Nieuws / Artikelen met het woord

57647 artikelen gevonden. Artikel 8181 tot 8185
Bron: Goudstandaard
Geplaatst: woensdag 9 maart 2016

Goud/zilver ratio naar hoogste niveau sinds val Lehman

Zilver is sinds de val van Lehman Brothers in 2008 niet meer zo goedkoop geweest ten opzichte van goud als nu. Voor de prijs van een troy ounce goud koop je vandaag de dag maar liefst 82 troy ounce zilver, waarmee het grijze edelmetaal in historisch perspectief relatief goedkoop is.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 9 maart 2016

Willem Middelkoop: “China bereidt zich voor op de volgende monetaire fase”

Willem Middelkoop spreekt in onderstaand interview met Max Keiser over de toekomst van het globale monetaire systeem. Middelkoop ziet een afkeer van de Amerikaanse dollar en een terugkeer van goud. Maar dit is een traag proces dat waarschijnlijk nog 10,20 of zelfs 30 jaar kan duren.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 9 maart 2016

Column Kees de Kort | Supertanker

Uit cijfers van de OESO blijkt dat het met de wereldeconomie langzaam de verkeerde kant op gaat, ziet BNR-macro-econoom Kees de Kort.

"Er zijn heel veel plaatsen waar het gewoon iets minder gaat en een paar plaatsen waar het ongeveer hetzelfde gaat. En er zijn ongeveer geen plaatsen waar het beter gaat", zegt De Kort.

Hij somt op: "Amerika: wat minder, China: wat minder, Canada: wat minder, Brazilië: wat minder, Rusland: wat minder..."

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 9 maart 2016

Deze 4.000 jaar oude financiële indicator voorspelt een nieuwe crisis

Zo’n 4.000 jaar geleden tijdens het bewind van Argon de Grote over het Akkadische Rijk betaalde men 8 eenheden zilver voor 1 eenheid goud. Pas in de moderne geschiedenis steeg de verhouding tussen zilver en goud naar een veel hogere ratio, maar een piek in de ratio voorspelde in het verleden steeds een nieuwe crisis, net als vandaag.

In het Akkadische Rijk gebruikte men goud en zilver als een ruilmiddel. Pas duizenden jaren later zouden de Turken munten gebruiken. Maar de verhouding tussen goud en zilver is overal ter wereld ongeveer het zelfde gebleven … behalve in tijden van crisis.

In het oude Babylon lag de verhouding op 6:1, in Egypte varieerde de ratio van 13:1 tot 2:1 en in Rome lag de verhouding voor de manipulatie van de Romeinse Keizers op 12:1.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 9 maart 2016

Column: Waarom negatieve rente zo gevaarlijk is

De negatieve rente maakt lenen goedkoper, maar dat haalt niets uit als er simpelweg geen vraag is naar krediet. De meeste mensen zitten al vrij diep in de schulden en hebben niet de behoefte om nog meer geld te lenen. Is het beleid van negatieve rente dan nog wel te rechtvaardigen?