Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 8181 tot 8185
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 18 februari 2016

Vastgoedmarkt Hong Kong oververhit

Op basis van de jaarlijkse Demographia International Housing Affordability Survey heeft Hong Kong de duurste vastgoedmarkt gekeken naar 87 grootstedelijke gebieden. De gemiddelde huizenprijs in Hong Kong was in het derde kwartaal van 2015 19 maal het gemiddelde jaarlijkse inkomen, het hoogste ooit gemeten.

Huizenprijzen in Hong Kong stegen vanaf 2003 met 370 procent tot aan de piek afgelopen september. Toen begon de markt aan een correctie, aangespoord door het stijgende aanbod aan woningen en de groeivertraging in China.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 18 februari 2016

Goldman Sachs verwacht daling goudprijs

De goudprijs is de afgelopen weken hard gestegen en bereikte vorige week zelfs het hoogste niveau in een jaar tijd. Met een stijging van meer dan 11% sinds het begin van dit jaar is het edelmetaal zelfs de best presterende belegging. Maar als we Goldman Sachs moeten geloven is de huidige rally in goud geen lang leven beschoren.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 18 februari 2016

ABN Amro voorspelt 44 procent hogere goudprijs

ABN Amro heeft officieel haar verwachtingen bijgesteld voor de goudprijs en dat geeft een belangrijke verschuiving aan in eerdere voorspellingen. In haar vooruitzichten voor 2016, gepubliceerd in december, zei de bank te verwachten dat de goudprijs zal dalen tot $900 per ounce.

Nu, minder dan 3 maanden later, verwacht de bank dat goud tegen het einde van het jaar de $1300 dollar per ounce aan zal doen. Die verwachting komt overeen met een stijging in goudprijs van 44,44 procent ten opzichte van de vorige voorspelling in december.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 18 februari 2016

Meer en meer economen waarschuwen voor onstabiele fundamenten wereldeconomie

Het huidige financiële systeem is niet sterk genoeg om een nieuwe crisis aan te kunnen. Het hangt namelijk teveel af van het geld van de centrale banken. Centrale banken welke zelf niet meer weten van welk hout pijlen maken al lijkt men het gouden kalf (weer eens) gevonden te hebben.

De ongerustheid op de aandelenmarkten neemt de laatste tijd sterk toe waardoor de vrees voor een nieuwe financiële crisis een realiteit lijkt te worden voor de beleggers. De financiële wereld en in navolging de alledaagse wereld lijkt de vorige echter nog niet verteerd te hebben. In tegenstelling wat men in officiële rapporten graag probeert te verkondigen is er wel degelijk een structureel probleem aanwezig.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 18 februari 2016

Leidt de renteverhoging van de Fed tot een crisis?

Afgelopen december kregen we voor het eerst sinds lange tijd te maken met een renteverhoging in Amerika. Sinds het jaar 2009 was het al niet meer voorgekomen dat de Amerikaanse centrale bank haar belangrijke rentestand optrok. Maar, we kunnen wel zeggen dat die renteverhoging van de Fed voor flink wat beweging heeft gezorgd op de aandelenmarkten.

Toevallig of niet, sinds die renteverhoging zijn de beurzen in een dalende trend terecht gekomen en het is nog maar de vraag of we hier binnenkort weten uit te komen. Bank of America Merrill Lynch deed een onderzoek naar het verband tussen het ontstaan van een crisis en de renteverhogingen van de Fed.