Nieuws / Artikelen met het woord

58142 artikelen gevonden. Artikel 8171 tot 8175
Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 9 april 2016

Elke dag 5 Vlamingen betrapt op sjoemelen: Die villa? Vergeten aangeven meneer...

Elke dag betrapt een belastingcontroleur vijf Vlamingen die 'vergeten' zijn om verbouwingen te melden aan de fiscus of op hun 'braakliggende' grond toch een riante villa hebben neergepoot. Wie gevat wordt, riskeert vijf jaar achterstallige voorheffing ineens te moeten ophoesten.

Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: vrijdag 8 april 2016

Consumptie als een bron van krediet

Het was Adam Smith die inzag dat consumptie, naast gespaard geld, een andere fundamentele bron van krediet was. Dit is één van de grote ontdekkingen in de economie geweest, vergelijkbaar in importantie met Carl Menger’s daar uit voortkomende ontdekking van ‘marginal utility’ (grensnut) als een bron van waarde. We hebben het concept van het Sociaal Circulerende Kapitaal aan Adam Smith te danken.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 8 april 2016

OESO roept fiscalisten bijeen na onthullingen uit Panama Papers

De onthullingen uit de Panama Papers zijn voor de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) in Parijs aanleiding om volgende week een soort spoedoverleg te houden. 

Belangrijke belastingdienstmedewerkers en fiscalisten van over de hele wereld komen woensdag in de Franse hoofdstad samen voor de speciaal ingelaste bijeenkomst.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 8 april 2016

Toeristische sector Brussel na aanslagen: "We stevenen af op sociale ramp, met massale ontslagen"

De hotels in Brussel hadden in de paasvakantie gemiddeld ruim 50% minder gasten, een "ongeziene" toestand die meteen maatregelen vergt. "Anders zal het te laat zijn", zo waarschuwt de secretaris-generaal van BHA (Brussels Hotels Association), Rodolphe Van Weyenbergh. Ook de restaurants, cafés en toeristische attracties hebben door de aanslagen in Brussel en Zaventem veel minder volk gelokt in de vakantie die dit weekend afloopt.