Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 8171 tot 8175
Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 8 maart 2016

Iraanse miljardair Zanjani ter dood veroordeeld wegens corruptie

Drie Iraanse oliehandelaren, onder wie miljardair Babak Zanjani, zijn zondag ter dood veroordeeld. Ze hebben zich volgens de rechter schuldig gemaakt aan verduistering van overheidsgeld en “het verspreiden van corruptie op aarde”. De drie kunnen nog in beroep gaan tegen hun straf.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 8 maart 2016

Is het Chinese groeidoel van 6,5% realiseerbaar?

Het afgelopen weekend sprak de Chinese premier Li over de Chinese groeivertraging. Volgens Li moeten de markten wennen aan het feit dat China niet meer groeit aan een tempo van ongeveer 7 procent. Daarbij verlaagde hij de groeiverwachting voor dit jaar naar 6,5-7 procent.

Wel benadrukte Li dat hij een aantal positieve componenten ziet binnen de Chinese economie. Zo verwees hij onder andere naar het werkloosheidspercentage van slechts 4,5%. Daarnaast benadrukte Li dat de Chinese overheid dit jaar nog miljoenen nieuwe banen wil gaan creëren.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 8 maart 2016

Hoe een Duitse energiereus techniek achter Bitcoin wil inzetten om auto’s op te laden

Het Duitse energiebedrijf RWE gaat samenwerken met een bedrijf in ‘slimme contracten’ om het opladen van elektrische auto’s te vergemakkelijken en eerlijker te maken. Daarbij maken ze gebruik van de blockchain-technologie, de drijvende kracht achter virtuele munten als Bitcoin.

Als je nu je elektrische auto wil opladen, moet je een contract afsluiten voor de tijd die je wagen bij het oplaadpunt doorbrengt. Twee onverwachte bedrijven willen daar een einde aan gaan maken, schrijft Coindesk. Het gaat om het reusachtige Duitse energieconcern RWE en aanbieder van ‘slimme’ digitale contracten Slock.it.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 8 maart 2016

BlackRock heeft teveel aandelen GLD uitgegeven

Vermogensbeheerder BlackRock heeft de afgelopen weken meer aandelen GLD uitgegeven dan was toegestaan, zo bericht Bloomberg. De vermogensbeheerder gaf in de periode van 19 februari t/m 3 maart in totaal 24,9 miljoen meer aandelen uit dan ze had laten registreren bij de Securities and Exchange Commission (SEC).

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 8 maart 2016

Grafiek: Italiaanse banken nog steeds in de problemen

Aandelen van Italiaanse banken als Monte Dei Paschi en Banca Carige hebben de afgelopen twaalf maanden ongeveer driekwart van hun waarde op de beurs verloren, terwijl de index van Europese bankaandelen in dezelfde periode ‘slechts’ met een kwart gedaald is. De ECB maakt zich zorgen over de buffers van Italiaanse banken, omdat deze relatief veel slechte leningen op de balans hebben staan.