Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 8176 tot 8180
Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 18 februari 2016

Daar is-ie dan! De eerste pensioenkorting van 2016 is een feit

Hoe hoog de korting zal zijn, weten de bestuurders nog niet. Maar zeker is dat het pensioenfonds voor verloskundigen nog dit jaar de pensioenen gaat verlagen. Mogelijk volgen andere fondsen dit voorbeeld.

Dat pensioenfondsen het lastig hebben, is bekend. Door de steeds grotere druk van een vergrijzend werknemersbestand en de extreem lage rente is de financiële positie van veel fondsen de afgelopen jaren verslechterd.

Het korten van pensioen hangt daarom in de lucht, gaven grote fondsen als ABP en PFZW vorig maand aan. Maar pas voor 2017; voor dit jaar zou een dergelijke ingreep niet nodig zijn.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 18 februari 2016

'Google sluist 10,7 miljard weg via Nederlandse route'

Google heeft in 2014 een bedrag van zo'n 10,7 miljard euro 'weggesluisd' via Nederland. De Nederlandse holding betaalde uiteindelijk 2,8 miljoen euro aan belasting. 

Dit meldt Quote op basis van het jaarverslag van Google Netherlands Holdings dat pas is gedeponeerd.

De 10,7 miljard, die als omzet wordt geboekt voor Google Netherlands is afkomstig van royalty’s van vooral buitenlandse onderdelen van Google. Deze onderdelen betalen voor het gebruik van de naam van Google en de technologie.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 18 februari 2016

OESO verlaagt groeiraming wereldeconomie

De wereldeconomie zal dit jaar minder sterk groeien dan eerder gedacht, vanwege de afzwakkende economieën van onder meer Brazilië, Duitsland en de Verenigde Staten.

De Organisatie van Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) denkt dat de groei zal uitkomen op 3 procent, terwijl in november nog op 3,3 procent werd gerekend.

Als de verwachting van de organisatie uitkomt, zou de wereldeconomie even sterk groeien als in 2015. Volgens de OESO zal de Amerikaanse en Duitse economie dit jaar minder sterk groeien dan eerder voorspeld en zal de Braziliaanse economie nog sterker krimpen. De groeivoorspelling voor de Chinese economie bleef onveranderd.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 18 februari 2016

Ook Warren Buffett koopt bij in deze sector!

Wist jij dat Warren Buffett sinds begin dit jaar 1 miljard dollar heeft geïnvesteerd in oliebedrijven?

Indrukwekkend bedrag, zelfs voor iemand met de status en het geld zoals Buffett.

Zie je de trend? Buffett koopt deep value, goedkope activa. Hij koopt geen dure bedrijven met een hoge verwachtingswaarde.

Hij koopt ook geen olie rechtstreeks, hij koopt bedrijven die profiteren wanneer de olieprijs straks weer gaat stijgen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 18 februari 2016

Waarom Aziatische valuta’s de olieprijs volgen

De olieprijzen schieten in deze periode alle kanten op. Elk bericht over nieuwe onderhandelingen tussen producerende landen creëert flinke volatiliteit in de markt. Vooralsnog lijkt een definitief herstel niet door te zetten. En dat heeft een negatieve invloed op de valuta’s van de Aziatische groeilanden.

Grof gezegd zijn er twee redenen waarom de olieprijs nog niet herstelt: