Hoe hoog de korting zal zijn, weten de bestuurders nog niet. Maar zeker is dat het pensioenfonds voor verloskundigen nog dit jaar de pensioenen gaat verlagen. Mogelijk volgen andere fondsen dit voorbeeld.

Dat pensioenfondsen het lastig hebben, is bekend. Door de steeds grotere druk van een vergrijzend werknemersbestand en de extreem lage rente is de financiële positie van veel fondsen de afgelopen jaren verslechterd.

Het korten van pensioen hangt daarom in de lucht, gaven grote fondsen als ABP en PFZW vorig maand aan. Maar pas voor 2017; voor dit jaar zou een dergelijke ingreep niet nodig zijn.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 18 februari 2016

'Google sluist 10,7 miljard weg via Nederlandse route'

Google heeft in 2014 een bedrag van zo'n 10,7 miljard euro 'weggesluisd' via Nederland. De Nederlandse holding betaalde uiteindelijk 2,8 miljoen euro aan belasting. 

Dit meldt Quote op basis van het jaarverslag van Google Netherlands Holdings dat pas is gedeponeerd.

De 10,7 miljard, die als omzet wordt geboekt voor Google Netherlands is afkomstig van royalty’s van vooral buitenlandse onderdelen van Google. Deze onderdelen betalen voor het gebruik van de naam van Google en de technologie.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 18 februari 2016

OESO verlaagt groeiraming wereldeconomie

De wereldeconomie zal dit jaar minder sterk groeien dan eerder gedacht, vanwege de afzwakkende economieën van onder meer Brazilië, Duitsland en de Verenigde Staten.

De Organisatie van Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) denkt dat de groei zal uitkomen op 3 procent, terwijl in november nog op 3,3 procent werd gerekend.

Als de verwachting van de organisatie uitkomt, zou de wereldeconomie even sterk groeien als in 2015. Volgens de OESO zal de Amerikaanse en Duitse economie dit jaar minder sterk groeien dan eerder voorspeld en zal de Braziliaanse economie nog sterker krimpen. De groeivoorspelling voor de Chinese economie bleef onveranderd.